UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
No kartupeļu dobēm līdz zemes gabalam ar komunikācijām
Autors: UldisT ()
Datums: 16/02/2010 10:32

Kamēr klusā sezona un tirgū pieejami dažnedažādi zemes gabali par daudz maz pieņemamām cenām jāsāk domāt par zemes iegādi un būvēšanos. Tāpēc rodas jautājums - kāda ir izmaksu delta starp zemes gabalu bez komunikācijām (atrodas 100-150 metru attālumā) un ZG, kuram viss ir "pievilkts klāt".

Zeme bez komunikācijām:
1. Elektrība - 200Ls uzskaites skapis+1000Ls par <100m kabeļlīniju + 10Ls/A par jaudu no trafa -kopā ap 1500Ls
2. Gāze - kā raksta pati LG [www.lg.lv] izmaksas ir ap 3000LVL
3. ūdens - urbums ap 40 metriem = 1200Ls, ja centralizētais tad sākot no 500Ls
4. kanalizācija - muca ar darbiem pie 1000Ls

Vai ciapri ir korekti un tiešām šī te starpība par komunikāciju komplektu ir ap 7000LVL?

Tālāk jau aiziet filozofēšana par to kurš apkures veids mājai ir visizdevīgakais - vai ierakt ss un atteikties no gāzes pievilkšanas vai tomēr lietot gāzi vai vienkārši sakarināt elektrības radiatorus istabās un ietaupīt uz ss izmaksām :)

Re: No kartupeļu dobēm līdz zemes gabalam ar komunikācijām
Autors: m. ()
Datums: 16/02/2010 10:37

Teikaaas staasta par pasivajaam majaaam un Aeroc 500 mm blokiem, parejais viss te pat izmetaats.

Re: No kartupeļu dobēm līdz zemes gabalam ar komunikācijām
Autors: essss ()
Datums: 16/02/2010 10:58

peec pieredzes-ja netaalu no maajas ir stabi no kuriem var panjemt toku, tas veel nenoziimee ka no turienes arii vareesi dabuut!! mans staasts-gar apbuuves gabalu iet liinija(30m no maajas). LE atbilde -nevaram Tev iedot, jo, a ja nu kaadam citam taalaak sagribeesies ko palielinaat, tad deelj Tevis nevarees. ok, netaalu 2 trafi-1 250m atteeaalumaa, otrs 450m shosejas otraa pusee(A7). LE atbilde-soriii,no tuvaakaa nevaram iedot, jaanjem buus no taalaakaa, tas tachu nekas ka buus jaaurbjaas zem shosejas un ka izmaksas nebus 1500lvl bet gan 8000lvl.
Par latvijas gaazi-tas ka sola ap 3000lvl, tas nenoziimee ka buus tie 3000lvl. Kad buus projekts un taame ar gala cipariem tad tikai varees ko saprast. Gaazi nevilku, bet liidziigi bja ar to pashu nelaimiigo elektriibu. Uzrakstiiju iesniegumu, uztaisiija LE aptuveno izmaksu apreekjinu-man sedzamaa dalja 1700lvl. Sapriecajos, uztaisiiju topograafiju visur kur vajadzeeja, atlobiiju pare projektu 400lvl, sastaadiija taami, un kur gadiijies kur ne taamee paraadaas biedeejoshais cipars 7000lvl.

Re: No kartupeļu dobēm līdz zemes gabalam ar komunikācijām
Autors: jususantehnikis.lv ()
Datums: 16/02/2010 11:51

un to kanalizēciju arī vajadzētu pareizināt ar kādu ciparu izņemot "viens"

Re: No kartupeļu dobēm līdz zemes gabalam ar komunikācijām
Autors: andisk26 ()
Datums: 16/02/2010 12:44

Galvenais elektrība, pārejais viss sūds nav vajadzīgs.

Re: No kartupeļu dobēm līdz zemes gabalam ar komunikācijām
Autors: E ()
Datums: 16/02/2010 14:58

1) kā jau Andris teica tad galvenais ir elektrība
2) ūdens urbumam var atšķirties cik dziļi jāurbj no 20 metriem līdz pat 100 metriem, attiecīgi izmaksas var būt 5x dārgākas, tātad vajag noskaidro tās apkārtnes ģeoloģiju (pēc kaimiņu urbumiem vai ģeoloģijas kartēm)
3) kanalizācijai atkarīgs vai būs kur novadīt ūdeni vai nē. Ja ir grāvis tad ideāli, ja nav un vēl augsts grunsūdens līmenis tad pavasaros un rudeņos slīksi nost (gan no jumta ūdeņiem, gan kanalizācijas, gan sniega)

un pats galvenais: zemes cenu nosaka vieta, vieta un vēlreiz vieta. Ja ir skaista, klusa vieta meža ielokā, blakus ezeram, tad tam būs daudz augstāka cena neskatoties uz to, ka tur nevar pievilkt gāzi par saprātīgu naudu. Galvenais manuprāt ir vieta (daba, kaimiņi, utml.) un elektrība. Pārējo vari nokārtot.

