UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 3 no 4
Re: Audio kabeļi
Autors: m. ()
Datums: 20/03/2011 15:00

Resnaki un vienada garuma uz katru tumbu
Es sev njemu Latgalitee
Leti

Re: Audio kabeļi
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 20/03/2011 15:42

Paskatījos Focal SM9 - 2400 angļu mārciņas, pie tam nevis pāris, bet viens. SM11 - vēl 2.5 x dārgāk. Diez vai atrastos tāda skaņveida informācija, kuru klausoties es varētu šo cenu novērtēt... Pat mazie CMS65 liekas gana dārgi.
Savukārt Behringer es ņēmu, balstoties uz atsaukmēm un tam, ka ticēju "plēvju" skaļruņiem - Amfiton markas plēvju pīkstuļi un austiņas man bija jau 80-to beigās. Radiotehnikas un sakaru fakultātē veiktajos testos plēvinieki tiešām uzrādīja mazākās nevienmērības no visiem 90-to sākumā pieejamajiem.

Re: Audio kabeļi
Autors: aaaa ()
Datums: 20/03/2011 16:16

Monitori skaidrs, ka būs dārgi. Parasti plaukta spīkeri nemaz nav tik traki:
[www.audiosalon.lv]
Jamo tomēr rullē - 2 grīdas tumbas par nedaudz virs 200 Ls, un žurnālos, vismaz pirms kādiem 5 gadiem, kad lasīju, imie izgrieza pogas visiem high-end brīnumiem, ka nograb.
[www.kurpirkt.lv]

Re: Audio kabeļi
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 20/03/2011 17:58

Apmēram apskatīju abas kastes. Pat garās ar dubultskaļruņiem neko labas neizskatās. Tiešām iesaku papētīt aktīvos studijas monitorus. Bez parametriem novērtē arī tādas vērtības, kā iebūvēto pastūzi un ne tikai simetrisko interfeisu, bet, ja vajag, arī vienkāršu pieslēgšanu, piemēram, pa taisno pie kompja. Ja gribi, vari pat paņemt paklausīties manējos.

Re: Audio kabeļi
Autors: aaaa ()
Datums: 20/03/2011 19:30

Kā notiek skaļuma regulēšana aktīvajiem - katrai tumbai atsevišķi? Man probļems tāds, ka savulaik tika iepirkts diezgan labs pastūzis, bet tagad tumbu neesamības dēļ tas stāv un krāj putekļus. Šitāds:
[usa.yamaha.com]
Līdz ar to pirkt aktīvos tā kā ņe ahota, turklāt tumbas vajag vairāk viesistabai - biju domājis slēgt pie TV, ja nu kādreiz kādu filmu palūrēt, rādio paklausīties, mūziku ... nezinu, pats neesmu klausījies, man tos Jamo savulaik Vācijā viens darba kolēģis briesmīgi lielīja, šis izskatījās saprotam no tām lietām diezgan labi. Teicās par price/performance utt. Focal esmu klausījies dzīvē, tās tiešām ir augstākās raudzes, nu bet atkal - pavisam subjektīvi, salīdzināts jau ne ar ko netika, Zviedrijā bija čoms, baigais audiofīls, teicās Fokālam konkurences neesot, varbūt pilnīgi subjektīva infa, nezinu, man patika. Man tāda paša īsta pieredze ir tikai ar S90 un Rādiotehnikas pastūzi, bet nu tajā laikā likās, ka galvenais ir skaļums :). Tagad gribas kaut ko pavisam parastu, bet ne arī mēslu, Radiotehnikas tumbām kaste bija laba, bet tas arī viss, skaņas kvalitāti tomēr par 95% nosaka pašu skaļruņu kvalitāte, kas S90 gadījumā bija pilnīgi sūdi.
Otra lieta, kas mani snogšibaķelno iespaidoja, bija lampu pastūzis, tam skaņa tomēr ir baigākā avene, ar nevienu tranzistoru nevar pat salīdzināt, tik "mīkstus un sulīgus" basus nekā citādi nevar panākt. Ar ko tas izskaidrojams - nezinu, bet fakt na ļico. Nu bet tas tā - tiem cenas lielas un tas vairāk tādiem frīkiem. Nu vizuāli jau nu arī tāda kvēlojoša lampa puslitra burkas izmērā ir super.

