UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 3 no 5
Re: krāsns durvis velns lai parauj
Autors: aaaa ()
Datums: 03/01/2011 15:54

ES, ja pareizi saprotu, shiberi, kas pilnigi aiztaisas ciet, vairs nedrikst tirgot. Svensoniem veikala shiberis ir ar caurumiem, lai nebutu jalasa zinjas, ka atkal kads nosmacis ar CO. Es sev ari nekad neliktu tadu, kas pilniba aiztaisams.
Par apakshejo gaisa padevi jau visu pateicu - ja kads grib sev apzinati sliktaku krasni ar neefektivaku sadegshanu - uz priekshu. Gaisu japadod kurtuve no augshas, tuvu dumu izejai, bet svarigi ir kur tieshi gaiss tiek padots, tas noteikti ir atkarigs no kurtuves konstrukcijas.
Gatava kurtuve ir jebkura, kuru pardod veikalos - tipa kamina kurtuve, tas vajag papetit un pashpikot. Par savu kurtuvi varu tikai pateikt to, ka svaiga gaisa padeves caurums ir apmeram 2x3cm liels, un pat pilna kurtuve ar malku nekad nav smakusi. Iekurinot, protams, attaisu ari apakshejo gaisu, kur caurums ir apmeram tads pats, pasha sakuma turu puspavertas durvis. Ilgu laiku esmu kurinajis parasto apaljo krasni ar klasisku kurtuvi, kur malka ir uz rezgiem. Neskatoties uz to, ka vilkme bija labaka, ka mana tagadeja kaminkurtuve, aizdedzinat ar gaisa padevi no apakshas ir krietni grutak, jo aukstais gaiss nevajadzigi dzese malku. Kurinu jau 2. gadu un tagad ne reizi neesmu izmantojis skalus iekurshanai - paris avizhu lapas, resnas pagales virsu un aida, no problem, ar parasto krasni gan to gribetu redzet.
Par oglem runajot jau stastiju, ka pec kurinashanas pari paliek pulveris, ogles sadeg pilniba, ko gan nevaretu teikt par parasto krasni, jo ogles pirms izdegshanas atdziest, lidzigi ka ugunskura un paliek paresni oglju gabali.

Re: shēma
Autors: kdvlp ()
Datums: 03/01/2011 16:46

[www.energybible.com]

Šitāda tā shēma. Mazliet jau tur kāda jēga ir, jo auksts gaiss vairs kurtuvē netiek. Tās horizontālās dūmejas gan jocīgas. Es domāju likt metāla caurules caur dūmejām(viegli maināmas), kas piegādā sakarsētu gaisu zem ārdiem.
Nevajag jaukt rūpniecisko un centrālapkures katlu principus ar ķieģeļu krāsni. Ķieģeļu krāsns svarīgākie kritēriji ir, cik viegli ielikt malku, cik daudz var ielikt, cik lielus gabarītus, kā labāk pelnus izgrābt un kā ātrāk aiztaisīt šīberi, tikko izkurējies. Lai ogles nevar iekrist pelnos un turpināt izdalīt CO. Un siltuma ietilpība svarīga un lai dažās vietās nepārkarst virsma.

Re: krāsns durvis velns lai parauj
Autors: Viks ()
Datums: 03/01/2011 17:08

Ūdens paredzēts tipa dušai, virtuves izlietnei, ko uzkrāt ir paredzēts kombinētajā boilerī. Uz krāsns ziemas periodā arī paredzēta ēst gatavošana.

Re:
Autors: kdvlp ()
Datums: 03/01/2011 17:10

2 khe Es neesmu podnieks, tikai gribu dabūt mūsdienīgu krāsni.

2 aaaa Nu ja jau man no apakšas nāks karsts, neatšķaidīts gaiss, tad jau
pieminēto trūkumu nebūs.

