UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā123
Pašreizējā: 3 no 3
Re: Malka vai ogles
Autors: līī ()
Datums: 13/11/2017 19:34

Vajag palasīt par PM2,5. Laika ziņās arī redzams. Kurināt ar oglēm, - tas pats, kas visu laiku atrasties uz Tērbatas ielas dienas vidū, pīķa stundā. Vēzis garantēts. Visa apkārtne smird kā gruzdoša izgāztuve.

Re: Malka vai ogles
Autors: Vidzeme ()
Datums: 13/11/2017 22:33

Bērza briketes ir labāk par malku.Man centrālapkures katls,ja gribu temperatūru un lai ilgi deg,tad viennozīmīgi briketes. Biju paņēmis alkša,lapukoku briketes,tās gan dranķīgas,ātrāk izdeg un nav tāds karstums. Arī vietu aizņem mazak,jo saspiestas un atdod daudz siltumenerģijas salīdzinājumā ar malku,ko nav tik vienkārši ienest,sakraut,uzglabāk,briketēm tur ir plus,maza čupa,daudz energījas. Ar oglēm ņemties tas ir traki,netīrība,putekļi,izdedži.

Re: Malka vai ogles
Autors: Jankouzs ()
Datums: 15/11/2017 15:28

Viss visādi ir izmēģināts! Es personīgi esmu palicis pie varianta malka miksā ar briketēm! Man ir paliels malkas katls ar akumulātoru un ar plikām briketēm nav tas efekts,vienu paku ieliekot viņam ir krietni par maz,bet ieliekot paku briketes un vēl malku līdz lūpai,ir super! Un malku nevajag ideāli sausu, pietiek ka pāris dienas pastāvējusi sausā vietā pie katla!Malka tā teikt ir masai,lai ir kārtīga liesma kas izsilda siltummaini,jo viņš manam katlam ir pagarš! Tikai briketes vairāk der mazākiem katliem un katliem bez akumulatora,kur jūs viņas smacējiet un gruzdiniet! Nu tā kautkā! :)

Re: Malka vai ogles
Autors: Vidzeme ()
Datums: 15/11/2017 22:33

Man arī ir akumulators. kurinot alkšņa,egles malku,tā nestāv līdzi bērza briketēm. Esmu arī kurinājis ar oša malku savu centrapkures katlu,briketes iekabina. Deg ar mazāku liesmu,bet karstumu izdala lielāku. Arī ener\gijas ziņā tās briketes atšķiras tāpat kā malka,visas nav vienādas.

Re: Malka vai ogles
Autors: Jankouzs ()
Datums: 16/11/2017 08:36

Briketes ir forši nav ne vainas,bet kurinot tikai ar briketēm izmaksas ir lielākas! Manam katlam kurtuve ir paliela un teiksim viena brikešu paka ir špicka viņā,katls pat nevar dabūt normālu darba temperatūru,manā gadījumā būtu jāiekrauj 3 pakas,tad jā,bet izmaksas būtu 3,5 eur vienam krāvumam,bet iemetot vienu paku brikešu un klēpi malkas,izmaksas ir uz pusi mazākas un briketes ar malku miksā iet ļoti labi! Kas tik nav mēģināts visādas briketes arī kūdras briketes,ogles un tt. Vismaz manā gadījumā un manam katlam visefektīvāk un izdevīgāk ir briketes mix malka! Protams briketēm arī ir jābūt labām ir daž ne dažādākās testētas! Ir ļoti labas bērza putekļu briketes kuras ražo Olainē,labas arī ir Gulbenes briketes,labas briketes ir arī no Sanglas un pats galvenais vienmēr pieejamas!

Iet uz lapu: Iepriekšējā123
Pašreizējā: 3 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **        ********   **     **   ******   ******** 
 **        **     **  **     **  **    **  **       
 **        **     **  **     **  **        **       
 **        **     **  *********  **        ******   
 **        **     **  **     **  **        **       
 **        **     **  **     **  **    **  **       
 ********  ********   **     **   ******   **       

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727