UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 3 no 4
Re: ko dariit ar boilera teni?
Autors: Dimdins ()
Datums: 09/03/2012 12:53

tad sanaak ja man aukst uudens boilerii tiek ielaists 3 bar, tad iepumpeet vajag 2.7 bar. aukstaa uudens spiedkatlaa tad arii taa pati formula? vai taada formula tikai izpleshanaas traukam? ja arii spiedkatlam tad sanaak ka vijsh tiek uzpildiits tikia 10% robezhaas, 80 litru spiedkatls uznjemtu 8 litrus. vai arii es nepareizi kautko reekjinu? viss puie apstaaklja ka man relejs izsleedzas pie 3 bar.

Re: ko dariit ar boilera teni?
Autors: ibm ()
Datums: 09/03/2012 13:27

Nu tikko biju pēc anoda un gredzeniem savējam, tad ieraudzīju to "tavu" konstrukciju, tiešām teņa mezgls ir ar plastikāta vītni. Labi, par to skaidrs. Manam modelim vēl viss ir salikts rūpnīcā, tavējam tik tiešām dod līdzi šos teņu mezglus un tie jāskrūvē pašam. Tavējam, šķiet, ir pusotru collu vītne, man vēl ir 2 collu. Nu pofig.

Izplešanās traukus esmu "visu mūžu" licis tikai un vienīgi ar ventili uz augšu, pie tam centos ierīkot tā, lai tiek klāt ar veļuka/mašīnas pumpi. Nu, vai arī pieslēdzu ar garāku lokanu pievadu, lai var izcelt ārā, kad vajag spiedienu piepumpēt un nav jāskrūvē vaļā ūdens padeve. Par cik ar to nepelnu, to daru tikai sev un radiem, tad nepretendēju uz speciālista nosaukumu :D.

Liekot trauku boilerim es vadījos pēc ļoti primitīva un skarab principa :) Mani interesē, lai spiediens nekāpj augstāk par 3,5 bāriem. Līdz ar to iepumpēju gaisa pretspiedienu apmēram 3,3-3,4. Nu, tas nav perfekti pareizi, kā, piemēram, apkures sistēmās, bet nu tā ir mana darīšana. Primitīvi un efektīvi. Vienkārši sakot, mazliet mazāks gaisa pretspiediens, nekā tu gribi maksimālo ūdens spiediena robežu. Kā teicu, 12 litru trauks uz 200 l boileri šo darbu padara eleganti.

Re: ko dariit ar boilera teni?
Autors: Dimdins ()
Datums: 09/03/2012 13:45

tad sanaak ja es negribu lai silstot kaapj paari 3.5 bar tad, tad iepumpet 3.3 un miers majas? tad nesanaak taa ka to 0.2 bar robezhu itkaa nobuferee un tad ja spiediens turpina celties tad gan boileri spiediens iet paari gan arii paarbaudot kas notiek izpleshanas trauka gaisa kamera tur bus tas pats? vienkarshi ja spiediens augs tad vinjsh augs proporcionali abas vietas vienadi. kaa jaapumpee aukstaa uudens spiedkatls, kas njem udeni no urbuma?

Re: ko dariit ar boilera teni?
Autors: ibm ()
Datums: 09/03/2012 15:32

Aukstā ūdens padeve un boilera izplešanās trauks - divas atšķirīgas lietas. Nejaucam zapti ar sūdiem kopā :D
Auksto atstāj tā, kā tev ir. Nu, piemēram, relejs droši vien strādā robežās no tur 1,8 līdz 3,0 vai līdzīgi (man tā ir noregulēts). Spiedkatlā gaisa spiedienam būtu jābūt apmēram par 0,2 bar mazākam, nekā sūkņa ieslēgšanās spiediens, nu šajā situācijā 1,6 bar. Protams, visu trauku/katlu gaisa spiedieni pārbaudāmi tad, kad šķidruma pusē spiediena nav, tobiš, ūdens puse jāatslogo līdz nulles spiedienam.

Boilera izplešanās traukam zināmā mērā ir pie kājas, kā tev slēgalējas sūknis, jo trauks atrodas aiz pretvārsta un strādā savā, siltā ūdens pasaulē :). Kā jau teicu, es esmu pielicis boilerim izejā manometru, lai redzētu, kas man notiek karstajā galā, jo 200l mucā spiediens staigā tā, ka maz neliekas un, ja kas ar izpl.trauku sāk iet greizi, tad labāk to laicīgi pamanīt.

Re: ko dariit ar boilera teni?
Autors: Dimdins ()
Datums: 09/03/2012 16:12

likam skaidrs, ja boileri spiediens palielinaas tad palielinaas arii spiediens spiedkatla gaisa pusee, tikai tam uudenim ir kur poalikt uz membraanas reekjina, ja spiedienu iedzen gaisa pusee mazaaku, aatraak vinu piedziis ar uudeni un ja turpinaas uudens spiediens celties, tam atkal nebuus kur palikt. pareizi? nonjeemu teni, tas gumijas gredzens bliiveejoshais manupraat nav labs, profils ir apaljsh un vinjsh ir tievs, tur buutu jaabuut kautkaadam plakanam gumijas bliivgredzenam, to toch neizspiediis, a to apaljo suu....u var tikai bizi savilkt....ja ir

Re: ko dariit ar boilera teni?
Autors: khe ()
Datums: 09/03/2012 19:41

Iepumpē pretspiedienu par 0,2atm lielāku kā sūkņa max spiediens, lai ssūknis neko tur nevarētu iespiest iekšā. Karstot ūdenim pacelsies spiediens par 0,2atm un sāks spiest tajā izpl traukā. Pievienojos viedoklim likt ventili uz augšu. Tapēc, ka nākas šad, tad patīt tos linus, ne brīdi nedomātu par gumijas blīvi:)

Re: ko dariit ar boilera teni?
Autors: Dimdins ()
Datums: 09/03/2012 20:04

iesaki izmest gumijas bliivi un normaali nopakot viitni ar liniem?

Re: ko dariit ar boilera teni?
Autors: khe ()
Datums: 09/03/2012 20:45

Nu es tā darītu, it īpaši, ja 1,5' vītne. Pašā sākumā netin, lai nenomuļļātu to plastmasu. Pašās beigās(kad palikuši daži mm) vēl ietin spraugā starp korpusu un plastmasu un pievelc(prātīgi).

Re: ko dariit ar boilera teni?
Autors: Dimdins ()
Datums: 09/03/2012 21:06

beigaas uztaisiit taadu kaa linu gredzenu kas buutu starpaa starp korpusu un boilera flanci? vieniigi pakulas jaauztin taa lai var liidz galam ieskruuveet:-)

Re: ko dariit ar boilera teni?
Autors: amatniecins!!! ()
Datums: 09/03/2012 21:22

Varbūt palīdzēs foto materiāli par boilera elementu nomaiņu šeit - [www.varupats.lv]

Pašreizējā: 3 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **   *******   ********   **     **  **     ** 
 **     **  **     **  **     **  **     **  **     ** 
 **     **         **  **     **  **     **  **     ** 
 **     **   *******   **     **  **     **  **     ** 
 **     **         **  **     **   **   **    **   **  
 **     **  **     **  **     **    ** **      ** **   
  *******    *******   ********      ***        ***    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727