UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
makroflex ipašibas
Autors: ajhasdj ()
Datums: 21/09/2011 11:05

Makroflex utml. putu baloni pūšanas brīdī ir jātur vertikāli ar kājām gaisā, līdz ar to ir visai neiespējami aizpildīt spraugas griestos vai tuvu tam. otrā sliktā īpašība šiem putu baloniem ir tā ka tie pamatā visi ir vienreiz lietojami, ja kaut kur ir jāiepūš neliels daudzums, tad balona atlikumu var mest ārā, jo līdz nākamai pūšanai, ventilis ir aizlīmējies tā ka visbiežāk neko ārā dabūt vairs nevar.

Varbūt kādam ir ieteikumi kā šis abas problēmas risināt? Ir veikalā redzēti tadi uzskruvējami, metāla it kā daudzkart izmantojami gali, vai tie nemēdz aizlīmēties?

Vai ir baloni, ar kuriem var pūst neturot tos ar kājām gaisā?

Re: makroflex ipašibas
Datums: 21/09/2011 11:12

Montāžas putu pistole un tai paredzētie baloni - var izpūst balonu kad vajag un nav jātīra pistole, tikai jānoknibina pats gals. Var pūst arī griestos, bet manuprāt, visu balonu tā var neiztukšot, jo tā ir, ka balons vislabāk tukšojas, ja dibens pilnīgi gaisā. Pistole, normāla maksā ap 7ls, vismaz Pentosil es tādu pirku. Man šķiet baloni uz pistolēm arī lētāki gabalā sanāk. Citus putotājus neesmu redzējis, bet tādi noteikti ir, bet noteikti ne amatieriem.

Re: makroflex ipašibas
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 21/09/2011 11:17

No vairākkārtējas izmantošanas viedokļa manuprāt vienreiz lietojamie neatšķiras no tiem ar uzgali. Darbu beidzot ar acetonu izpūšu ne tikai pistoli, bet arī uzpūšu pudeles galam. Sacietējušās putas no gala var izvilkt ar kokskrūvi. Vienalga gada laikā iekalst permanenti. Pēc tam var izmantot vēl vienreiz-divreiz, izdurot caurumu balonā un beigās pārgriežot pudeli.

Re: makroflex ipašibas
Autors: Didzisp ()
Datums: 21/09/2011 14:54

Kādas problēmas pagarināt trubiņu un pūst kur vien vēlies. Var galā piemontēt tievāku un pūst saurās spraugās. Tai lietai vajag pieiet radoši :) Iemet acetonā pēc darba visus pričendaļus un nekas neaizkaltīs.

Re: makroflex ipašibas
Autors: zipaks ()
Datums: 21/09/2011 15:29

Ar acetonu ir izdevies izmazgāt arī sen aizkaltušu trubiņu. Reiz bija paņemts veikalā balons un neievēroju, ka trubiņas nav. Tad nekas cits neatlika. Pāris minūtes pamērcē un krīt ārā tās sakaltušās putas.

Re: makroflex ipašibas
Autors: eb ()
Datums: 21/09/2011 15:34

neatceros kas par ražotāju, bet putu pistoli pērkot man tur līdzi bija iepakots 3 vai 5 elastīgas plastmasas trubiņas ko var uzspraust galā pistolei un tad var tikt klāt visiem caurumiem un šķirbiņām. maksāja viņa kautkādus 25 latus.

tām putu pistolēm vienīgais kreņķis, kas ir piedzīvots ir, ka citreiz tā bumbiņa pie balona iekalst, bet nu tur ir elementārs risinājums un es nevaru iedomāties nevienu iemeslu kāpēc pirkt balonu ar uzskrūvējamo trubiņu un pēc tam tur kautko mērcēt, darīties un čakarēties.


Re: makroflex ipašibas
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 21/09/2011 15:53

Ne jau pistolei kāda problēma (pat, ja aizkalst, var izjaukt un iztīrīt mehāniski). Aizkalst ventīlis uz pudeles - pa to vai nu nekas nenāk ārā, vai to pat nevar nospiest, vai ir gadījies, ka nospiežot vairs neatlaižas un izskrien viss atlikums.
Savukārt piekļuvei šaurām spraugām ar plaķenēm jānovirpo pistoles misiņa uzgalis tā, lai uz tā varētu uzbāzt šprices adatu. Pēdējās kaut cik resnākas var dabūt vetaptiekās (tiesa, vairs ne tik lielas kā atminos no kolchoza laikiem).

Re: makroflex ipašibas
Autors: soseds2 ()
Datums: 21/09/2011 20:09

Es parasti ne pistolei paredzeto balonu neizstradaju visu, atstaju virsu uzgali ar trubinu, kad vajaga stradat talak izrauju no trubinas sakaltuso galu un stradaju. Griestos tiesam labak un ertak pust ar pagarinatu trubinu vai pistoli.

Re: makroflex ipašibas
Datums: 21/09/2011 20:13

Pilnīgi pareizi saka EB. Vienkāši šļauka ar attiecīgo diametru virsū putupistoles snīpim un pūt kur gribi. Es tikai par pistoli - tie kuri ar to strādājuši diezi vai pievērsīsies parastajiem baloniem. Piemirsu vienu no svarīgākajām pistoles priekšrocībām pret parasto balonu - ar viņu var precīzi strādāt un dozēt. Ar balonu tas nekad nesanāks, jo jāstrādā ar abām rokām tad, nevar ar to aerosola plastmasu neko dozēt. Ar pistoli - pilnīgi precīzi ar vienu roku.

Re: makroflex ipašibas
Autors: eb ()
Datums: 21/09/2011 21:50

balons aizkalst tikai un vienīgi tad, ja ir noskrūvēts nost no pistoles. tātad, skrūvējam nost tikai tad, kad ir tukšs un bēdu nezinam.


Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   **     **  **    **  **    **  **    ** 
 **     **  **     **  **   **   ***   **  **   **  
 **     **  **     **  **  **    ****  **  **  **   
 ********   **     **  *****     ** ** **  *****    
 **         **     **  **  **    **  ****  **  **   
 **         **     **  **   **   **   ***  **   **  
 **          *******   **    **  **    **  **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727