UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3
Latvenergo elektrības skapis
Autors: Zigurds ()
Datums: 29/04/2012 18:52

Labdien. Vai kāds var paskaidrot, kā tikt galā ar šādu problēmu: man pie privātmājas sētas ir elektrības skapis ar manu skaitītāju, taču dīvainā veidā bez mana saskaņojuma Latvenergo tajā ir iemontējis arī kaimiņa skaitītāju un pieslēgumu. Konstatēju, ka laikā, kad tieši kaimiņš darbina trīsfāzu zāģi, man raustās gaisma, un izdega viena lampiņa, kā arī kopumā sāk likties, ka pēc šāda "kopīga" elektrības skapja ierīkošanas man regulāri raustās apgaismojums, neparasti bieži deg ārā lampas un reizēm izsit korķus. Vai nevar būt, ka dēļ šāda kopīga skapja kaimiņš man "noēd" spriegumu? Un kā panākt, lai Latvenergo aizvāc no man pieguļošās teritorijas kaimiņa pieslēgumu uin taisa viņam atsevišķu pie viņa sētas?

Re: Latvenergo elektrības skapis
Autors: Didzisp ()
Datums: 29/04/2012 19:18

Domā, ka kaimiņa skaitītājs pie vainas :) ? Drīzak jau līnija pārāk gara un vadi pārāk tievi. Ja arī kaimiņa skaitītāju ieliks citā skapī, līnija jau no tā nemainīsies. Tas,ka trīsfāzu malkaszāģis rausta elektrību ir normāli, bet deļ tā jau lampiņas ārā nedeg. Neba nu tas kaiiņs katru dienu malku zaģē. Galu galā var tak aprunāties ar kaimiņu un noskaidrot, kas pa štellēm. Vot ja viņš metina ar svarku, kura ieslegra starp divām fāzem, tad gan var būt ziepes ar španungu trešā fāzē, bet to vajag noskaidrot. Galu gala testeris maksā 3-5Ls un vajag ar to pamerīt spriegumu visās trīs fāzēs.
Latvenergo Tev bez problēmām izvāks skaitītāju no skapja un un kaimiņam uzliks jaunu uzskaites skapi, tikai tas notiks pa Tavu naudu.Uzskaites skapji ir Latvenergo īpašums un viņi ar tiem dara ko grib!

Re: Latvenergo elektrības skapis
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 29/04/2012 22:28

Var nopirkt kaimiņam jaudīgu elektronisku ierīci, kas mīkstinās viņa dzinēja palaišanos. Cik zinu, dārgas gan viņas ir. Pastāv tāds pusslepens Latvenergo iekšējais sprieguma kvalitātes standarts, sūdzēties iespējams tikai par pievadītā sprieguma neatbilstību tam. Standarts ir diezgan pielaidīgs pret dažādiem samazinājumiem, vienīgi nav atkarīgs no slodzes (ko Tu un kaimiņš konkrētā brīdī pieslēdz). Liepājnieki pēc Metalurga jaunelektrifikācijas, cik dzirdēts, cieš ne pa jokam.

Re: Latvenergo elektrības skapis
Autors: Zigurds ()
Datums: 29/04/2012 23:37

Tam kaimiņam mājā ir gan lifts, gan apsildāmās grīdas, līdz ar to viņa elektrības patēriņš skapja skaitītājā ir ntās reizes lielāks par manējo. 3fāzu zāģi pieminēju tikai tāpēc, ka tieši tā darbības laikā ievēroju, ka raustās gaisma un viena lampa pēc ieslēgšanas izdega. Bet gaisma man raustās ļoti bieži katru dienu - tāda ierīce kā kaimiņa lifts noteikti noēd daudz vairāk strāvas nekā zāģis.
Vai nevar būt tā, ka tai skapī viņa pieslēgums strāvas ķēdē ir pirmais, bet mans pēdējais, un attiecīgi es saņemu tikai elektrības atliekas, kas paliek pāri pēc viņa lifta un apsildāmo grīdu darbošanās?
Un par uzskaites skapi - izklausās neloģiski, ka bez manas piekrišanas kāds man pie sētas uzliek svešu skaitītāju, un vēl var pieprasīt naudu par palūģanu aizvākt. Vai tad juridiski pareizi nav tā, ka lai maksā tas, kura labā tā cūcība sastrādāta?