Re: Audio kabeļi
Autors: vlp ()
Datums: 20/03/2011 20:15

Es pats esmu nonācis pie tāda paša secinājuma, kā teica daži spečuki. Tumbām nevajag būt jaudīgām, bet atbilst telpai. Tātad, max 35W un nav svarīgi cik stipreklis, bet lai viņam būtu kāda tur aizsardzība, ka nesit pie sprakšķiem skaļruņus ārā. Tad arī ir tā dabīgā skaņa, ja jaudu attiecība stipreklim pret skaļruņiem ir liela, un skaļruņu mehāniskā pretestība maz jūtama. Vislielākais kaifs esot ar Simfonijas tumbām, jo maza jauda, liela kaste un lieli skaļruņi, bet riks ka izsitīs paliels. Vienīgi, jau nu dizains morāliski novecojis, bet var jau visu apvilkt ar drēbi un pīkstuli un vidējo iebāzt sānu malā.

Faktiski, no lielas jaudas tumbām nevar dabūt dabīgu skaņu dzīvojamā telpā. Ja skaļrunis klusu skaņu veido pakustoties tikai par 0,0000% no sava nominālā gājiena, tad tā skaņa ir kropla.

Re: Audio kabeļi
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 21/03/2011 00:41

Aktīvajiem skaļumu regulē ar padoto signālu. Parasti uz tumbas mēdz būt ieejas vājinātājs, kas gan nav paredzēts ērtai un biežai regulēšanai. Labs verķis bija savulaika RRR priekšpastūzis, bet nedārgus mikserīšus vai priekšpastūžus atrast šodien nebūtu problēma.
Ja gribi izmantot labo jaudas pastūzi, vari appētīt pasīvos monitorus ar Tannoy Dual Concentric tehnoloģiju:
[en.wikipedia.org]
Tomēr vai tik nebūs novienkāršojuši un samazinājuši izmērus - tādi, kas stāv Latvijas Radio un citās studijās, šābrīža Tannoy lapā rodami vien arhīva sadaļā.
No S90 varētu pārbaudīt un atstāt basenieku un, piemēram vācu internetā piemeklēt labākus vidus un augšas. Starp citu, RD Akustika savulaik piedāvāja par samērīgu maksu individuāli pieskaņot RRR ražojumu pasīvos filtrus (pielasīt kondiķus un pietīt filtrā tik drāts, cik tante cehā nošmaukusi). Par lampu jaudas pastūzi godīgi sakot neticu, mūsdienu mikrenēs, cik zinu, visas "trepes" sen jau novērstas. Ar basiem tam būs vismazākais sakars, cilvēks klusus basus nedzird. Varētu gan just kropli uz vidiem brīdī, kad bass iet caur 0. Attiecībā uz izejas pretestību esmu gan dzirdējis viedokli, ka jaudas pastiprinātāja izeju labāk darbināt kā strāvas nevis sprieguma avotu (visur pieņemtais un lietotais). Bet to var izdarīt, mainot slēgumu jebkurai jaudas mikrenei. Vēl joprojām lampas mēdzot lietot mikrofonu pastiprinātājos, kas joprojām ir trokšņu un kropļu ziņā vāja vieta, tomēr arī te vairumā darbojas silīcijs un nav dzirdēti izteicieni tipa "es nepirkšu sava mīļotā mākslinieka disku, jo jūtu tranzistora skaņu".

