UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 3 no 4
Re: Siltās grīdas - vajag zinošu komentāru un kādus speciālistus
Autors: v_t ()
Datums: 27/01/2010 11:34

pāris latu dēļ uz ecešām nav jālec, bet ja par puķika ieklāšanu un šļaukas ietīšanu prasa 11 ls/m2 (treknajos laikos) tad ir vērts dažas dienas, vai pat nedēļu, pačakarēties.

Re: Siltās grīdas - vajag zinošu komentāru un kādus speciālistus
Autors: khe ()
Datums: 27/01/2010 11:52

ari gribētu uzzināt cenas. līdz šim vienu sazvaniju-3,50 m2 ar pieslēgšanu pie sist., kautkur mājaslapā firmai-2,50 m2 ,rakstīts par ierīkošanu.

Re: Siltās grīdas - vajag zinošu komentāru un kādus speciālistus
Autors: JanisLusis ()
Datums: 27/01/2010 12:20

Par kamīnkrāsni - jā, tas ir faktors, ko jāņem vērā, ka tas uzreiz silda arī to telpu, kur atrodas. Bet tāpēc jau tai telpā varētu uzlikt iespēju konkrētajai cilpai siltumatdevi bik "piegriezt". Un tad jau būtu ok. Vnk toč negribās lielo malkas katlu - šitā liktos patīkamāk. Pašriez man parasta Jotula 70m2 mansardu, kur dzīvoju, tāpat pa gaisu vien teicami piesilda. Nedomāju, ka kamīnkrāsns ar c.apkures pieslēgumu varētu būt švakāka sniegumā. Plus, ja parūpējas par siltumakumulācijas masu grīdā/sienās - būs pavisam ok manā salmu mājā. :)

Mana attieksme pret silto grīdu pašielikšanu: es to labprāt gribētu darīt pats, tikai rezultātam jābūt pareizam. Tāpēc, ja vien kāds eksperts man varētu "uzrēķināt" puslīdz precīzu projektu uz konkrēto ēkas plānu - cik, kādas cilpas, kāds kolektors, kādi kur vārsti, regulatori, sūkņi, jaudas, tilpumi, pieslēgums krāsnij utt. Es pats vnk to visu tik ātri neizkodīšu.

Būtu gatavs zinošam cilvēkam par šādu "aprēķinu" loģiski samaksāt! Jo tieši tas aprēķinu know-how ir tas, par ko no mums plēš naudiņu. Ja ir pilna shēma un sastāvdaļu saraksts, kas jānopērk - tad jau tiešām tikai darba prieks!

P.S. Pirms 2 gadiem mansardu izbūvēju dzīvošanai. Prasīju, cik elektriķis ņem par vadu ievilkšanu, rozetēm utt. - 1 Ls metrā. Nu tad es iedomājos, šis tur rāpus lien gar sienām, uz kurām riģipsis nav, lien un velk vadiņu aiz līstēm un skaita, viens latiņš, divi latiņi, trīs latiņi - ā rozete, nu te vēl trīs latiņi klāt utt... Nu i nafffig - visu pats savilku un arī centrālo mezglu pats saveidoju. Tā kā vnk, ja zina kā - tad tik darīšanas vaina.

Re: Siltās grīdas - vajag zinošu komentāru un kādus speciālistus
Autors: heating ()
Datums: 27/01/2010 14:45

Nu smilis,pleevi,putiku pats saliku............tur lielu maaku nevajag bet trubinas gan uzticeeju santehnikkim un pieslegssanu arii!!Lai es tur pats urbtos cauri ko tur un kaaa vajag nav to veerts ka santehniksi to izdariija pa vienu vakaru ar daudzaam pipauzeem!!!;))
Un nevisai atbalstu to pats visu pats!!jaa piekriitu ka ir lietas ko var pats izdariit bet ir lietas kur labaak pieaicinaat specialistus!!!

