UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 2 no 5
Re: uz šodienu efektīgākā apkure
Autors: DsKs ()
Datums: 11/09/2011 20:53

gazei ir drakoniskas piesleguma maksas,pats katls gan bus savus latus 500 letak neka dizela katls ( 90m2 14kw junkers mierigi pavelk ) ... gazes pieslegums uz tavu jaudu cik skatijos 700 lati ... var paskaitit tomer ... kondensacijas katlu nav nozimes likt uz tik mazam jaudam,atmaksasies labi ja pec gadiem desmit,varbut ... rupji uzmetot bez kaut kadam tur mega atlaidem - gazes katls 500 lati,pieslegums 700,instalacija + raditori + neparedzamie vel lidz 1000 ... darbu neskaitu,es apkuri sava pirmaja stava ievilku pats un ari to darisu otraja stava :)

par cik man otraja stava ir koka segums,skaitot siltas gridas,man tas izmaksaja specigi dargak neka ierikot radiatoru apkuri,ja ir betona grida,pasakums sanak letak un jau var sakt kalkulet,kaut gan es nemu vera ari momentu,ka 12h es atrodos majas,no kuram vel kaut kadas stundas gulu un 12h arpus tas un man svarigaks moments bija momentana telpas uzsildisana lidz kadai tur noteiktai temp ... siltam gridam nav tads inertums ... plus katram sava domasana,man isti nepatik pec izjutam silta grida,iznemot protams wc telpu

Re: uz šodienu efektīgākā apkure
Autors: aaaa ()
Datums: 11/09/2011 21:22

Malka tomer ir vietejais resurss, kas vismaz musu dzives laika neizbeigsies, lai kadas krizes un kashkji ar kaiminjiem - dabut vinju vares vienmer, kaut vai iet zarus mezha lasit. Ar gazi taa var ari nebut - gribes krievi mums sariebt, un maksasim kaut 10x vairak, jo alternativas ta nav. Elektriba pilnigi noteikti gala pateretajam paliks dargaka un dargaka, letaka ta vairs nekad nepaliks. No komforta viedoklja gaze ir shibrizha labakais risinajums, no ilgtspejibas viedoklja - cieta kurinama katls ar akumulatoru. Man ir elektriska apkure, sanak tomer nezeligi dargi, nu pluss gan milzigs - ierikoshanas izmaksas praktiski tikai katla cena (ap 500Ls). Ja tagad celtu maju - liktu labu cieta kurinama sistemu ar akumulatoru un elektrisko apkuri papildus, ja sanak kaut kur aizbraukt prom. Siltumsuknis - nu pagaidam, rekjini ka gribi, tomer nekad ta ari neatmaksajas, jo ierikoshanas izmaksas ir nezheligas. Ja 50% var dabut no ES atpakalj, tad gan tas ir ta verts, rudeni bus konkursa otra karta - jatur acis valja, starp citu, zem shi pasakuma palien apaksha ari malkas apkure. Nevajag aizmirst ari klasisku muretu krasni - tadu vajag majas vidu ka alternativu visadiem shaizes gadijumiem, bet kaa pamatapkure tomer garam - parak milzigas temperaturas svarstibas un ta kurinashana tieshi istabas vidu agri vai velu sak krist uz nerviem.
Soljarkas katlu ir verts likt tikai tad, ja gazes piesleguma nav un nebus, citadi tas nemeiko sensu - soljarka ir krietni dargaka par gazi uz ieguto kWh un ierikoshanas izmaksas nebus mazakas - noteikti vel lielakas, jo vajag tvertni un katlu, kas ir dargaks par gazes katlu. Skursteni nevajag ne vienam, ne otram - plastmasas caurule pa sienu ara.

Re: uz šodienu efektīgākā apkure
Autors: alise34 ()
Datums: 11/09/2011 22:21

aaaa, ja Tev ir elektriskā apkure, varbūt vari pakomentēt, kāpēc ir jāliek katls un jāvelk trubas, ja var vnk salikt elektriskos radiatorus?

