UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 2 no 5
Re: krāsns durvis velns lai parauj
Autors: krāsns durvis v.l.p. ()
Datums: 01/01/2011 22:03

Tur tajos Masonry bija viens shematisks zīmējums, kuru tagad neatradu, ka blakus kurtuvei ir tādas telpas abās pusēs, kur,itkā sajaucās ieplūstošais gaiss ar dūmiem no kurtuves. Tas tā pārāk primitīvi, bet, varbūt to viņi sauc par reģenerāciju?

Re: krāsns durvis
Autors: khe ()
Datums: 01/01/2011 22:14

Kā atšķiras "krievu" maizes cepamā krāsns no "latviešu"? Latviešu krāsnī dūmgāzes iet uz aizmuguri pa velves apakšu un tiek noņemtas no virsējā (karstā) slāņa ari, pēc tam atpakaļ pa velves virsu. Vai tad krievu mk dūmgāzes no kurtuves noņem no zemākā slāņa? Kuzņecovs te apgalvo, ka ari gāzēm, kas nepiedalas degšanā, ir zemāka temp, tapēc tās tiek ātrāk izvadītas. Pārejais jau ne ar ko pēc teiktā neatpaliek no gāzģenerācijas, jo rezultāts ir pilnīga sadegšana.

Re: krāsns durvis velns lai parauj
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 02/01/2011 10:39

kdvlp 22:03 - vai tā nebūs virsgaisa pievadīšana? Ieliec linku uz konkrētu bildi.
khe - patiesībā par "latviešu" maizes krāsni neko nezinu. Varbūt tā ir Delviga grāmatas 203.lpp attēlotā, kas ir pārāk maza (102x143cm), lai uz tās varētu gulēt un pavēlēt līdakām;) Izlasīju uzmanīgāk - skaidrs, ka отопительная печь «двухэтажный колпак» nav cepamā ;) Tomēr ienāca prātā, ka virsējā kupolā attēlotā gāzu kustība atgādina angļu "smoke shelf", kurš gan woodheat.org lapā bija nolīdzināts līdz ar zemi ;)

Re: krāsns durvis
Autors: khe ()
Datums: 02/01/2011 12:07

Šite bišķi precīzāk šie pastāstījuši [stove.ru]

Re: krāsns durvis velns lai parauj
Autors: aaaa ()
Datums: 02/01/2011 17:32

Skandinavija ir kaut kadas regulas par jaunajam krasnim un ne zviedru podinju krasnim, kuras esmu dzive aptaustijis (kamina), ne somu (tulikivi un tas otras, kas no Valmieras, neatceros) nevienai nav ardu. Agrak shis pashas firmas razhoja ar ardiem, tagad bez. Un tas tikai tapec, ka bez ardiem lietderibas koeficients ir krietni augstaks un tikai ta var izpildit jaunos eko noteikumus. Ka vienmer visa vaina ir degshanas temperatura, nekur citur. Ugunskura malka sadeg visnepilnigak un visnetirak, ar viszemako lietderibas koeficientu, neskatoties uz to, ka skabeklis piekljust no visam pusem un ta nu nemaz netrukst. Ari pelnu daudzums dramatiski samazinas, ja kurina bez ardiem, resp. oglju pamatigas dzeseshanas no apakshas.
Visam modernajam krasnim kurtuves grida ir kadus 5-10cm zem durvim. Pasha kurtuves apaksha, paris cm no gridas ir apaksheja gaisa padeve. Augshejais gaiss tiek padots pasha kurtuves auksha, priekshpuse, pa daudziem caurumiem. Dumi parasti ka kaminos uz augshu aiziet gar pashu kurtuves priekshpusi, kurtuves augshpuse ir ka kaminam, slipa uz augshu. Lidz ar to aukstais gaiss apskalo stiklu un krit uz leju, kamer karstais rada virpuli, kas sajauc auksto ar karsto un pie malkas nonak karsts gaiss. Apakshejo gaisu izmanto tikai un vienigi iekurinashanai, kadas pirmas 10-15minutes. Tad to taisa ciet. Stasti par gaisa padevi, kas dzese dumejas ir pilnigas blenjas. Tas ir tikai tada gadijuma, ja svaiga gaisa padeve ir ar parak lielu diametru, res. nepareiza. Laiki mainas un visu var izrekjinat, ne velti modernajam krasnim augsheja gaisa padeves caurumi/lucinjas ir parsteidzoshi mazas. Un uz degshanas beigam parasti tas taisa ciet uz minimumu un nekada auksta gaisa rishana nenotiek.
Moderno kurtuvju pamacibas saka, ka pelnus nedrikst pilniba izgrabt, jaatstaj kads centimetrs siltumizolacijai un labakas krasnis ir izoderetas ar siltumizolejoshu tadu porainu shamotu, tas tapec, lai kurtuve saglabatu maksimalu temperaturu. Manam kaminam ari kurshanas beigas shamota oderejums ir gaishi sarkana krasa - uzkarsis ne pa jokam. Turklat kurinot 2 nedeljas, katru dienu pa klepim malkas, pelnus izgrabju 1 reizi, un apmeram pusspaini. Turklat pelni ir nevis ka no klasiskas krasns - pilni ar mazam oglitem, bet pilnigs pulveris, kas nozime, ka sadegshana ir notikusi pilnigi. Lieki teikt, ka pelnu tilpums parasta krasni pec 2 nedelju kurinashanas butu vismaz 2x lielaks.
Ja muretu sev jaunu krasni, vai nu liktu gatavu rupniecisku kurtuvi, vai 1:1 nokopetu kadas labas firmas rupnieciskas krasns kurtuves parametrus - gan gaisa padevju diametrus, gan izvietojumus, gan visu konstrukcijas gjeometriju - ta lieta ir diezgan smalka.