Re: No kartupeļu dobēm līdz zemes gabalam ar komunikācijām
Autors: UldisT ()
Datums: 16/02/2010 15:28

Skaidrs ka bez izziņas no LE par iespēju ievilkt elektrību nav vērts pat runāt par ZG iegādi, toties zinot visu sastāvdaļu izmaksas ir iespējams samērā veiksmīgi operēt ar ZG gala cenu (īpaši jau "kartupeļu laukiem"), kas ir labā vietā bet kuriem saimnieks nevīžojis ievilkt komunikācijas.

Vnk skatos uz vienu ZG, kas atrodas labā vietā, tieši starp veco un jauno apbūvi. Esošais saimnieks zemi dabūjis privatizācijas ceļā, un izņemot zemes nodokļa maksāšanu neko citu nav darījis. Tad nu pirms runāšanas jānoskaidro cik izmaksā pozīcija komunikācijas un ar motivētiem argumentiem jānodzen cena lejā.

Re: No kartupeļu dobēm līdz zemes gabalam ar komunikācijām
Autors: spk ()
Datums: 16/02/2010 21:48

Pie manis nāca dzīvokļa kaimiņš ar ārkārtīgi motivētiem argumentiem, kāpēc man to dzīvokli vajadzētu viņam pārdot, un par kādu cenu. Protams, ka dabūja apskatīt vidējo pirkstu :)

Re: No kartupeļu dobēm līdz zemes gabalam ar komunikācijām
Autors: ibm ()
Datums: 17/02/2010 09:12

Ir ļoti uzmanīgi jāizvērtē, pirms pieņemt lēmumu. Jo man kaimiņu zemes gabalus šitā pārdod - plakāts ar uzrakstu VISAS KOMUNIKĀCIJAS. Man ņirga nāk, es tak redzu un zinu, ka NEKĀ tur nav. LE kabelis iet GAR CEĻU, gāze IR, bet vismaz 300m attālumā (trase iet gar galveno ceļu), kanalizācija, ja arī ir pie galv.ceļa, tad vismaz tie paši 300m, ne mazāk. Ūdens NAV. Nē, nu protams, atkal jau, ja vilkt no lielās trases tad jā. Tikai tās komunikācijas NAV tajā zemes gabalā, ko pārdod.

Mēs ar sievu joka pēc šim uzzvanījām (nepazīst jau pēc balss) un sākām konkrēti prasīt, nu tad šis beigās "pielika bikses", jo nebija jau ko teikt.

Manas garās runas īsais saturs - jānočeko iespējami viss pēc būtības. Ja gabalā IR kaut viena komunikācija, tad tā IR REDZAMA ar attiecīgu pieslēguma vietu. PAts galvenais tiešām ir LE, jo mēs savulaik tā aplauzāmies. Tas, ka, piemēram, pāri tavam gabalam iet gaisene, nebūt nenozīmē, ka varēsi dabūt pieslēgumu. Joprojām populāra situācija rajonos, tsk Rīgas rajonā - līnijai NAV jaudas un jaunus abonentus klāt neslēdz. Dabūjām tikai pēc 2 gadiem. Tā kā, pirms iegādāties zemes pleķi, jānoskaidro LE, ka tiešām tur ir tehniskas iespējas ierīkot pieslēgumu.

Re: No kartupeļu dobēm līdz zemes gabalam ar komunikācijām
Autors: aaaa ()
Datums: 17/02/2010 09:21

Arī šo tomēr vajadzētu sakārtot likuma ietvaros. Civilizētajā jevropā nekur nav iespejama privātās apbūves zeme bez elektrības. Tas nav nopietni. Kas tad tā par apbūves zemi? Te būtu jāiet rokrokā ZG, VZD un LE, lai šito sakārtotu. Ja pļava, tad pļava, ja apbūves gabals, tad bez elektrības tāds tas nevar būt. Zinu cilvēku, kas tepat pierīgā samaksāja 30 000LS!!! par elektrības pieslēgumu. lai gan pērkot zemi vadi bija turpat blakus. Un pirmns pirkt zemi, nemaz tik vienkārši nav noskaidrot, vai štrome tur būs, vai nē. Kam tu zvanīsi, pa telefonu tāpat neviens neko nepateiks. Nezinu vai LE vispār sniedz šādu pakalpojumu, jo reāli tur vajadzētu būt LE parakstītai garantijai, ka te var, jo, ja kaut kāda meitenīte pa telefonu pateiks ka var, bet kad sāks projektēt, izrādās, ka nē, tad ko?

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **   ******   **     **  **     **  ******** 
 **   **   **    **  **     **  ***   ***     **    
 **  **    **        **     **  **** ****     **    
 *****     **        *********  ** *** **     **    
 **  **    **        **     **  **     **     **    
 **   **   **    **  **     **  **     **     **    
 **    **   ******   **     **  **     **     **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727