UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 2 no 5
Re: Stropuva, Rudesta un citi sveces tipa katli
Autors: qwertys_ ()
Datums: 26/11/2012 08:53

Par malku ieteiktu pirkt jau kaltētu un vēl visu vasaru pakaltēt.
Ja nē, tad vislabākais ir divas vasaras kaltuša malka, respektīvi - jo sausāka, jo ideālāk katlam, jo ilgāks gruzdēšanas laiks.
Vislabākā ir lapu koku malka. Bērzs dod lielāku karstumu, bet ja Jums labi siltināta māja, tad piemērotāks būs alksnis un kādu bērzu pa vidu iesviest, ja ārā ir zem -20 grādiem. Skuju koku malka sāk degt pie lielākiem grādiem, tātad līdz tiem grādiem viņa tikai gruzdēs, bet ja radiatoros siltums pietiek? ... rezultātā vairāk gruzdēšanas periodi kā degšanas - var sākt augt ciet skurstenis, biežāk jātīra.
Ja var dabūt ļoti sausas skaidas, tad arī ir labi sabērt starp malku. Un vispār jo smalkāk sazāģēta malka, jo blīvāk var piebāzt katlu, jo ilgāk gruzdēs.

Re: Stropuva, Rudesta un citi sveces tipa katli
Autors: Hmm ()
Datums: 26/11/2012 10:26

Jau mans vecaistēvs zināja, ka malka vislabāk žūst no pavasara līdz apmēram Jāņiem. Pirkt žāvētu malku (~18%) un visu vasaru, un rudeni to līdzsvarot ar apkārtējās vides mitrumu ir naudas izsviešana, jo malka paliks tikai mitrāka, vienīgais ieguvums, ka pērkot vasaras sākuma malka būs letākā kā apkures sezonas sākumā.

Re: Stropuva, Rudesta un citi sveces tipa katli
Autors: qwertys_ ()
Datums: 27/11/2012 08:45

Hmm
Nemuld niekus. Kāda vēl līdzsvarošana. Sakrāmē šķūnītī un lai vēdina vasaras gaiss. Mājas apstākļos reti kurš prot pareizi kaltēt malku vienā vasarā. Un parasti malku iepērk uz vasaras beigām, kad vairs nav iespējams izkaltēt.

Re: Stropuva, Rudesta un citi sveces tipa katli
Datums: 29/11/2012 21:29

Vai ir kādi veidi, kā es varetu paildzināt kuršanās laiku vai ilgāk ? Šobrīd kurinu reizi 24 stundās, katls izkurās kādās 14 stundās. Šobrīd, kad kurinu, mājās ir ivsnotaļ pamatīgs karstums, temperatūra katla boilerī ir 60 grādi.

Re: Stropuva, Rudesta un citi sveces tipa katli
Autors: lūdzu info ()
Datums: 30/11/2012 08:39

Pieregulē radiātorus tā, lai ir komfortabli nevis pamatīgi karsts un tad tas katls ar tik ļoti netopīs ( vai no katla ņem nost mazāk siltumu..

Man pašam tagad ir tāda problēma ka viņš man strādā ar pārāk mazu gaisa padevi un kamēr nav vēl visa atlikusī sistēma pieslēgta darvojas - ceru ka paplašinot sistēmu - vai arī pie lielākiem mīnusiem kad strādās ar normālu gaisa pieplūdi šī problēma atkritīs.

Pašam ar nepilnu katlu velk 24h un vairāk pagaidām max katlā stumju iekšā zem 0,12m3 malkas..

Re: Stropuva, Rudesta un citi sveces tipa katli
Autors: qwertys_ ()
Datums: 30/11/2012 09:56

JurisOzolins
Kāpēc nevar pagriezt mazāku gaisa ieplūdi? Uz tā riņķa ar kuru regulē gaisa ieplūdi jābūt uzbāztai gumijai, kuru uzliek pret bultiņu, kad ir atrasti stabīli 70 grādi. Gumija tur par arī atrodas, ja neesiet ievērojis. Es gan esmu pielipinājis atzīmes uz tā griežamā, lai varu orentēties cik ir pagriezsts.
Jājautā, vai Jūs gaisa pieplūdi vispār regulējat? Es Jums bildi devu iepriekš, kā nedrīkst būt un kas ir par daudz atgriezsts.
Man par cik ir U versija nu ir bundža virsū, es viņu neredzu cik daudz ir atvērts. Tad es aizveru(izskrūvēju skrūvi ārā). Un tad skrūvējot ciet ar izjūtām, kad skrūve atdurās. Tas nozīmē, ka turpmākā darbība jau vērs vaļā klapanu un tad pagriežot par 1/4 apgrieziena iegūstu pareizo stāvokli. Attiecīgi ar to arī regulē cik katlam ir stipri jākurās. Ja šādas darbības veicot, Jums katlā sāk kristies temperatūra, tad 4-pušu vārsts ir jāpagriež tā, lai mazāk iet uz lielo cilpu. Tātad mazā cilpa Jums sūtīs mazāk projām uzkarsēto ūdeni uz lielos sistēmu - katlā atkal būs virs 60 grādiem un sistēmā būs vēsāks.