Re: Latvenergo elektrības skapis
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 30/04/2012 08:46

Neesmu dzirdējis par strāvas priorit(at)izēšanu paralēlajā slēgumā. Katrā ziņā tīri teorētiski to varētu izdarīt tikai uz sprieguma (vei tā esamības) rēķina, kas būtu pretrunā ar augstākminēto standartu, kas, vismaz pagaidām, visiem kaimiņiem ir vienāds. (kad elektronika attīstīsies, varēs ieviest dažādus standartus, kad mazāk maksājošajiem rubīs nost). Vienīgais, ko tagad vari darīt, ir nopirkt vai noīrēt voltmetru ar iespēju logot datus datorā, mērīt vismaz nedēļu, lai pārliecinātos, ka standarts ir pārkāpts, tad noīrēt mērīšanā sertificētu kantori, kas nu jau sertificēti atkārto mērījumus (šai laikā būtiski nodrošināt, lai kaimiņš zāģē), tad rezultātus piestādīt Latvenergo, lai šamie domā, kā palielināt jaudu uz sava rēķina (jo būs juridiski pierādīts, ka šamie neizpilda standartu).

Re: Latvenergo elektrības skapis
Autors: elektriķis Māris ()
Datums: 30/04/2012 11:32

ja sk. kaste ir ārpus tavas teritorijas(īsti nevar saprast no tevis takstītā - pie sētas ir arī aiz sētas), tad nekas nebūtu jāskaņo, ja vien pēc zemesgrāmatas tev nav kādas piegulošās teritorijas.

Domāju, ka problēma ir zemējumā, vajadzētu ar kaimiņu vienoties un izbūvēt pie elektrokastes kopīgu zemējumu abiem, kas noteikti mazinātu raustīšanos. Janeizdodās vienoties, tad zemējumu būvē savā teritorijā un mājā esošajā elektrosadalē pievieno attiecīgajām kopnēm.

Re: Latvenergo elektrības skapis
Autors: moldriks ()
Datums: 30/04/2012 23:47

Ja kaste ir uz tavas zemes un kabeļa vilkšana nav ar tevi saskaņota, tad vienkārši nocērt to kaimiņa kabeli.

Re: Latvenergo elektrības skapis
Autors: Spuldzīte ()
Datums: 01/05/2012 08:55

Sveicināti,

Paturpinot par un ap Latvenergo pieslēgumiem.

Dzīvoju uz privātmāju ielas, visiem kaimiņiem ir pievadi pa zemi un skapīši pie sētām. Mūsu mājai vienīgajiem palikuši gaisa vadi kas pa trubu ienāk jumta korē.

Plānots ir mainīt visu jumta konstrukciju, un arī pāriet uz 3 fāzu pieslēgumu.

Kā būtu izdevīgāk to darīt - lūgt Latvenergo jaudas palielināšanu, vai citi varianti?

Kurš maksā par sadales skapi, kabeli no staba līdz kastei un darbu?

Paldies

Re: Latvenergo elektrības skapis
Autors: Didzisp ()
Datums: 01/05/2012 09:14

Ja latvenergo veica līnījas rekonstrukciju un visiem kaimiņiem salika skapjus pie sētas, tad tas notiek pa Latvenergo līdzekļiem. Cik saprotams, tad Tavai mājai ir palicis "vecais variants", tad nu "kuģis ir aizgajis" un tagad visi darbi jāveic pa saviem līdzekļiem. Vārdu sakot, viss ir elementāri, ja darbus veic Latvenergo pēc savas iniciatīvas, tad arī viņi sedz visas izmaksas(darbus parasti veic kāda nolīgta firma). Tiklīdz iniciatīva nāk no privātmājas īpašnieka, tā visi darbi pa Tavu naudu.

Re: Latvenergo elektrības skapis
Autors: Spuldzīte ()
Datums: 01/05/2012 09:35

Un kam jānotiek, lai viņos pamodinātu iniciatīvu ? :D

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  ********  **     **  **         ******** 
 **        **        ***   ***  **    **      **    
 **        **        **** ****  **    **      **    
 ******    ******    ** *** **  **    **      **    
 **        **        **     **  *********     **    
 **        **        **     **        **      **    
 **        ********  **     **        **      **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727