Re: shēma
Autors: aaaa ()
Datums: 03/01/2011 17:13

Kurtuves ideja ir tikai un vienigi efektiva malkas sadedzinashana. Man personigi baigi patika zviedru Camina podinju krasns.
[www.caminaecotec.se]
Ideja tada, ka ir kamina kurtuve, kurai apkart ir tukshums, talak karstas dumgazes iet caur siltumakumulejoshu materialu - vinju gadijuma ar smiltim piebertu metala karkasu. Labums tads, ka apaksha var iemontet ventilatoru, kas apskalo tikai kurtuvi un push karsto gaisu telpa. Faktiski pusstundu pec iekurinashanas telpa jau ir pamatigi silts. Siltuimakumulejoshais materials darbojas ka klasiskas muretas krasns gadijuma. Ja nav shtromes vai negribas slegt ventilatoru - no problem, shi krasns darbojas tikpat labi ar ka bez ventilatora, tas tikai palidz konvekcijai.
Mureta kurtuve agri vaio velu izdegs un bus jaremonte, bet kartigs chuguna inserts ir praktiski muzhigs, turklat gaisa padeves utt lietas jau sen ir izrekjinatas un izdomatas, nav janodarbojas ar pashdarbibu.

Re: shēma
Autors: Didims ()
Datums: 03/01/2011 23:35

aaaaaaaaa,
man parastā metāla krāsnī ar restēm, pa mēnesi kurināšanas (precīzāk, no 28. nov.) ar pelniem būs pievācies viens Maximas lielais maisiņš, ne līdz galam pilns. Tā ka nemaz tik traki ar to pelnu daudzumu nav. Es pie tam pagaidām kurinu ar celtniecības laika kokmateriālu atlikumiem, kas nereti ir smilšaini un/vai pat aplipuši ar betonu.

Re: krāsns durvis velns lai parauj
Autors: kdvlp ()
Datums: 04/01/2011 12:10

Posted by: aaaa (IP Logged)
Datums: 03/01/2011 17:13

Mureta kurtuve agri vaio velu izdegs un bus jaremonte, bet kartigs chuguna inserts ir praktiski muzhigs, turklat gaisa padeves utt lietas jau sen ir izrekjinatas un izdomatas, nav janodarbojas ar pashdarbibu.


Ja man izdegs daži ķieģeļi kurtuvei pēc 30 gadiem, tad gan jau atradīšu, bet ko ar importa detaļām?

Re: krāsns durvis velns lai parauj
Autors: khe ()
Datums: 04/01/2011 14:53

tās dūmejas izskatās foršas, tik tas pats dezdināšanas princips... Labā krāsnī degšanas zonā vismaz otrreiz gaiss jāpadod, labāk uzkarsēts. Te daļa dūmgāzu pārvietojas vienk atpakaļ, sajaucoties ar gaisu un tiek kurtuvē otrreiz. Tas jau forši, bet tā daļa, kas tiek uz dūmejām varētu nedabūt pietiekoši skābekli, lai pilnībā sadegtu. Papēti šajā parādīto sadegšanas principu - otrreizējais gaiss tiek padots kurtuves augšā zem sašaurinājuma, pie kam uzkarsēts [www.youtube.com]

gaiss
Autors: kdvlp ()
Datums: 05/01/2011 00:08

Ja malka palikusi tikai apakšējā daļā, tad nebūtu loģiski ievadīt gaisu kurtuves augšpusē. Tam nelielajam pārpalikumam jau pietiks ar apakšējo gaisu. Tas virsgaiss varētu derēt tikai kādā 1/3 no kuršanās cikla, bet pārējā laikā būtu lieks. Galvenais, lai gaiss būtu karsts. Tas pats princips derēs, kā Sīmensa, Martena tērauda liešanas krāsnīs jau 100 gadus atpakaļ un mūsdienu stikla kausēšanas krāsnīs. Un lētajās taupības krāsniņās jau arī ir tās lejupejošās cauri kurtuvei gaisa caurules, tikai paīsas. Viņām tikai jāiet pa dūmejām, nevis jādzesē kurtuve.

Re: gaiss
Autors: khe ()
Datums: 05/01/2011 18:02

Kautkas var noderēt [www.pyromasse.ca]

Pašreizējā: 3 no 5


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   ******   ********   *******   ******** 
    **     **    **  **        **     **     **    
    **     **        **               **     **    
    **     **        ******     *******      **    
    **     **        **               **     **    
    **     **    **  **        **     **     **    
    **      ******   ********   *******      **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727