UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 3 no 5
Re: Stropuva, Rudesta un citi sveces tipa katli
Autors: lūdzu info ()
Datums: 30/11/2012 13:30

meiģinu vēlreiz

Re: Stropuva, Rudesta un citi sveces tipa katli
Autors: qwertys_ ()
Datums: 01/12/2012 19:19

lūdzu info
Pirmkārt nelieciet šajā nedadzemdētajā čatā bildes pa tiešo. Lieciet tikai linkus uz bildēm.

Jāsāk ar to, ka Jums ir sistēmā 1,5 bar spiediena drošības vārsts. Tātad uzsisltot sistēmai nedrīkst vairāk ielaist par 1bar atmosfēras. 1bar nekad nebūs par daudz. Es teiktu, ka šis ir , laikam, vienīgais katls, kuram standrartā izmanto tik mazu spiedienu.
Pēc sistēmas skices es iebildīšu tam, ka boileris ir pievienots ne tā kā Strpopuva shēmā. Respektīvi viss uzsildītais iet vispirms caur boileri un tikai tad iet uz sistēmu. Jāatzīst, ka man ir arī šādi, kā jūsu shēmā pieslēgts boileris un tas nav īsti pareizi.

Atbildot uz Jūsu tektu pēc kārtas. Balansēšanas(plūsmas) ventīlis nav katla izejā, bet ieejā. Tas nozīmē lejā un labajā shēmā tas būs Nr.1.

Īsti nesapratu par to izeju un ieeju. Ja ir rādītājs pirms pašas ieejas, kura temperatūra ir 48 grādi, tad tā arī var būt. Atpakaļgaitas temperatūra jāmēra pirms sūkņa, kur nāk viss ūdens atpakaļ no radiatoriem. Tas, kā viņš jaucas kopā un iet iekšā katla jau būs cita tēma.

Patiesībā kaut kāda līdzīga shēma ir arī stropuvai, bet es jebkurā gadijumā ieteiktu visiem sveces tipa katliem to shēmu, kura ir Stropuvas katla instukcijā Nr.1. Viņai ir vairāk automatizēts visa ūdens sadalīšanās pēc grādiem un pieregulēšana.

Re: Stropuva, Rudesta un citi sveces tipa katli
Autors: lūdzu info ()
Datums: 03/12/2012 10:34

ļoti atvainojos par tām bildēm.. parasti lieku mazbildes, bet šajā gadījumā kkas nojuka galīgi.

Par to izeju ieeju ir tāda lieta.. ka katlam klāt jau bija balansēšanas veentīlis katla izejā ( 2 bilde) [www.econoterm.lv]

līdz ar to taisot apsaiti taisot ventīli pirms katla neieliku, jo domāju ka visu balanesēšanu veikšu katla izejā..

Spiediens man arī ir ap to 1 bar grozās.. kādreiz jau gadās brīnumi, bet tas tā...

vienkārši es domāju ka varbūt neuzliekot to balansēšanas ventīli pirms katla sūknis spiežot pa lielo loku ūdens plūsmai sasniedzot 3 ceļu vārstu iegūst normālu vietējo pretestību, (jo pagriezts ir uz pusi).. un tā kā plūsmai kaut kur ir jāiet tad viņa uztaisa kaut kādus joku jau katlā.. par strauju uzspiež augšā tos 48C( vai tāds variants vispār var būt?)

aizsūtīju jums mazu piepildi pa pm.

Liels paldies

Re: Stropuva, Rudesta un citi sveces tipa katli
Autors: qwertys_ ()
Datums: 03/12/2012 16:18

Uz kādu e-pastu sūtijāt. Es šeit neesmu reģistrēts ar šo niku. :)

Laikam tur neko ieteikt nevarēšu. Pēc loģikas, nevajadzētu būt nozīmes, kurā vietā katlam ir plūsmas regulātors. Arī regulējot pie izejas, ūdens ieplūst katlā ar to pašu plūsmu.

Es gan mazāk uztrauktos par to, kas notiek tad, kad nav pievienota pilna sistēma. Labāk palaidiet uz visu un tad pasekojiet, kas notiek un kā grādi mainās.

Par otro bildi. Man īsti nav saprašanas un vizuāli nesaprotu vai tiešām tas ir plūsmas regulators. Izskatās pēc parasta krāna. Tas sarkanais puļķis ar skalu tak ir grādi, vai ne? Un kur tad ir ciparnīca, pēc kuras ar noteikt plūsmas lielumu?

