UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
nesilda radiators
Autors: marex ()
Datums: 11/12/2010 21:32

heisaa! :)
Tagad seezhu un praatoju.Man ir saucamais jonu apkures katlinsh 3kw.Shoruden piesleedzu pie esohsajiem triis radiatoriem veel papildus 3 un nu ir taa ,ka pirmie ir loti karsti un talaak jau katrs ar vien veesaax un pedejais ir knapi dziivs :( un galvenais jau tas ka tagad divus pirmos esmu aizgriezis jo tajaa istabaa ir kraasninja.taa kaa reaali darbojas tikai 4 radiatori.Sistema ir no 16mm HENCO cauruliites,terauda radzhuki.Platiba kas reali jaapsilda 35kvm.Man taada klusa aizdoma ,ka cirkulacija sitemaa ir par vaaju un tapee arii taadi pigori notiekSuknis uzgriests uz maximalo jaudu.Kaa buutu ja es nomainiitu radiatora ieepludes un izpludes ventilus uz lodveida kraniem? peec manam domaam pretestiba sistema stipri vien samazinatos :)

Re: nesilda radiators
Autors: khe ()
Datums: 11/12/2010 23:32

Filtrs pirms sūkņa?
Balansēšana?(lai visi būtu vienādi remdeni :) )

Re: nesilda radiators
Autors: marex ()
Datums: 11/12/2010 23:43

filtrs ir ok :)tur pat nav ne reizi nekas bijis jo lietoju speciaalo shkirdumu.Veel gan neesmu veicis balanseeshnas proceduuru.Iespeejams ,ka tas liidzees.Man gan mazliet rada shaubas vai tas liidzees.kkaa vairaak sliecos tomeer uz to ,ka ir liela pretestiiba tajaa neleilajaa sisteemaa liidz ar to nepietikama cirkulacija.Veel apskatiiju visus radzhuku izpludes ventilus.tie atverti liidz galam.meeginaashu balanseet to siltuma sadali tad redzees.

Re: nesilda radiators
Autors: DsKs ()
Datums: 11/12/2010 23:54

elementarakais uz atro - izpludes ventilu vieta parskruve vienkarsi kaut 90 gradu likumu ( ja izeja no radiatora uz leju ),ventilim caurplude manuprat ir ~ 6mm diametrs un ir paliela pretestiba

Re: nesilda radiators
Autors: marex ()
Datums: 12/12/2010 00:10

jaa! laba doma! Kaa reize arii izeja radzhukam ir uz leju:)vareetu buut ,ka kaadi + - 6 vai 8mm.Ja jau buut malkas apkures katls tad buutu savaadaak ,bet shinii gadiijumaa ja vajag lai ir maza pretestiiba un aatri uzsilda telpu un liidz ar to telpas termostats nofixee vajadziigo temperatuuru un katls izleedzaas.Tag iznaak ka vinsh mocaas un liidz ar to elektriibas peteerinsh ir stipri lielaax nekaa gribeetos :)

Re: nesilda radiators
Autors: soseds2 ()
Datums: 12/12/2010 22:39

Ja, visi prato, bet neviens nabaga marexam nepasaka ka suknis vina apkures sistema cinas ar plusmas pretestibu mazajos caurulu diametros. 16mm henco ir kadi 11mm. Termoregulatora caurplude 8-10mm. Tas nozime, ka reali 16mm var nobarot 2-3 radjikus, uz parejiem bus apgrutinata plusma. 16 pexenes fitina ieksejais diametrs vispar ir 8mm. Nu, kapilara sistema ir sanakusi:)

Re: nesilda radiators
Datums: 12/12/2010 23:01

kā man patīk šitie stāsti. no sākuma taisa un tad domā kā pārtaisīt.

vienmēr: JusuSantehnikis.lv
meistars - Gunvaldis.

Re: nesilda radiators
Autors: marex ()
Datums: 12/12/2010 23:10

Nu tad jau manas aizdomas bijushas pareizas.Paldies par padomiem ;) spiidzinaashu shoziem veel sho pashu sisteemu jo nakoshgad taapat ir jataisa jauna ar normaaliem caurulu diametrien un CA kamina kurtuvi :) Joninieku atstaashu paraleeli malkas apkurei :) Ar elektriibu ir ok sildiities :)Gan bish taads drebuliitis uzmetaas tad kad ir jaamaxaa :D

Re: nesilda radiators
Autors: marex ()
Datums: 12/12/2010 23:20

Kas atiecas uz meistara-gunvalda komentu tad taisniba jau Tev ir!Gan sakumaa siteema straadaaja ok ,bet tad bija iespeeja tikt pie papildus telpaam un tad naacaas veel piemest tos 3 radzhukus klaat un tapee tag meeginu kkaa izlaipot ;)Shis bish ir taads kaa pagaidu variants ;)

Re: nesilda radiators
Datums: 12/12/2010 23:53

Paldies par sapratni!

vienmēr: JusuSantehnikis.lv
meistars - Gunvaldis.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  **     **  **     **  **     **   ******  
  **  **   **     **  ***   ***   **   **   **    ** 
   ****    **     **  **** ****    ** **    **       
    **     **     **  ** *** **     ***     **       
    **      **   **   **     **    ** **    **       
    **       ** **    **     **   **   **   **    ** 
    **        ***     **     **  **     **   ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727