UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Kanalizācija
Autors: Ernests1980 ()
Datums: 12/03/2012 19:34

Labdien.

Varbūt kāds var ieteikt kādu firmu vai cilvēkus, kuri var sataisīt vai uzlikt jaunu kanalizāciju. Ir izsmeļamā bedre, bet pārāk bieži sanāk pumpēt ārā, laikam drenes vairs nestrādā. Zinu, ka ir septiķi, bio iekārtas. Vairāk izsmeļamo nevēlos, gribas kaut ko modernāku un praktiskāku.

Kādi ir ieteikumi un kas būtu jāņem vērā?

Jau iepriekš pateicos par variantiem

Re: Kanalizācija
Autors: khe ()
Datums: 12/03/2012 19:51

[www.enfriho.lv]
Labas bioloģiskās iekārtas.

Re: Kanalizācija
Autors: subaru ()
Datums: 12/03/2012 20:10

pastāstiet kā bioloģiskā uzvedas pēc sadzīves ķīmijām- visādiem domestosiem un cillitiem? vai beigās nesanāk atgriezties pie grodiem un drenāžas?

Re: Kanalizācija
Autors: Armands!!! ()
Datums: 13/03/2012 09:19

Izvēloties sev kā kanalizācijas risinājumu notekūdeņu bioloģisko attīrīšanas iekārtu, ir jāņem vērā objekta īpašības, gruntsūdens līmenis, attīrītā ūdens novadīšanas iespējas utt. Parasti mēs pirms ko piedāvāt, obligāti veicam objekta apsekošanu, jo tikai pēc tās tad arī var piedāvāt piemērotu un adekvātu risinājumu.

Bio iekārtas priekšrocības ir augstā ūdens attīrīšanas pakāpe, tas nozīmē, ka šo ūdeni var izmantot atkārtoti vai novadīt piemājas ūdenstilpnēs.

Kas attiecas uz cenām, koptāmē tās sanāk nedaudz dārgāk kā izsmeļamā bedre vai septiķis, bet neskatoties uz to, tām ir daudz priekšrocību.

Vēl viens svarīgs moments ir tas, ka visām notekūdeņu bioloģiskās attīrīšanas iekārtām ir obligāti jābūt marķētām ar CE zīmi, tas nozīmē ka tās ir bijušas atbilstoši testētas un pārbaudītas, respektīvi atbilst visām Latvijas likumdošanas prasībām.

Par CE var palasīt šeit: [www.building.lv]

Bet pats prātīgākais būtu sākt ar speciālista uzaicināšanu pie sevis uz objektu, jo katrs objekts ir savādāks un ir iespējami dažādi risinājumi

Papildus informācija mūsu mājas lapā, tur arī kontakti jautājumu gadījumā.

Sia "August Latvia"
www.august.lv
www.augustshop.lv

Re: Kanalizācija
Autors: Armands!!! ()
Datums: 13/03/2012 09:26

Ar sadzīves ķīmijām attīrīšanas iekārtām problēmu nav, tās izšķīst un sadalās, bet vajadzētu gan atcerēties, ka remontdarbu laikā nevajadzētu kanalizācijā laist lielus daudzumus špakteles, krāsas vai piemēram šķīdinātājus, toksiskas vielas lielos daudzumos var ietekmēt iekārtas darbību un attīrītā ūdens kvalitāti.

Tad jau drīzāk būs jāatgriežas no grodiem un drenāžas uz bio iekārtu, kā tas notiek pārsvarā, jo liela daļa klientu ir tieši nevis jaunbūves, bet jau esošu nestrādājošu septiķu un grodaku īpašnieki.