Re: Stropuva, Rudesta un citi sveces tipa katli
Autors: lūdzu info ()
Datums: 03/12/2012 17:02

Es vienkārši gribnēju sūtīt, bet nevarēja :D
nu labi balansēšanas ventīlis ar kkādu tur skalu riņķī.. tā būs precīzāk...

Vienkārši kamēr man tā atlikusī sistēma vēl nav uztaisīta tikmēr nevar palaist uz pilnu.. jo daļa kur nav izveidota sistēma ir tikai zem jumta...

Re: Stropuva, Rudesta un citi sveces tipa katli
Autors: Rx ()
Datums: 03/12/2012 18:36

Pēc griežamās daļas izskata tas ir balansēšanas aizbīdnis ( zīm 2) Jā, tieši aizbīdnis, kas protams veic arī krāna funkcijas: vaļā-ciet, ja daudz griež vaļā, vai aizgriež ciet. Tas ir daudzapgriezienu. Kustās plakana mēlīte, augšā-lejā, pa speciālām gropēm, labi pieslīpēta slīdēšanas virsmai. Pēc krāsainā apaļā zīmējuma var spriest sekojošo: Pilnīgi ciet: krāsns būs ļoti karsta, un tas ir aizliegtais režīms. Mazliet paverot, plūsma palielināsies, temperatūra kritīs. Un visa regulācija notiek ( pietiek ar) 360 grādu pagriešanas lenķi, jo tajā notiek vislielākās procentuālās plūsmas pretestības izmaiņas. Verot- rotējot rokturi vairāk par 360 grādiem, plūsmas pretestība jau būs maza un netiks krāsns iestādīta pareizā režīmā. Var lietot sekojošu , vienkāršu metodi: Pagriez trīszaru vārstu tā, lai sistēma ņem pilnu jaudu no krāsns, jeb visa plūsma iet caur krāsni. Griež ciet aizbīdni- balansieri, klausoties sūkņa skaņu. Kad gandrīz aizbīdnis būs ciet, jeb pilnīgi ciet, parādīsies savāda dūkoņa no sūkņa ( ļoti liela plūsmas pretestība) Mazliet paverot, tā strauji samazināsies, un tas jau būs regulēšanas sākums. Ver ciet trīszaru vārstu, un plūsma caur krāsni jauksies ar atpakaļplūstošo. Ieregulē radiatoros vajadzīgo temperatūru. Sāk ar to, ka iestāda aukstākus radiatorus. Tad lēnām griez vaļā trīszaru vārstu skatās, kā reaģē sistēma Skatās, kas notiek krāsns kontūrā. Ja par karstu, mazliet atkal paver aizbīdni-balansieri... tā turpinot, kamēr panāk optimālo temperatūru radiatoros un krāsnī. Process ir ar prātu darāms..... P.S. Visu izklāstīju , analizējot shēmu. Neesmu šīs krāsns Profs. Bet redzams, ka šīs krāsns Profi, klusē viņiem zināmu iemeslu dēļ.

Re: Stropuva, Rudesta un citi sveces tipa katli
Autors: ketrina ()
Datums: 03/12/2012 18:43

qwertys_

Sveiki.
Gribējās jautāt Jūsu viedokli par šāda veida katliem, kurš no katliem kā rudesta vai stropuva ir labāks , ar ko viņi atšķirās un kādam Jūs dotu priekšroku??? Apkurināmā platība ir ap 130km2, kāda jauda būtu piemērotākā??

Liels paldies jau iepriekš.

Re: Stropuva, Rudesta un citi sveces tipa katli
Autors: qwertys_ ()
Datums: 04/12/2012 09:33

Rx
Paldies, ka devi nelielu ieskatu Rudestas tā saucamajā plusmas regulatorā, kurš nav ne tuvu plūsmas regulatoram. Tas ir vienkārši krans. Nekā kopīga ar plūsmas regulatoru. UN nekā kopīga ar stabīlu pieregulēšanu. Mainot trīspušu vārstu plūsma caur katlu mainīsis katru reizi.