Re: krāsns durvis
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 02/01/2011 18:00

Kāda ir gatava kurtuve?

Re: krāsns durvis velns lai parauj
Autors: khe ()
Datums: 02/01/2011 20:58

The charcoal glows: As the fire progresses and most of the gases and tars have vaporized out of the wood, charcoal remains. Charcoal is almost pure carbon and burns with a red glow and very little flame or smoke. Charcoal is a "labs"(jo nezkāpēc angļu vārdu nelaiž cauri) fuel that burns easily and cleanly if it is given enough air. Although charcoal combustion produces almost no smoke, the exhaust can have high concentrations of carbon monoxide, so it must be vented completely to outdoors.
Piekrītu gan par pelnu kā siltumizolātora nepieciešamību, gan par virsējo gaisa padevi modernās kurtuvēs, bet es par parastu krasni, kam parastas durtiņas un parasta pirmā dūmeja (kurtuves izmērā un uz augšu). Tādā dzesējas dūmejas, kamēr tiek izdedzinātas tās charcoal, jo reku ari Vienstāva pieminētie woodheat.org apgalvo, ka vajadzīgs pietiekošs skābekļa daudz.Tādu pašās kurināšanas beigās labāk pievadīt pūšot gaisu caur ogļu čupiņu no apakšas, nevis vējojot virspusi.Esmu intereses pēc pievadijis dūmus no skārda bundžas ar prauliem pa šīm parastajām krāsns durtiņām. Lāga redzamība jau nebija, bet saprast varēja, ka nekas tur nenotiek tik smuki - liela daļa dūmu pa taisno tiek uzrauta augšā dūmejā, nevis virzas kā aukstais gaiss pa leju uz oglēm. Tapēc ari taujāju par mūrētu krāsni pēc Jotul principa, kur kurtuvē ir griesti un izeja uz dūmejām ir pašaura, priekšpusē un ienākošam gaisam netiek dota iespēja pacelties uzreiz augšā.

Re: krāsns durvis velns lai parauj
Autors: Viks ()
Datums: 02/01/2011 21:22

aaaa vari kādu shematisko zīmējumu un bildi tādai krāsnij parādīt? Mums kā reiz briest krāsns pārmūrēšana, kurā būs jāsilda arī ūdens. Tagad ir parasta lauku krāsns ar riņķiem un mūrīti. Mūrīti gan ir doma saglabāt bet to riņķa daļu samazināt uz pusi, jo lopiem ēst neviens negatavos. Cepeškrāsni arī ir vēlme saglabāt.

Re: krāsns durvis velns lai parauj
Autors: khe ()
Datums: 02/01/2011 23:24

to kdvlp:
Ja pats krāmē krāsnis, tad ko tu saki par šo [stove.ru] ? Vai tādu bez speciāliem šamota veidgabaliem iespējams uzriktēt? Otrajā kupolā varētu ielikt labu siltummaini, lai var noņemt siltumu uz citiem radiatoriem. Bet droši vien ka tas sanāktu krietni vairāk, kā uzstutēt Rudestu vai Žvaki - leišu ilgdegšanas katlus.

Re: krāsns durvis
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 03/01/2011 00:10

Cik daudz ūdens? Ar šitādu nepietiks?
[www.ltcbaltija.lv]

Pašreizējā: 2 no 5


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **         **     **  ********   **     **  **    ** 
 **    **   ***   ***  **     **  **     **  ***   ** 
 **    **   **** ****  **     **  **     **  ****  ** 
 **    **   ** *** **  **     **  **     **  ** ** ** 
 *********  **     **  **     **   **   **   **  **** 
       **   **     **  **     **    ** **    **   *** 
       **   **     **  ********      ***     **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727