Jaa no saakuma arii mekleeju lai taisa projektus, aprekiinus utt!!Pat pie firmaam gaaju un citiem specialistiem(un ne pie stulbakajiem biju).............beigaas dabuuju taames un aprekkinus..... nu tur bija taadi apreekini kas stulbs var palikt.........secinaaju ka nemsu labaak santehnikis un domaasim kopaa kas un kaa un ar Googles palidziibu ir ok!!

Es atkal paneemu pensionaatu elektriki(vins neema Ls pa stundaam) kas lena garaa nemaas ar tiem vadiem un lampinaam un man nebija zeel samaksaat arii vairaak neka nemties passam un domaat kaadus kur vadus vajag!!
Kaa saka vajag sat tad arii padaliities ar bagaatiibu!!;))

Re: Siltās grīdas - vajag zinošu komentāru un kādus speciālistus
Autors: E ()
Datums: 27/01/2010 14:58

Nu ir viens ļoti pozitīvs moments pašam izurbjoties cauri teorijai un pašam kaut ko uztaisot - vēlāk kaut kādu problēmu gadījumos pašam uzreiz ir skaidrs, kas kur atrodas un kā viss strādā. Ja vajag kaut ko steidzami salabot vai pamainīt nav nekādu problēmu un neviens nav jāmeklē un jāsauc palīgā.
Latvijā vēl cilvēki diezgan gudri un pat paši neceļot sev māju spēj saprast kur kas atrodas un kā funkcionē, bet "civilizētajās" valstīs (ASV, R-Eiropa) cilvēki nodzīvo 10 un vairāk gadus mājās, bet nezina pilnīgi neko par savas mājas apkures sitēmu vai elektoinstalāciju, nekad dzīvē neuzkāpj uz mājas bēniņiem vai aziet uz pagrabu. Man tas liekās kaut kā aprobežoti, bet varbūt es esmu dīvains, ka man interesē kā lietas man riņķī funkcionē...

Re: Siltās grīdas - vajag zinošu komentāru un kādus speciālistus
Autors: heating ()
Datums: 27/01/2010 21:02

Bet ar visaam savaam nezinassanaam par savu maaju utt taa R-Eiropa un ASv ir nedaudz prieksaa mums attistiibas zinaa!!
Sorry off topic!!!

Re: Siltās grīdas - vajag zinošu komentāru un kādus speciālistus
Autors: slēpnis ()
Datums: 27/01/2010 22:44

Es par to esmu domājis, nu kapēc tā ir? KUr tā beigtā kaija aprakta? Kādēļ pie mums atmaksājās darīt pašam? Kaut jāpērk kāds instruments, un aiziet 3x vairāk laika. Kādēļ izdevīgāk braukt 4cilvēkiem iekš privātā auto(labi ne jauna), ieskaitot visas amortizācijas un pirkšanas izmaksas, nekā braukt ar autobusu, kurā brauc arī vismaz 40 cilvēki? Kādēļ kvalificētā servisā izdara 3x ātrāk, kā es pats, bet paņem 6x vairāk, kā man tas izmaksā ieskaitot arī nenopelnīto darba algu? Dažas atbildes man ir, bet būtu interesanti dzirde†, ko citi par to domā?

Re: Siltās grīdas - vajag zinošu komentāru un kādus speciālistus
Autors: heating ()
Datums: 28/01/2010 16:32

Tapeec ka Tu neskaiti savu patereeto laiku!Tapeec ka Tevis pateeretais laiks nav ne grassa veerts!!tapeec ka Tu neesi tasiijis servisu nemdams krediitu!tapeec ka Tu nemaksaa nodoklus!;(((TApeec ka Tev nav japeerk instrumenti profesionaali lai labi padariitu darbu!tapeec ka Tev nav jauztur ofiss un sekretaare.................tapec ka Tev nav janodrorssina serviss klientiem un darba apgeerbs stradniekiem....utt!!
Cik kvaliatiivs/profesionaali padariits ir Tavs darbs??!!