SIA "August Latvia"
www.august.lv
www.augustshop.lv

Re: Kanalizācija
Autors: subaru ()
Datums: 13/03/2012 09:54

gadus 15 atpakaļ kādā latvijas mazpilsētā bija tāda situācija- centralizētā kanalizācija tika novadīta uz bioloģisko attīrīšanas iekārtu, bet, sakarā ar līdzekļu trūkumu, silto ūdeni ēkām padeva 2x nedēļā. tad nu sievas tajās divās dienās steidza izmazgāt šmotkas, sakopt savus dzīvokļus, kā rezultātā no visas tās sadzīves ķīmijas attīrīšanas iekārtā baktērijas vienkārši nosprāga. nācās vest cisternām no blakus pilsētas. kāda tad situācija ir tagad ar bioloģisko attīrīšanu? cik zinu visefektīvāk nogalina hloru saturoši līdzekļi- domestos un līdzīgie.

Re: Kanalizācija
Autors: Armands!!! ()
Datums: 13/03/2012 10:28

Principā ir tā, ka MK noteikumos ir atrunāts, ko nozīmē sadzīves notekūdeņi. Augstāk minētais ir force majeure. Uz doto momentu, lielākais drauds šīm attīrīšanas iekārtām ciematos un pilsētās ir ražošanas uzņēmumi, kuri nenodrošina savu notekūdeņu priekšattīrīšanu pirms novadīšanas centrālajā kanalizācijas tīklā. Bet patiesībā arī šis ir atrunāts MK noteikumos un pateicoties Eiropas naudām šis jautājums lēnām tiek kārtots un šādi ekscesi notiek aizvien retāk.

Ir jāsaprot, ka notekūdeņu bioloģiskā attīrīšanas iekārta attīra ūdeni ar dzīvu mikroorganismu palīdzību un protams liels toksisku vielu daudzums tās nogalina, bet tāpēc dažādiem notekūdeņiem ir dažādas attīrīšanas tehnoloģijas.

Privātmāju attīrīšanas iekārtā nogalināt visas baktērijas ar ķīmijas palīdzību, pēc manas pieredzes, var vienīgi remonta laikā, kad celtnieki tiek atstāti bez uzraudzības un podu ar izlietni viņi redz kā melno caurumu kur pazūd viss un tāpēc tur tiek lietas krāsas, mazgātas otas utt.

SIA "August Latvia"
www.august.lv
www.augustshop.lv

Re: Kanalizācija
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 13/03/2012 13:30

Kaimiņiem bija aizsērējusi drenāža aiz septiķiem. Raka vaļā un tīrīja (grieza gabalos, skaloja un kratīja) gofrēto cauruli (septiķu tuvumā mainīja uz resnāku), tad bēra tranšejā rupju skalotu granti, virspus caurumotajai gofrai klāja ģeotekstilu, pa virsu vēl granti un bēra ciet. Divatā 2 nedēļās tika galā. Drenas garums bija virs 50m.

Re: Kanalizācija
Autors: aaaa ()
Datums: 13/03/2012 14:34

Ko ta viņi ar rokām tur raka, vai? Es, kad taisīju kanalizāciju - ieraku lielo bunduli, pieslēdzu caurules, ieraku mazo aciņu drenāžas sadalei, noņēmu melnzemi, sabēru oļus, saliku caurules, ģeotekstilu, sākumā vēl puķiku pa virsu, beigās zemi un ar grābekli nolīdzināju. Filtrācijas lauks kādi 20 metri. Bijām 3 cilvēki, sākām no rīta, ap 9, pēc pusdienlaika bija gatavs. Visus zemes darbus veica traktors.
Un tas ieskaitot nejēdzīgākās šaizes, kad bija ļoti augsts gruntsūdens, akas bedre gruva ciet, muca uzpeldēja, mani gandrīz apraka nogruvums utt., bet tas mudināja strādāt mērkaķa ātrumā.

Re: Kanalizācija
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 13/03/2012 15:18

Viņi raka ar rokām, un, cik zinu, netrūka arī šaizes (bija slapjš rudens, lai nestāvētu ūdenī, dabūja tīrīt grāvja caurteku zem ceļa utml).

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  ******    ********  **     **  **    **  **    ** 
 **    **   **    **  ***   ***   **  **   **   **  
 **             **    **** ****    ****    **  **   
 **   ****     **     ** *** **     **     *****    
 **    **     **      **     **     **     **  **   
 **    **     **      **     **     **     **   **  
  ******      **      **     **     **     **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727