Stropuvas shēma ir paredzēts pirms ieejas katlā likt plūsmas regulatoru, kurš uzrāda, cik liela ir plūsma. Tātad mainot sūkņa jaudu vai tecējuma virzienu sistēmā var redzēt arī kā mainās plūsma caur katlu, kuru attiecīgi pieregulē.
Par Rudesta nav brīnums. Tāds kreisais kantoris vien ir. Pat izstādē pieņemti nekompetenti cilvēki, kuri paši nesaprot katla darbības principus.
Tā kā "lūdzu info" domāju, ka Jums jāmeklē tieši plusmas regulators un par Rudesta "krānu" jāaizmirst, ja pārtaisīsiet apsaisti. To krānu vienkārši atvērt līdz galam vaļā.

ketrina
Es dodu priekšroku tikai Stropuvai, jo visi pārejie ir tikai pakaļdarinājumi. Bet Stropuva tikai tad pareizi strādās, ja būs ļoti sausa malka, pareizi izbūvēta shēma un ļoti laba vilkme skurstenī. Pluss ir tāds, ka aizņem ļoti maz vietas. Ja nav mājās cilvēks, kuram ir interese kļūt par kačigāru, labāk neizvēlēties sveces tipa katlus. Šiem katliem ir ļoti liels ekonomiskais, bet tajā pašā laikā sākumā ir diezgan daudz jāpavada laiks pie katla regulēšanas, panākot vēl lielāku ekonomiju.
Ja tagad man būtu jāizvēlas priekš savas mājas kaut ko ekonomisku, tad es liktu jaudīgu parasto malkas katlu ar ļoti lielu ūdens akumulatoru. Ja vieta neatļautu, tad Stropuva. Ja neuztrauktos par ekonomiju, tad zemes siltumsūkni komplektējot ar saules baterijām, jo elektrību nu var pārdod atlakaļ valstij.

Re: Stropuva, Rudesta un citi sveces tipa katli
Autors: ketrina ()
Datums: 04/12/2012 20:48

qwertys_

Liels paldies, man tiešām patīk Jūsu atbildes,var redzēt,ka Jūs no tā visa tiešām saprotat.Kad uzrakstīju jautājumu kāda starpība starp stopuva vai rudesta katliem, tad ar tā sāku domāt, ka, tomēr jāliek parastais viadrus jaudīgs katls un plus to ūdens akumulātoru, jo apsverot visus plusus mīnusus,gan katlu, gan savas iespējas, tad nosliecos par labu šim variantam.

Liels, liels paldies Jums

Re: Stropuva, Rudesta un citi sveces tipa katli
Autors: qwertys_ ()
Datums: 05/12/2012 08:54

Cik nu tur saprotu. Šī būs trešā sezona kā Stropuva ir laukos senčiem. No sākuma bija vispār nesaprotams katla darbības princips, jo pēc pierastās prakses jebkurš katls savādāk darbojas. Un tie kuri no malas skaidro savas iedomāto katlu shēmas, iedomājas, ka tur nav nekā cita kā parastajā katlā un nav vismaz vienu sezonu nosēdējuši pie katla regulējot, nekā nesaprot. To nu es varu garantēt. Visa domāšana līdz ar Stropuvas principiem mainās par katlu darbību, kā tādu.

Bet Jums varu pateikt, ka runa par akumulatoru tā arī bija jāsaprot - nevis jaudīgu, bet ļoti jaudīgu katlu. Tas nozīmē, ka tas nebūs Jūsu iedomātais kaut kāds 3 sekciju katls, kurs itkā pietiktu uz 130kv.m., bet jaudīgāks. Tur vairāk japarunā ar spečukiem, bet cik es saprotu, tad jo jaudīgāks ir katls, jo mazāk Jums jāpavada laiks uzkurinot siltumu akumulatoros. Tas nozīmē, ka Viadrus katls vien izmaksās gandrīz tik pat cik parastais sveces tipa katls.

Un akumulators arī nevis kaut kāds 100l boilerītis, bet 1000 litri kā minimums uz 130kv.m.. Es gan liktu uzreiz 3000l.
Vai uz130kv.m. būs tam visam vieta?
Apmēram šādi tas izskatītos, kā bildēs zemāk(sk. to kur vairāki aķi) - [www.amati.lv]
Un beigās summa būs lielāka par sveces tipa katlu aptuveni divas reizes.

Pašreizējā: 3 no 5


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  ******   **    **  ********  **     **  **     ** 
 **    **   **  **   **    **  **     **  **     ** 
 **          ****        **    **     **  **     ** 
 **           **        **     *********  ********* 
 **           **       **      **     **  **     ** 
 **    **     **       **      **     **  **     ** 
  ******      **       **      **     **  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727