Re: Siltās grīdas - vajag zinošu komentāru un kādus speciālistus
Autors: sleepnis ()
Datums: 28/01/2010 17:21

Tur jau taa lieta, ka ieskaitu savu pateereto laiku. Nezinu precizi, cik pelna servisa meistari, bet pielauju, ka plus minus tikpat. Par parej'am izmaksam piekritu, bet to vajadzetu kompenseet darba efektivitates kapumam. Par profeision'alajiem instrumentiem nepiekritu. Uz padarito darba vienibu profesionalajam instrumentam jaizmaksaa letaak. Jo tam daudzkart ilgaks muuzs. Savaadak no taada zud jega.

Krediti varetu but viens no iemesliem.

Plin, sorry gruti te rakstiit. Tehnologiskais kompis, labi, ka vispaar ir nets un Windows

Re: Siltās grīdas - vajag zinošu komentāru un kādus speciālistus
Autors: Ambrosio ()
Datums: 28/01/2010 17:53

heating neiekarsti :)

Pirmkārt katram cilvēkam ir brīvais laiks - citam vairāk, citam mazāk. Kāds ir naudiskais zaudējums, ja viņš tajā laikā kaut ko pats dara meistaru vietā? Da nekāds, jo visticamāk viņš gribēdams brīvajā laikā nevarētu papildus strādāt un neko papildus nenopelnītu. Treknajos gados bieži celtniecības cenas bija tik absurdas, ka parastam cilvēkam bija izdevīgāk samazināt laiku, kurā viņš pelnīja naudu, un strādāt meistaru vietā, paliekot pie tam ieguvējs neto izteiksmē.

Slēpnis jau rakstīja, ka profesionālie instrumenti ir profesionālie tāpēc, ka darbus ar tiem var izdarīt labāk, ātrāk un tie kalpo ilgāk. Izmakas uz darba vienību jābūt mazākām nekā amatierim nopērkot "vienreizējos" instrumentus.

Manā skatījumā profesionālim jāvar nopelnīt pietiekoši strādājot par "amatieru cenām", jo kritumu cenā kompensē papildus darba ražīgums. Tāpēc jau viņi ir profesionāļi, vai ne?

Ofisu vajag uzturēt tādu, kādu var atļauties. Sekretāri tāpat. Ir virtuālie ofisi, kur par relatīvi mazām naudām var dabūt gan sekretāri, kas atbild uz telefoniem, darba vietu utt.

Par nodokļiem nesmīdini, treknajos gados daudziem celtniekiem nodokļu nemaksātājiem vienalga cenas bija kosmoss.

Pats sev darot kādu darbu, no sākuma jāiepazīstas ar dažādiem informācijas avotiem, ko un kā labāk darīt. Pašam pirmo reizi kaut ko darot laiks tiks patērēts reizes 2-4 vairāk nekā, ja to darītu profesionālis. Par kvalitāti ir strīdīgs jautājums - pats sev darot cilvēkam gribāsr "izlaizīt" pēdējo nieciņu, bet lielai daļai "profesionāļu" tāpat bija tjap-ļap, ka tik ātrāk naudu dabūtu.

Man savu māju ceļot ar celtniekiem paveicās - lielāko daļu es atkal pieaicinātu, ja celtu jaunu māju, pie tam cena par darbu bija tirgus vidējā, nevis sakāpināta līdz bezjēdzībai. Pašam gan laiks bija maz darbus padarīt, bet pamatu pamatni es pats sagatavoju - esmu pārliecināts, ka tādu "izlaizīšanu" no citiem nebūtu sagaidījis.

Pašreizējā: 3 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  ********   ********  **     **  **    ** 
  **   **   **     **  **    **  **     **  ***   ** 
   ** **    **     **      **    **     **  ****  ** 
    ***     ********      **     **     **  ** ** ** 
   ** **    **     **    **      **     **  **  **** 
  **   **   **     **    **      **     **  **   *** 
 **     **  ********     **       *******   **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727