Re: Audio kabeļi
Autors: aaaa ()
Datums: 21/03/2011 09:52

Nu lampu krāsaino TV kādreiz no tranzistornieka varēja atšķirt pat pa durvīm iekšā nenākot - tikai pēc skaņas, to Tev pateiks jebkurš mūziķis - lampai bass ir mīksts, tranim pavisam sauss, atšķirība pilnīgam nezinātājam ir momentā saklausāma. Galu galā visi ģitāru kombiķi ir tikai lampinieki, arī šodien.
Par tumbām runājot - praktiski neko, ko rekomendē Hi-Fi žurnāli onlainā kā best-buy pie mums LV netirgo, arī tos pašus Tannoy brīnumus. Starp citu, viņu Prestige tumbas ar Yamahas pastūzi tiku lietojis kādu gadu no radiem īrētā dzīvoklī, jo viņiem tie bija atvesti no ASV, tikai tagad, apskatot bildes, sapratu, kas tās bija par tumbām - tad vēl nobrīnījos - kur šamie tādas aizvēsturiska paskata tumbas izrāvuši, bet par lielu pārsteigumu, skaņa bija super.
Diez no ārzemēm sūtīt kaut kādas šitādas smagas mantas ir vērts?

Re: Audio kabeļi
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 21/03/2011 10:33

Domāju, ka vērts gan. Piemēram, tiem pašiem Behringer 3031A caur LBSS transports uz Latviju bija 16.89 Ls. Plus vēl LBSS ņem 5%, ja apmaksā caur viņiem, vai 5 Ls, ja ne caur viņiem (LBBS apmaksa izdevīga līdz ~100 Ls Paypal vai karšu gadījumā un līdz ~200 Ls priekšapmaksas gadījumā). Es dažkārt pat nepūlos apzināt Latvijas piedāvājumu, kaut nupat vienu līdzīgu zāģi vēlāk atradu par tādu pašu cenu Latvijā un būtu ietaupījis 3 nedēļas.
Par tiem basiem nopietni apšaubu. Mīksti varētu būt tāpēc, ka, barojot no strāvas, ne sprieguma avota, uz rezonanses frekvences dabon ārā lielāku jaudu:
[en.wikipedia.org]
Tas sen jau zināms, ka apakšējā galā vairumam patīk ne visai pareiza, uz konkrētām frekvencēm rezonējoša skaņa (fāzinvertori vai pat labirinti). Vecais akustikas pasniedzējs Tomariņš basus testē ar impulsu, uz brīdi piemetot bateriju vai barokli. Ja skaņa novibrē kā galerta bļoda - s..ds.

Re: Audio kabeļi
Autors: Didzisp ()
Datums: 21/03/2011 11:20

Jāskatās jau no kurienes tagad mantu sūta. PVN tak tie mūsu ideoti valdībā uzlika.
Ar lampu skaņu viss ir elementāri. Trazistoru-pusvadītāju skaņu tehnika savu maksimālo kvalitātes līmeni sasniedza pirms gadiem divdesmit, kad parādijās pastiprinātāji ar 0,000 u.t.t. kropļojumiem, bet izrādijās, ka tādu, tik perfektu skanējumu nevienam nevajag. Lampu pastiprinātājs ienes ievērojamus kropļojumus skaņā, bet tieši tie kropļojumi cilvēka ausij ir tīkami un pofig, ka otrā harmonika ir ar 1% :) Savukārt pusvadītāju pastiprinātāji degradējas. Paklausieties kaut tās pašas mājas kīnozāles ar D klases izejas pakāpēm. Nu tā nav skaņa, bet murgs, toties pieci pļerdaki apkārt, sestais subs "krāniņu"'purina un palēto :)

Pašreizējā: 3 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  ********   **     **  **        **     ** 
 ***   **  **     **  **     **  **        ***   *** 
 ****  **  **     **  **     **  **        **** **** 
 ** ** **  **     **  *********  **        ** *** ** 
 **  ****  **     **  **     **  **        **     ** 
 **   ***  **     **  **     **  **        **     ** 
 **    **  ********   **     **  ********  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727