UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā1234
Pašreizējā: 4 no 4
Re: ķieģelis
Autors: Rx ()
Datums: 27/02/2011 20:23

Bet tiem, kam "zelta rokas", neatkarīgi no ģimenes stāvokļa, varētu būt interesanti palūkoties, kā mājas apstāķļos viena no maizes krāsnīm tapusi, ar siltumizolāciju...Te: [www.bakamecha.com]

Re: ķieģelis
Autors: Didzisp ()
Datums: 27/02/2011 21:28

Kāda tur siltumizolācija. Tur tīrie siltuma zudumi un vispār tais pāris ķieģeļos labi ja picu var uzcept:). Iemetīsi tai štruntā kārtīgu rupmaizes kukuli un krāsns "sagurs". Īpašas zelta rokas tam krāsns konstruktoram arī nav. Nu netaisa tā krāsns velvi un no sarkanajiem ķieģeļiem jau nu točna nē. Starp ķieģeļim nesmērē malus, bet ar fleksi piegriež tos tik precīzi, ka nav nekādas šķirbiņas. Kurtuve tāpat visu laiku "staigā" un māli izbirs.

Re: ķieģelis
Autors: aaaa ()
Datums: 27/02/2011 21:54

Vienmēr ir patikušas tās somu krāsnis, te ir vesela rinda ar cepeškrāsni iekšā. Daža laba sver 3.5 tonnas :)
[www.nunnauuni.com]
Dzīvē aptaustot liekas, ka kvalitāte ir superiga. Cena vairāk somu algām, ne mūsējām.

Re: ķieģelis
Autors: Rx ()
Datums: 27/02/2011 22:15

Savādi , ka tik kādu nolikt "pie vietas". Vienam lētu un mazu, otram lielu un smagu, trešajam nav ko teikt bet saka. Vai tiešām Jūs VISU zināt kā tam jābūt un kā jābūt. Lasāt tikai to kas absolūtā patiesība, nemācāties no citu kļūdām, pieredzes. Prieks ka visu zināt un varat. Un neteicu ka parādītajā www ir zelta roku darbs, bet informācija tam, kam "zelta rokas". Un nav māls kā saistviela bet karstumizturīgs cements...Te tev nu bija korekta diskusija, risinot problēmas....Maizīte ar mīlestību...sirds siltumu....?

Re: ķieģelis
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 27/02/2011 22:16

Zināju saimnieci (ciema mēroga cepēja un viesībgaldu klājēja), kam bija divas krāsnis - viena istabā, otra - vasaras - īpašā būdā ārā. Savukārt mana tante "kuģi" (ovālais cepeškatls) mēdza likt uz oglēm apaļās (Utermarka) apkures krāsns kurtuvē.
Arī pats mūrēdams savas pečkas (nākotnē pirtskrāsns) kurtuvi

aizdomājos, ka tā, kaut iespējami plāna (līdz 6.5 cm), sils ne pa jokam, līdz ar ko rodas jautājums - kā lai tās siltumu izmanto? Iedomājos, ka pēc izkurēšanās varētu nedēļu žāvēt malkas klēpi nākamajai kurināšanai. Varbūt varētu pat cept?
Pats vismaz pagaidām lielajos RIMI (kā Alfa un Centrs, jo mazākos nav) pērku Ķelmēnu maizi (Rankas, ar vienkāršu zaļu etiķeti).

Re: ķieģelis
Autors: Didzisp ()
Datums: 27/02/2011 22:33

Rx, es neko negribu nolikt. Vienkārši redzu, ka tā krāsns nav tehniski pareizi mūrēta un tās autors ir amatieris mūrēšanas lietās.Nu neviens nopietns cilveks netaisa krāsns velvi no parastiem ķieģeļiem. Tur obligāti jāizmanto ugunsdrošie šamota ķieģeļi. Es jau pats saprotu, ka ķieģeļus sastiprina ne ar māliem. Mani gan pilnīgi neinteresē, kādu zieķi tur smerē, jo uzskatu, ka krāsni var samūret ar visparastākajiem māliem no piemājas kalniņa:)

Re: ķieģelis
Autors: Rx ()
Datums: 28/02/2011 00:03

Redziet, Didža k-gs, Jūs neesat lasījis to, ko komentējat, : Autors tajā www saka, ka viņš ir amatieris. Un vēlējies uztaisīt krāsni, ātri sasildāmu un pietiekoši vieglu. Un sarkanos ķieģeļus lika tāpēc, ka zin ka vajag citus, bet tiem priekš viņa ir liela cena un tā kā viņš tikai sāk (mācās) to darīt, tad viņš zin, ka tā kalpos tikai piecus ar pluss gadus. Tāpat redzams ka sākumā nav sanācis tā kā domājis visu likt kopā, kas iespējams būtu jebkuram, kas pašmācības ceļā vēlas ko uzbūvēt. Galvenais mans secinājums ir, ka ja vēlas, var panākt rezultātu ar minimāliem līdzekļiem, ietaupot naudiņu, bet iegūstot rezultātu, tas ir, katram pēc maciņa un varēšanas. Un galvenais: Uzdrošināties darīt. Kaut vai neideāli pareizi. Un par darīšanu ir galvenie jautājumi, jo te iegriežās tie, kas paši vēlas darīt. Un tie kas ZIN, lai ar labu vārdu palīdz .PALĪDZ!

Re: ķieģelis
Autors: Didzisp ()
Datums: 28/02/2011 00:20

Es tiešām nelasīju to tekst, kā ieraudziju bildes, tā uzreiz viss bija skaidrs. Izrādās, ka visu esmu uzrakstījis pareiz gan par to, ka autors nav profesionāls mūrnieks, ka ķieģeļi nav īstie un krāsns pārak viegla :) Kē reizi es labprāt gribu palīdzēt nepielaut kļūdas krāsni projektējot. Ko tad, man klusēt, ja kads piedavā ne sevišķi pareizu variantu?

Re: ķieģelis
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 28/02/2011 09:46

Draugi mēģināsim saprast, kas tad ir tā siltuma taupīšana. Tātad es saprotu, tā, ka maizes krāsnij mums vajag iegūt karstu un siltumu noturošu tilpumu, kas vienlaicīgi ļauj mitrumam izplūst no tās. Tapēc mūra krāsnī cepta maize noteikti sanāks 'savādāka' nekā metāla mufelī. Bet, lai nodrošinātu vienmērīgu temperatūru ilgāku laika sprīdi vai nu mums vajag elektrības sildītājus ar speciālu tempratūras sekošanas režīmu vai masīvu krāsns apjomu no mūra. Te maizei garšu noteikti maina arī mūra materiāli vai nu tas ir māls, vai šamots vai speciāls kartumizturīgs betons. Taču to siltumnoturība atkarīga no massas, kuru uzsildam. Mēs jau varam metāla mucā sadedzināt malku, tā ātri uzsils, bet atri atdzisīs. Ja mūrētas krāsns sieniņas biezums pārsniedz 20cm, tad tā uzsilšana būs vismaz 6 stundas, bet atdzišana tikpat ilga. Tātad jāatrod zelta vidusceļš starp siltumnoturību un enerģijas patēriņu.

Iet uz lapu: Iepriekšējā1234
Pašreizējā: 4 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **     **  **        **     **  **     ** 
  **   **   **     **  **        **     **  **     ** 
   ** **    **     **  **        **     **  **     ** 
    ***     *********  **        **     **  ********* 
   ** **    **     **  **         **   **   **     ** 
  **   **   **     **  **          ** **    **     ** 
 **     **  **     **  ********     ***     **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727