UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Inženiertīkli :
Building.Lv Forums
Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 3 no 3
Re: Pavards (malkas plīts) savienojums ar "Titānu"
Autors:
Vienstāvs
()
Datums: 09/04/2011 19:22
Var uzdot jautājumu - kur paliks tas siltums, kas, ilgi sildot, neuzsildīs ūdeni?
Autors:
Didzisp
()
Datums: 10/04/2011 00:26
Ūden smuki sasilst kurinot pirtskrāsni un mani pat neinteresē ir tur uguns titānā vai nav. Viss darbojas un kad pirts izkurināta, ūdens arī uzsilis. Jā, daudz siltuma aiziet skurstenī, bet parādiet man ekonomisku pirtskrāsni :) Mūsdienās pirtī iešana ir luksus izprieca un klēpis malas vairāk vai mazāk ir pilnīgi pofig. Pirti tak nekurina katru dienu :)
Autors:
ViksM
()
Datums: 23/09/2011 15:00
Ir cits gadījums.
Parasta plīts ar cepeškrāsni un pašā galā ir trauks ar ūdeni (tie mazie ar vāciņu). Doma ir, ka vajadzētu tā trauka vietā ielikt čūsku kura silda kombinēto boileri. Vai siltuma pietiktu uzsildīt ūdeni boilerī līdz jēdzīgai temperatūrai?
Parasta plīts ar cepeškrāsni un pašā galā ir trauks ar ūdeni (tie mazie ar vāciņu). Doma ir, ka vajadzētu tā trauka vietā ielikt čūsku kura silda kombinēto boileri. Vai siltuma pietiktu uzsildīt ūdeni boilerī līdz jēdzīgai temperatūrai?
Autors:
Didzisp
()
Datums: 23/09/2011 19:55
Čūska jāliek kurtuvē, lai liesmas tiek klāt un nodedzina darvu nost. Katliņa vietā nebūs vajadzīgā siltuma. Man mājā plīts silda kombinēto 100L boileri un ar vienu klēpi malkas pietiek lai boilerī būtu karsts ūdens.Čūsku optimali ir likt ar 3/4 colu trubu. Rsnāka truba sasildīs ūdeni ātrāk, bet ziemā, kad ilgāk kurina, sāks boileris vārities. Ja nepareizi kurina, tad jau tagad jaunā paaudze ir uzvārijusi :)
Pašreizējā: 3 no 3