UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: Par elektribas kabeli
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 13/06/2005 23:10

Pārvades līniju taču cenšas darbināt režīmā, kas nodrošina pēc iespējas mazākus zudumus, nevis tuvu kabeļa pārkaršanai (bojāšanai). Lokāli (mājā) kaut vai ērtākas montāžas pēc vērts (vismaz pagaidām) lietot varu.
Jautājums praktiķim: 1) vai ierokama alumīnija ilgmūžibai labāk, ja vadītājs ir viengabala, vai sastāv, teiksim, no 7 savītām komponentēm; 2) vai liela nozīme pie dubultās izolācijas retāk sastopamajam trešajam - mīkstās gumijas - slānim?

Re: Par elektribas kabeli
Autors: praktiķis ()
Datums: 14/06/2005 00:04

pārvades līnijām svarīgāks ir svars/kādi balsti vajadzīgi!nekā zudumi,jo līnija strādā nevienmēr pilnā režīmā/ .Jebkura savīta vadu komponente atļauj strāvas noslogojumu palielināt apm.par 1/3/precīzāk arodskolas māc.grāmatā/.2).:no pieredzes:seviķi alum.vadus pārlauž -pārberž sekli ieraktus dažādi sasalšanas slāņi/zem ceļiem,uz āderēm u.t.t.,gumijas slānis to amortizē.No pieredzes:4x15 kab.alumīnija pēc 12 gad.nomainīju tādēļ,ka neparedzēts ceļš gāja pāri kab.un izolāc. mērijumi bija tuvu"briesmām".Lai kur,bet te naudu nedrīkst taupīt!Piem.Vakar kolēģei dzīvoklī sadega vadi uz put.sūc.un televizoru-alumīnija savienojums sadega paviršas izgat.dēļ-90-tie gadi!

Re: Par elektribas kabeli
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 15/06/2005 01:09

Kautko sāku atcerēties par savulaik mācītu virsmas efektu, bet vai tas neizpaudās pie lielākām frekvencēm? Vidējo viļņu radioaparātu spolēs savītu vadu bija daudz, UĪV vairs ne (laikam parazītiskās kapacitātes jau spēlē lomu).

Piedevām, interesanti, ka jebkurā redzētā kabeļu katalogā (Keila, Jauda, NKT, Pirelli...) pretestības dati dažādu marku (gan viendzīslas, gan savītiem) vienāda šķērsgriezuma kabeļiem doti identiski (mērījumu rezultāti nevar visiem sakrist trešajā zīmē aiz komata!)


Re: Par elektribas kabeli
Autors: Rx ()
Datums: 15/06/2005 05:58

Atļaušos piebilst, ka veikalos nopērkamajām rozetēm, lustrām, slēdžiem un citiem elementiem pieslēgums izveidots "pamatā" Cu vadiem.(Iebāž-automātiski nofiksējas, mazas skrūvītes, misiņa skrūvītes...). Ja lieto Al tad kā savienojuma elementu var lietot tikai cinkotu tēraudu, alumīniju, lai nerastos korozija- oksidēšanās, kā rezultātā sākas atteikumi...Liekas- rūpnieciskos patēriņos ekeonomiski būs Al vadi. Mājas instalācijās-Cu! Skopais maksā dubulti......

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2


Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **        **     **  **    **  **     ** 
    **     **        **     **  ***   **  **     ** 
    **     **        **     **  ****  **  **     ** 
    **     **        **     **  ** ** **  ********* 
    **     **         **   **   **  ****  **     ** 
    **     **          ** **    **   ***  **     ** 
    **     ********     ***     **    **  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727