UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 2 no 4
Re: ko dariit ar boilera teni?
Autors: Dimdins ()
Datums: 08/03/2012 18:41

3.5 bar ir liels spiediens? cik lielu vinju vajag? boileris 140 litri. vajag izpleshanaas trauku vai spiedkatlu?

Re: ko dariit ar boilera teni?
Autors: khe ()
Datums: 08/03/2012 19:12

[www.akvedukts.lv]
Vajadzētu 5%. Ar to būtu drošāk un , cik saprotu, tad mērijis nēesi spiedienu? Jāmēra būtu aukstai tvertnei uzsilstot līdz vajadzīgajai temp, pie kam tajā laikā neatverot karsto krānu. Praktiski uztin linus, nosmērē pa virsu ar smērīti, ieskrūvē un aizmirsti, jeb pasauc tuvāko santehniķi:)

Re: ko dariit ar boilera teni?
Autors: Dimdins ()
Datums: 08/03/2012 20:34

nav taa ka uztinot linus skruuveesies nevis pa viitni bet kaa sanaaks(par cik plastmasa korpuss) izpleshanaas trauks jaaliek pie aukstaa uudens pievada vai pie karstaa izejas? man boilerim ir recirkulaacijas caurums ar vetiilu. par cik recirkulaacijas suukni nesmu pielicis varbuut tur varu pielikt izpleshanaas trauku.

Re: ko dariit ar boilera teni?
Autors: ibm ()
Datums: 08/03/2012 21:43

Paga, par kādu plastmasas korpusuu tiek runāts? Vītnes taču tev metāla ?! Es, protams, nezinu, kā jaunajiem modeļiem, tomēr flancim jābūt no metāla, neesmu nevienam boilerim redzējis pašu flanci no plastmasas. Pakojums tev tiek iespiests starp boilera ligzdas aploku un skrūvējamās daļas flanci jeb atloku.

Pa lielam izplešanās trauki paredzēti līdz 90 grādiem un tas ir pievienots izejā, tobiš karstajā galā. Protams, vari slēgt pie cirkulācijas ieejas, spiediens jau visā telpā vienāds. Es cirkulācijas ieeju izmantoju tam, kam tā domāta, tāpēc caurums aizņemts :D
Principā karstā ūdens izejas truba nesākas pie pašiem boilera "griestiem", bet nedaudz zemāk, kas arī veido gaisa spilvenu. Teorētiski būtu jāpietiek, tomēr, es ievēroju, ka pie aukstā ūdnes spiediena 3 bar (man arī no spices) karstais kāpj pāri 4 utt, vārdu sakot, es negaidīju nekādus piedzīvojumus, ieliku izplešanās trauku. Uz 200l boileri man ir 12l trauks, pietiek. It kā jau būtu jāliek hidrofors, kam iekšā ir pilnais gumijas maiss, ne membrāna, bet es to ūdeni nedzeru :D un ieliku apkures izplešanās trauku, jo bija viens pa rokai lieks. Tāpat arī nekādi hidrotriecieni un sūkņa vibrācijas līdz izplešanās traukam netiek, jo pa vidu tas 200l buferis visu nogludina. Ja ieejā auksā ūdens manometrs lēkā un trīc kā traks, tad otrs, aiz boilera vispār neraustās, - strādā ar pašcieņu, angļu mierā.

Jā, aizmirsu pateikt, man ir papildus manometrs boilera izejā, kas ļauj kontrolēt procesu. Par cik tev ieejā ir pretvārsts, tad, protams, spiediens boilerī būs lielāks, nekā aukstajā galā ieejā pirms vārsta. Un obligāti ieliec arī drošības vārstu, ja tev tāds nav ielikts. Gadījumam, ja nu kas.... jo tā ūdens masa izplešas diezgan iespaidīgi, nezinu kā ar 140l, bet 200 litriem to redz ļoti labi :) Drošības vārstu gan liec aukstajā galā, bet protams AIZ pretvārsta, boilera pusē. Man oriģinālais komplektā ir 5 bar, bet vari likt mazāku, tikai raugies, lai spiediens neasniegtu vārsta nostrādāšanas spiedienu :D

Re: ko dariit ar boilera teni?
Autors: Dimdins ()
Datums: 08/03/2012 21:55

boilera flancis teerauda, tenja korpuss plastmasa, arii viitne plastmasa. aptuveni skaidrs, tiishu pakulas, pielikshu izpleshanaas trauku. starp boileri un izpleshanaas trauku ielikshu manometru lai redzeetu kas notiek.

Re: ko dariit ar boilera teni?
Autors: Dimdins ()
Datums: 09/03/2012 09:57

naakamais jautaajums...kaadam spiedienam jaabuut tajaa izpleshanaas trauka? augshaa ventiils, cik jaabuut spiedienam?

Re: ko dariit ar boilera teni?
Autors: aae ()
Datums: 09/03/2012 10:19

ventīlim (gaisa) būtu jābūt apakšā, savādāk to trauku nevarēs normāli atgaisot. Bieži redzēts ka šitos montē nepareizi, ar ventīli augšā un ūdens pieslēgumu apakšā.

Re: ko dariit ar boilera teni?
Autors: Dimdins ()
Datums: 09/03/2012 10:36

ok, bet vinjaa ir kautkas jaapumpee , neuzstaadiitam jaabuut kautkaadam spiedienam iekshaa? man spiedkatls uudenim ir vertikaalais, taads kuram ir kaajas lai vareetu staaveet uz griidas, uudens pienaak no apakshas, ventiilis augshaa. vinjiem kaajas tad nepareizi piemetinaatas? apkures izpleshanaas traukam tas pats.

Re: ko dariit ar boilera teni?
Autors: aae ()
Datums: 09/03/2012 11:04

varbūt lielajiem spiedkatliem, kuri uz kājām, atgaisošana nav tik svarīga, kaut gan interesanti kā tas paredzēts. Katrā gadījumā mazajiem, kas parasti pie sienas stiprinās, jābūt otrādi.

Re: ko dariit ar boilera teni?
Autors: Didims ()
Datums: 09/03/2012 11:45

Pirms pieslēgšanas jābūt iepumpētam gaisa pretspiedienam (par ~10% mazāks nekā paredzētais šķidruma spiediens, gaisa spiedienu pārbauda kamēr ūdens nav pieslēgts, bet parasti jau no rūpnīcas nāk vairāk vai mazāk uzpupēts ar paredzēto spiedienu). Tādā veidā no hidrofora korpusa ūdens puses viss liekais gaiss ir izspiests un kaut kāda speciāla atgaisošana nav nepieciešama. Tas 1/2-pirdiens, kas no pievienošanas caurulēm iekļūs tai tilpumā, pavisam drīzā laikā būs "izšķīdis" ūdenī un nekādas komplikācijas no tā nebūtu arī tad, ja tas tur paliks. Tā, ka droši liec ar gaisa ventīli uz augšu un ūdens pievadu apakšā (nezkapēc rūpnīcas uzlīmes arī nāk uzlīmētas tā, ka ir lasāmas šādā virzienā).
Hidrofora tilpumu ņem ~10-12% no ūdens tilpuma, ja nu gadās kādreiz arī līdz 80-90 grādiem uzkarsēt.

Pašreizējā: 2 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **    **  ********  **         ******   
 **     **   **  **   **    **  **        **    **  
 **     **    ****        **    **        **        
 **     **     **        **     **        **   **** 
 **     **     **       **      **        **    **  
 **     **     **       **      **        **    **  
  *******      **       **      ********   ******   

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727