UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 4 no 7
Re: elektrības kabelis
Autors: Rx ()
Datums: 18/05/2011 19:30

Ir speciāli savienotāji- bimetāliskās pārejas. Tur kur skrūvē klāt vara kabeli, ir vara uzklājums, tālāk nāk tērauds, un tālāk alumīnija uzklājums. Tā vismaz izskatās. Kādi precīzi materiāli lietoti zin tikai ražotājs un zinātnieks. Ir arī citi, un daudz kas derīgs zināšanai par šo tēmu te: [www.inspectapedia.com] Varat secināt, kāda ir problēma. Un te: [www.inspectapedia.com] Jāatzīmē, ka arī pieslēdzot alumīnija vadus kaut kādām ierīcēm, jāzin, vai pie tām drīkst pieslēgt alumīnija vadus.

Re: elektrības kabelis
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 18/05/2011 22:40

Gluži zem lietus nedrīkst stāvēt ne tikai savienojums, bet pliks vadītājs vispār.
Domāju ar dzelzs vai ņeržaveikas šaibu starpā un pretkorozijas pastu stāvēs ilgi pat pagrabā ar 95% mitrumu. Gala beigās dažādo metālu vadus var pat salodēt.

Re: elektrības kabelis
Autors: Rx ()
Datums: 18/05/2011 23:11

Vai nav jāuzdod sev jautājums, kApēc ar alumīnija vadiem instalēta māja ir 55 reizes bīstamāka par vara vadiem instalētai?Teikts: According to the Consumer Product Safety Commission (CPSC), "Homes wired with aluminum wire manufactured before 1972 ['old technology' aluminum wire] are 55 times more likely to have one or more connections reach "Fire Hazard Conditions" than is a home wired with copper. Pilns teksts arī par pastu: [www.aohomeinspection.com] Un vēl: alumīnija vadu savienojumam ir tieksme ar laiku palikt vaļīgam, sliktkontaktīgam. To izskaidro dažādiem fizikāliem efektiem. Vai nav tā, ka gandrīz visi māju īpašnieki sastapušies ar apdegušiem Al vadiem pie rozetēm, drošinātāju pieslēgumiem, griestu lampām....Protams tagad tie kas izlasīs visu teikto, centīsies pārnodrošināties ar AL savienošanu, lietos pastas, labi savilks ar starpšeibām, atsperšeibām....Bet cik ir tādu, kas šo visu lasa un vēl jo vairāk, ievēro........

Re: elektrības kabelis
Autors: ViksM ()
Datums: 19/05/2011 11:39

Cik maksā ekranētie elektrības kabeļi? Ar domu, lai samazināto mājās nevēlamo elektromagnētisko lauku.

Re: elektrības kabelis
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 19/05/2011 11:52

Par ekranētiem ir dzirdēts, bet baidos, ka pirkt nāktos kautkur vācu internetā.
Bet ekrāns jau noņems tikai elektrisko komponenti, tiesa, kabelim, caur kuru dotā brīdī strāva neplūst, ar to pietiktu. Lai noņemtu magnētisko, vadi būtu jāsavij kā ethernet kabelī.
Man gan liekas, ja lietojam tik daudz ierīču, kas speciāli domātas starošanai, nav pamata bailēm par kaitīgu iedarbību no tā, kam starošana ir tikai neievērojami sīks (procentos no patērētās jaudas) blakusefekts.

Re: elektrības kabelis
Autors: moldriks ()
Datums: 19/05/2011 20:53

Tad jau iekārtām arī vajag ekranētie kabeļi :). Manuprāt ir daudz svarīgākas problēmas dzīvē :)

Re: elektrības kabelis
Autors: Elektriķis el ()
Datums: 20/05/2011 10:20

Lasu un brīnos, nu mājās sāks likt ekranētos kabeļus, es nekomentēšu, bet pateikšu tikai to, ka jo tālāk jo trakāk....

Re: elektrības kabelis
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 20/05/2011 10:32

Kas notiek sakaru caur elektrolīnijām frontē? Šādā gadījumā paši Latvenergo varētu gribēt vīt, ekranēt utml...

Re: elektrības kabelis
Autors: aaaa ()
Datums: 20/05/2011 10:33

Par nodegušajiem alumīnija vadu kontaktiem gan tiesa. Mammas paneļmājas dzīvoklī remontēju slēdzi, ui, kas tur iekšā darījās - VISI savienojumi bija vaļīgi, arī rozetēs! Nedomāju, ka tajā laikā speciāli kāds nepievilka visus vadus, vienkārši ar laiku tie tiešām atlaižas, vai tad alumīnijam nebij raksturīga tā aukstā plūstamība? Man gan liekas, pret savienojuma vaļīgumu ir ģeniāls izgudrojums ar nosaukumu Wago. Tas atsperkontaktnazis, kas iekšā, tieši šādiem mērķiem arī ir radīts. Starp citu, Berker rozetēs un sledžos vadu pievienošana arī notiek kā Wago - ar atsperspaili, tur nekas nav jāskrūvē.

Re: elektrības kabelis
Autors: Didzisp ()
Datums: 20/05/2011 10:53

Nu jau jūs šausmustāstus stāstat :) Lai savienojumi nepaliktu vaļīgi ir daudz vecaks izgudrojums par Wago, kuru izjaukt ir baigais čakars, bet kā zināms mūsdienas nekas nav pastāvīgs :), un tā ir visparastakā atsperšaiba. Jā var jau bļaut, ka krievulaiku kontaktos vadi nodeguši, bet tur tak skaidri un gaisi virsū rakstīts 6A a mūsdienās paurbina vecajam kontaktam lielākus caurumiņus lai jevro štepselis lien iekšā un slēdz tik klat 2kw čaiņikus. Nav ko brīnīties, ka savienojumi netur. Es nejausi iebraucu pamestā graudukalte, kurai, kā skolnieks vasaras darbos, ap 1975 gadu vilku visu elektroinstalāciju. Nemanīju nevienu nodegušu kontaktu vai savienojumu alumīnija vadiem.Nu jā, man bija kārtīgs darbaudzinātājs un ja kādu skrūvi nedavilku vai ar šaibu nohaltūreju tā uzreiz "dabūju iekšās" .
Vienstāvs, ard sakariem caur elektrovadiem pasaulē nekas nesanāk. Jā, tā sistēma darbojas, bet ar salīdzinosi ļoti maziem ātrumiem. Vienkārši, internets caur elektrotīklu varbūt var konkuret ar internetu caur telefona modēmu, bet DSL vai optikas ātrumu pa elektrības drāti nekad nesasniegt.

Pašreizējā: 4 no 7


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **    **   *******    ******    *******  
 **     **  **   **   **     **  **    **  **     ** 
 **     **  **  **    **     **  **        **     ** 
 **     **  *****      ********  **         ******** 
  **   **   **  **           **  **               ** 
   ** **    **   **   **     **  **    **  **     ** 
    ***     **    **   *******    ******    *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727