UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā123
Pašreizējā: 3 no 3
Re: Ārējie kabeļi
Autors: Rx ()
Datums: 26/10/2011 13:18

Redzams ka ir ūdens aizsardzība un starpdzīslu aizpildījums.

Re: Ārējie kabeļi
Autors: elektriķis Māris ()
Datums: 02/11/2011 08:45

par to rakšanas dziļumu piekrītu abām pusēm, bet pats galvenais būtu, ja darbu darītājs saskaņotu ar saimnieku rakšanas dziļumu pamatojot to ar piemēriem ko dod tas vai tas. starpība starp lāpstas dziļumu un divu lāpstu dziļumu nav nekāda, ja racējs vienmēr zinās kur kas atrodas un cik dziļi, tad tam nav nozīmes, ja nezinās, tad pārraks gan tādā gan tādā dziļumā. Atceros Rīgā bija viens gadījums, kad skolniekam bija iedots rakt bedres sētas mietiem, nez vainu skolnieks pārcentās vai darba devējs lohs, bet šis bija uzracies 10 kV kabeļu trasei, pie tam virs tās trases bija ķieģeļu kārta, kurai šis caursities cauri un iecirtis kabeli ar lāpstu, rezultātā, ja pareizi atceros, trupons. Zinot, ka 10 kV kabeļus rok nu nejau 2 lāpstu dziļumā, pie tam ar aizsargslāni, tad varam secināt, ka no dumiem nav paglābts neviens kabelis.

Re: Ārējie kabeļi
Autors: aaaa ()
Datums: 02/11/2011 08:49

Nupat takš bij ziņās, ka Jelgavā lohi ar ekskavatoru pārrakuši maģistrālo gāzesvadu. Pie kam, oficiālos pilsētas būvdarbos - viss, saskaņots, viss apzināts, plānā skaidri un gaiši redzams, ka te iet gāzesvads, a šiem po - davai ar akskavatoru! Tur, godīgi sakot, vajag baigās iekšas :)

Re: Ārējie kabeļi
Autors: AndrisL ()
Datums: 02/11/2011 22:46

Sakaru kabeļu izvietojuma dziļumu regulē: Ministru kabineta noteikumi Nr.257 Noteikumi par Latvijas būvnormatīvu LBN 262-05 “Elektronisko sakaru tīkli”. Būvdsrbu norisi aizsargjoslās regulē aizsargjoslu likums.
Telekomunikāciju kabeļus gulda min 0,8m zem zemes, zem troturāriem min 0,4m. Virs kabeļiem 0,4m dziļumā max 0,2m (zem trotuāriem) jābūt guldītai brīdinājuma lentai "uzmanību kabeilis", lai rokot ar lāpstu to pamanot jau sāktu uzmanīties un nebojāt kabeli. Komunikāciju aizsargjoslās rakt zemi mehanizēti ir aizliegts. Ja to neievēro, būvuzraugam ir tiesības ierosināt būvdarbu vadītāja sertifikāta anulēšanu tā izdevējiestādē.

Andris.

Re: Ārējie kabeļi
Autors: moldriks ()
Datums: 03/11/2011 10:30

Rakšanas atļauja arī jāizņem :). Ja nav normu, tad katrs rok kā grib. Pēc šī spriežot autoru "čakarē ausī" vairākās vietās, ja šī kabeļa racēji dara vēl kaut ko. Speciālu normu nav, kabeli drīkst karināt arī pa gaisu, aptīt 2x ap gultu un pievienot vārtiem. Vienīgais nejauki, ka nevar uzticēties it kā spečukam. Tas, kurš maksā var arī noteikt kabeļa ierakšanas dziļumu. Ja patīk sakaplēt ravējot puķes, var rakt arī 5cm dziļumā.

Iet uz lapu: Iepriekšējā123
Pašreizējā: 3 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  ********   ********   ********  **     ** 
 **        **     **  **     **  **        ***   *** 
 **        **     **  **     **  **        **** **** 
 ******    **     **  ********   ******    ** *** ** 
 **        **     **  **     **  **        **     ** 
 **        **     **  **     **  **        **     ** 
 ********  ********   ********   ********  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727