UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Māju atstāt bez apkures
Autors: Marchels ()
Datums: 28/10/2009 11:18

Jautājums zinātājiem - Kādas varētu būt sekas atstājot privātmāju ar pilnu iekšējo apdari bez apkures uz ziemas sezonu? Patreiz mājā ir ierīkota gāzes apkure ar radiatoriem un plānoju nolaist ūdeni sistēmai. Doma ir ietaupīt uz apkures rēķina un padzīvot dzīvoklī par kuru šā kā tā ir jāmaksā komunālie. Iespējams kādam ir pieredze ar neapkurinātu māju? Paldies jau iepriekš!

Re: Māju atstāt bez apkures
Autors: Alvisss ()
Datums: 28/10/2009 11:44

Spriežu teorētiski. Ja māja tikai izsaltu, domāju, ka nekādai vainai no tā nevajadzētu rasties, bet ir viens milzīgs bet - kā lai neveidojas mitrums, kurš gan daudz ko postīs.

Re: Māju atstāt bez apkures
Autors: Didzisp ()
Datums: 28/10/2009 13:36

Nu labi, nolaidīsi ūdeni no radiatoriem, bet kā nolaidīsi ūdeni no aukstā un siltā ūdens trubām? Kā no visiem sifoniem un klozetpodiem? Gan jau kaut kur ūdens paliks un visdrīzāk trubā zem flīzem:). Tad nu parēķini, kāds būs čakars ar remontu un cik izmaksās ūdens trubu maiņa. Bez apkures var atstāt vecu māju bez komunikācijām kur hauzīte aiz strūra, bet modernā mājā, simts punktu, kas sasals un pārplīsīs.Kam tad māju vajag , ja gribi dzīvoklī dzīvot? Izīrē dzīvokli un tak dzīvo savā mājā kā cilvēks:).

Re: Māju atstāt bez apkures
Autors: aaaa ()
Datums: 28/10/2009 13:47

Man kaimiņam ir smalka laistīšanas sistēma un katru rudeni brauc veči sistēmu tukšot, lai nesasalst, jo tuvu zemei. Nekādas maģijas jau tur nav. Atbrauc ar kompresoru un pa vienai caurulei vien ar saspiestu gaisu izpūš tukšas.
Nekāds mitrums jau mājā pats par sevi neveidosies, tur nekas nenotiks, es gan ieteiktu apkuri atstāt uz automātiku apmēram +5 grādu režīmā. Pirmkārt jau lielāko daļu ziemas mums pat ārā ir tie +5. un kad nokritīs zem nulles, tad arī apkure nedaudz piepalīdzēs. Ietaupīsi stipri daudz un māju arī pasaudzēsi.

Re: Māju atstāt bez apkures
Autors: Porex ()
Datums: 28/10/2009 14:46

Man ir liela māja(koka apšūta ar silikātu ķieģeli) ar visu mēbelējumu,drēbēm skapjos,iespaidīgu bibliotēku utl.,kuru pa ziemām neviens jau gadus 15 neapdzīvo un neapkurina(tiek izmantota atvaļinājumu pavadīšanai).Rudenī tiek atstātas vaļā visu krāšņu un plīšu šiberi un durtiņas.Nekas slikts nav noticis,nekur nekas nepel,vienīgi segas un drēbes pavasaros izkaram,lai izvēdinās tas mazliet jūtamais sastāvējies gaiss drēbēs.

Re: Māju atstāt bez apkures
Autors: Ansis Liepa ()
Datums: 30/10/2009 22:46

nu vēl ir versija - kurini tikai tik daudz lai mājā būtu ~+5C silts. tad ir cerība, ka trubas vēl nesasals. savukārt gāzes patēriņš jau būs ļoti salīdzinoši mazs, šādi kurinot.

Re: Māju atstāt bez apkures
Autors: Martini ()
Datums: 31/10/2009 15:16

Prātīgāk tiešām jau būtu minimālā režīmā kurināt. Jaunam katlam garantijas laiks "tērējas" pa tukšo...

2007. gada septembra "Dari Pats" bija par vasarnīcas sagatavošanu ziemai. Bet tur nebija apkures...

Re: Māju atstāt bez apkures
Autors: andris181 ()
Datums: 02/11/2009 13:19

Kā jau Didzisp saka, viss iespējamais pārsals. Labāk kurini, lai būtu ~+5 grādiem. Tikai jautājums: vai tas ir labi gāzes katla ekspluatācijai??

Re: Māju atstāt bez apkures
Autors: aaaa ()
Datums: 02/11/2009 13:29

Īstenībā vienīgās bažas tiešām rada ūdensvada caurules un ūdens sifonos, lai gan sifonus jau var noskrūvēt un podā ieliet nedaudz mašīnas tosola. Zinu, ka zviedri, ja grib atstāt māju, vai, ja, piemēram māja ir veca un ārā baigais sals, lai neaizsaltu ūdenscaurules, atstāj ūdeni nedaudz tekot.
Bet tagad atcerējos, ka pašam ir laivu novietne, kas reāli ir 2-stāvīga koka ēka ar iekšējo apdari, pie ezera. Pat tapetes tur ir. Apkure nekad nav bijusi, ūdensvada gan arī nav. Neskatoties uz to pasākums ar visām mēbelēm, drēbēm makšķerēšanai utt stāv jau nupat 30 gadus i nekas, ne vēsts no pelējuma, vai kādas citas skādes. Lielākie skādētāji ir grauzēji.

Re: Māju atstāt bez apkures
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 02/11/2009 14:01

Vairumam dārza māju vispār nav apkures (toties ir jumts) un viņas stāv n-tās ziemas ar logiem ciet un bez citas īpašas ventilācijas. Tiesa, viņas nav tikko samūrētas no slapjiem blokiem un ar slapju apmetumu tikko apmestas.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********    *******    *******         **  **     ** 
 **     **  **     **  **     **        **   **   **  
 **     **         **  **               **    ** **   
 ********    *******   ********         **     ***    
 **                **  **     **  **    **    ** **   
 **         **     **  **     **  **    **   **   **  
 **          *******    *******    ******   **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727