lūdzu info
Kāpēc Jūs uzskatiet, ka tā ir problēma? 24h ar malku ir ļoti labs rādītājs un vēl ja neuzpildīts.
Šim katlam nemēdz būt par mazu gaisa pieplūde. Galvenais ir uzkurināt no sākuma ogles un tad jau viņš ar to mazo gaisa pieplūdi lēnām gruzdinās uz priekšu. Jāsaprot, jo ilgāk gruzd, jo vēlāks nākošā uzlāde būs.

Re: Stropuva, Rudesta un citi sveces tipa katli
Autors: lūdzu info ()
Datums: 30/11/2012 10:02

Jūs mani mazliet pārpratāt.. problēma ir tā ka darvojas..
bet manā gadījumā ir uzlikts Econoterm... un cik saprotu šajā forumā ar šo brīnumu dzīvē neviens nav saskāries... vienkārši domāju ka vajadzēja viņu slēgt pēc stropuvas principa un varbūt tad būtu oki

Re: Stropuva, Rudesta un citi sveces tipa katli
Autors: qwertys_ ()
Datums: 30/11/2012 12:45

Ar ko tad Econoterm atšķirās no Stropuvas? Tikai ar to ka viņam ir mehānisks klapana vārsts, kurš strādā uz ūdens temperatūru, nevis kā stropuvai vārsts ir statisks un katls izplešoties piever pats gaisa ieplūdes caurumu.
Darvošanās ir kāda? Apaug sieniņas un vēlāk iekurot lobās nost? Vai tek pa visām malām laukā?
Ja pirmais variants, tad tas ir normāli. Ja darva staipās, tad notiek tas, ko es jau iepriekš rakstīju. Katlā ūdens maiņa notiek pārāk strauji. Vēsais ūdens paceļoties līdz augšai nepaspēj uzsilt. Rodas kondensāts, kas darbu padara par skābi un vēl apķep visas malas.
Cerams, ka apakšā kaut kur nesulojas arī ūdens ārā.
Pēc kāda principa tad Jūs esiet pieslēdzis? Ja ir mazā un lielā cilpa, tad visam jābūt kārtībā. Ja nav, tad nevar būt pat runa par kaut kādu kurināšanu.

Re: Stropuva, Rudesta un citi sveces tipa katli
Autors: lūdzu info ()
Datums: 30/11/2012 13:27



Labajā pusē ir shēma kuru man dēva līdz. Pēc idejas sapratu tā ka es ar plūsmas regulātoru noregulēju plūsmas daudzumu kurš man iet caur katlu-- tas ir tas vārsts katla izejā (ar tādu kā skalu riņķī) tas jau bija klāt pie katla kad nopirku tāpat arī drošības vārsts ( bet to nomainīju pret drošības grupu)

Pagaidām man ir viena regulācija kuru kamēr neesmu mājās ārā nejaucu, lai katls neuzvārās.. jo pagaidām sistēma maza...

Un tad kad esmu noregulējis katlam caurplūdi tad atlikušo daļu kuru laižu uz lielo loku vēl regulēju ar trīsgaitnieku (kurš man pagaidām ir aptuveni uz pusi vaļā.. sanāk ka to daudzumu ūdens kuru sūknis nevar ispiest caur trīsgaitnieku jaucot klāt sev mazliet no karstā cenšas aizspiest uz katlu, attiecīgi vajadzētu būt tā ka tik daudz cik karstais ūdens tiek noņemts no katla tik ieplūst vēsais katlā.
( tur varbūt spiediens ir par lielu un līdz ar to viņš pārāk traki jauc to ūdeni? )

Atpakaļgaita katlam ir ap 48tC, kas varētu to joku taisīt temperatūra izejā ap 70-75tC

Darva pagaidām īsti pa katlu laukā netek tik mazliet uz ogļu savācamā trauka... no sienām nekas nav nodedzis nost... sākumā domāju tāpēc ka pa mazu gaisa padeve.

pagaidām īsti nezinu ko iesākt varbūt vajadzēja trīsgaitnieka vietā likt 4 ceļu vārstu un laist katla atpakaļgaitā

Re: Stropuva, Rudesta un citi sveces tipa katli
Autors: lūdzu info ()
Datums: 30/11/2012 13:28

shēma kautkā neielikās..

Pašreizējā: 2 no 5


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  ********    *******    ******   ********  
  **   **   **     **  **     **  **    **  **     ** 
   ** **    **     **  **         **        **     ** 
    ***     ********   ********   **        ********  
   ** **    **     **  **     **  **        **     ** 
  **   **   **     **  **     **  **    **  **     ** 
 **     **  ********    *******    ******   ********  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727