UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā123
Pašreizējā: 3 no 3
Re: Pareizs boilera pieslēgums apkures sistēmai
Autors: pamats topošais ()
Datums: 20/01/2015 09:40

Man šobrīd manuālais režīms - krāni boilerim, kas palaiž/nepalaiž apkures šķidrumu uz to. Bet plānoju ielikt kādu termovārstu, lai tas atveras/aizveras pats. Ja ir malkas katls, kur temp svārstības 20-90 grādi, tad, protams, saslēdzot vienotā ķēdē ar boileri, elektrības patēriņš būs nejēdzīgs...Var jau boilerim elektrību atslēgt, bet kas notiks pie 20-30 grādiem? Ja turpināsies caurplūsma, boileri pārāk daudz atdzesēs!

Re: Pareizs boilera pieslēgums apkures sistēmai
Autors: R. ()
Datums: 25/01/2015 15:18

Protams, iespējams, ka tā tam ir jābūt, bet... Manuprāt, boilerim, kas darbojas ar elektrību, nav jāsilda radiatori... Tikai ar briketēm kurinot, šoziem boileris vairāk par 30 grādiem neuzsilst... Tad kāpēc vispār to slēgt pie apkures sistēmas, un vispār, kāpēc tāds ir nepieciešams, ja var izmantot tikai elektrību. Jo tagad sanāk, ka boileris patērē divas reizes vairāk elektrības nekā tad, ja darbotos tikai ar elektrību, jo sakarsētais ūdens tad neizkūpētu radiatoros.
Tagad jāsaprot, kā to atslēgt no šīs sistēmas. Varbūt pietiek tikai aizgriezt ienākošo "tipa" karstā ūdens krānu un viss?

Re: Pareizs boilera pieslēgums apkures sistēmai
Autors: R. ()
Datums: 25/01/2015 17:18

Jā, atslēgt tādā veidā to no apkures sistēmas var, bet tagad gan nesaprotu, kāpēc santehniķis, uzstādot apkures sistēmu un radiatorus, man ieteica mainīt labu elektrisko boileri pret kombinēto, ja tik un tā darbināsim to ar elektrību... Būtu pa šo naudiņu aizbraukuši uz Romu, nevis kaut ko par 700 eiro (tik maksāja tikai boileris un tā pieslēgšana (caurules, dzelži utt.)) pārtaisījuši... :(

Re: Pareizs boilera pieslēgums apkures sistēmai
Autors: soseds2 ()
Datums: 25/01/2015 22:17

R ! Tur vajadzētu katla un boilera turpgaitas krusteniski caur četrgaitnieku, lai boileris lādējas, kad katlā vismaz 60'. Otrs variants boilerim savs sūknis, kuru ieslēdz caur termoreleju, kad katlā uzkāpusi t'. Cik saprotu aķa nav.

Re: Pareizs boilera pieslēgums apkures sistēmai
Autors: to R. ()
Datums: 26/01/2015 10:02

R. - Tu jau savā pirmajā un otrajā postā pareizi konstatēji - ka tev kaut kas nav pareizi. Nevajag tāpēc nolikt kombinēto boileri kā sugu. Konkrētāk - ir acīmredzami, ka kaut kas nav riktīgi ar apsaisti un Tavs santehniķis (triec viņu ratā) ir sataisījis vismaz vienu (vai vairāk) problēmas apsaistē:

1) no katla nākošais karstais ūdens nepietiekamā apjomā cirkulē caur boilera sildelementa čūsku (tāpēc šoziem nespēj boliera ūdeni uzsildīt virs +30C);
2) nav atdalīts (manuāli vai automātiski) mājas apkures (radiatori/grīdas) loks no boilera čūskas loka. Un apkures šķidrums skraidot pa mājas radiatoriem/grīdām ar zemāku temperatūru dzesē boilerī esošo ūdeni (kā teici, no rīta boileris ar elektrību uzsildīts līdz 90 C, ieslēdzot apkuri to strauji atdzesē).

Ne viens, ne otrs nav normāli. Dabū normālu santehniķi (viens jau šeit tev iepriekš piedāvājās), kas saved kārtībā apsaisti, un dzīvosi laimīgs/a un varēsi arī uz Romu aizbraukt.

Man personiski bija 2. problēma. Visu atrisināja pāris pretvārsti pareizajās vietās. Bet domāju, ka zāles ir ļoti atkarīgas no konkrētās situācijas, tāpēc pa telefonu neviens neizārstēs. Konstatēt problēmu aptuveni pats var kaut vai ar roku pačamdot trubas abos lokos - kur viņas ir vai nav siltas/karstas, un padomājot, kā būtu jābūt, lai būtu pareizi.

Iet uz lapu: Iepriekšējā123
Pašreizējā: 3 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  **        ********  ********   ******** 
  **  **   **        **        **     **  **       
   ****    **        **        **     **  **       
    **     **        ******    ********   ******   
    **     **        **        **         **       
    **     **        **        **         **       
    **     ********  ********  **         ******** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727