Re: uz šodienu efektīgākā apkure
Autors: aaaa ()
Datums: 12/09/2011 14:57

Kaa kapec? Tapec, ka, ja trubas nesavilksi un apdari pabeigsi, tad ari visu muzhu ar elektribu vien kurinasi. Es tomer to shtromes katlu liku ne ar skatu uz bezgaligu nakotni, bet ar ceribu, ka kadreiz atvilks gaazi, vai, kaadreiz sakrashu siltumsuknim. Un tad tik atliks pieslegt paris trubas.

Re: uz šodienu efektīgākā apkure
Autors: bern ()
Datums: 14/09/2011 11:38

Par kurināmā cenām man domāt, ka skatoties ilgtermiņā izmaksu proporcijas paliks apmēram tādas pašas kā tagad. Vislētākais variants malka, tālāk jau piemaksa par komfortu. Ja celsies gāzes cena, tā raus līdzi elektrības cenu un arī malkas tirgotāji ātri pielāgosies jaunajai situācijai. Vienīgais, kas situāciju var mainīt būtiski, manuprāt, ir: a) jaunas efektīvākas tehnoloģijas (visdrīzāk atjaunojamo resursu jomā) b) līdzfinansējums no ES c) infrastruktūras izbūve konkrētā vietā (lasi, gāzes vada)

Re: uz šodienu efektīgākā apkure
Autors: x5 ()
Datums: 29/09/2011 14:27

man jau patīk granulas! ja ir gāze tad var domāt par gāzi (noteikti nēe balonu gāzi vai šķidro). Ja gāzes nav tad granulas ir ļoti labs risinājums!

Re: uz šodienu efektīgākā apkure
Autors: JanisJanis ()
Datums: 06/10/2011 12:37

Malka malka un vēlreiz malka. Ja slinkums skaldīt sarunā ar mazākizglītoto kaimiņu, vai nopērc hidraulisko malkas cirvi.

Re: uz šodienu efektīgākā apkure
Autors: Dzindzis ()
Datums: 06/10/2011 12:45

Piekrītu, sanāk gan fiziskā slodze gan ekonomija.

Re: uz šodienu efektīgākā apkure
Autors: skc ()
Datums: 06/10/2011 13:11

Arī par malku. Novilka gāzes vadu nesen. Nedomāju pieslēgties, jo ir pieredze ar rēķiniem citā mājā.
Tā divi malkas groziņi diennaktī un silts. 80 kvm. pa apt 200-250 lvl malkā visa kurināšanas sezona

Re: uz šodienu efektīgākā apkure
Autors: JanisL ()
Datums: 06/10/2011 13:48

Es arī par malku! Un, ja pareizi, labi uzprojektē sistēmu ar labu katlu un kopā ar siltumakumulatoru - tad arī par kurinātāju nav nemaz tik bieži jābūt. Lai gan es pats šo procesu nemaz par baiso katorgu neuzskatu. Tā jau tie pie datora sēdētāji (es) maz kustas... Pats šobrīd plānoju efektīvu malkas katlu ar silt.ak un centīšos tajā KPFI konkursā iestartēt, lai dabūtu pusi no katla cenas atpakaļ. Par sekmēm var manā blogā lasīt.

--------------------------------
Mani hobiji:
Dažādi bišu produktu gardumi - [www.LusuDrava.lv]
Mana salmu māja - [SalmiUnMali.lv]

Pašreizējā: 2 no 5


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  ******   **    **  **    **  **    **  ********  
 **    **  **   **   **   **    **  **   **     ** 
 **        **  **    **  **      ****    **     ** 
 **        *****     *****        **     ********  
 **        **  **    **  **       **     **        
 **    **  **   **   **   **      **     **        
  ******   **    **  **    **     **     **        

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727