UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 7 no 9
Re: Granulu katla izvēle.
Autors: gv ()
Datums: 03/05/2013 13:11

Par slikto gulēšanu piekrītu :)
Vēl būtiski braukājot apkārt būtu uzreiz uzzināt kā ir ar uzstādīšanas cenām (ir daži, kas piedāvā ilgāku garantiju, ja paši uzstāda / apkopj). Bet te atkal viens "bet", daži saka, ka apkope nu ļoti vienkārša, bet nu uzstādīšana tik sarežģīta, ka bezmazvai bez kursiem nevar tuvoties un ka tikai viņu speciālisti māk uzstādīt. Tad sanāk tā, ka ja gribēšu kaut ko noregulēt arī saukšu viņu speciālistus par xx samaksu, kur tad paliek vienkāršā apkalpošana.

Dažiem jau atkal nepatiks ka tiek piesaukti cipari, bet pieņemsim, ka viena speciālista atbraukšana 50 Ls, granulas gadā ~500 Ls, tātad speciālista izbraukums 10% no šīs summas. Vai patiesi viņš noregulēs katlu par 10% ekonomiskāk (uzreiz jāņem vērā kanedrīkst mainīties nekādi citi parametri, t.sk cita ražotāja granulas). Nu nedomāju, ka pašam sekojot līdzi ražotāja instrukcijām, var tik pamatīgi izdarīt ko savādāk. Var jau būt ka atkal kļūdos :)

Re: Granulu katla izvēle.
Autors: igaunis ()
Datums: 03/05/2013 14:35

Labdien visiem šajā jautājumā diskutējošajiem,

Arī es esmu šādas izvēles priekšā.Man ir jāapkurina 250 m2 un sobrīd es sliecos uz BIOPEL/WOODY no Comodus.
Padalīšos pieredzē kāpēc.
Ar Grandeg runāju un sapratu ,ka tiem džekiem pats svarīgākais ir pārdot un ,kas pēc tam viņus maz intersē jo saimnieks vienmēr pats kaut ko būs nepareizi izdarījis.Man manai platībai it kā būtu vajadzīgs 30 kW katls ,bet Grandegam tāda nav un viņs man piedāvā 25 kW un pēc mana jautājuma vai jauda pietiksies atbild ,ka gan jau pietiksies.Nu ziniet ko par + 1000Ls vismaz dārgākam katlam un tāda attieksme tad nu nē.

Benekov ,tādi lielīgi puiši tik sen jau tirgojot utt.,bet kad pakonsultējos ar tiem kam tie katli ir tad protams ,ka viņs ir ekonomiskāks nedaudz par Grandeg ,bet arī kaprīzāks pret granuli kvalitāti un arī + 1000Ls cenā un nav nekādas elastības samaksā:))).Šie pārdevēji izkatījās tādi ,ka viņiem piederētu vizmaz 70% no tirgus un jaunus klientus viņiem nevajaga.

Poļu katli dažnedažādi ,tad nevienu labu atsauksmi neesmu dzirdējis ,kā tikai iespējams ,ka vieni no lētākajiem.

Atmos esmu dzirdējis ir samērā neekonomisks ,bet tā parējais arī esot ok.

Tāpēc pagaidāma arī sliecos uz BIOPEL/WOODY no Comodus.Jo vismaz salīdzinot ar citiem viss ir adekvāts un tie puiši arī izskatījās ok.

Ja kādam ir cits viedoklis vai pieredze es labprāt arī uzklausītu jo vēl nopircis neesmu nevienu katlu.
Zinu tikai,ka granulu noteikti.Sākumā gribēju skadu brikešu katlu ,bet mani atrunāja jo pie šāda apkures veida esi samērā piesiets katlu mājai.

Re: Granulu katla izvēle.
Autors: jamajamajaaama ()
Datums: 03/05/2013 14:56

Es tikko biju sb solar un laikam palieku pie malkas sime ar pelltech degli. Man patik modularas lietas un ir backup variants, ja ziemaa kaut kas notiel ar degli. Degli araa un kaut ar briketem kurinu

Re: Granulu katla izvēle.
Autors: luks ()
Datums: 03/05/2013 22:44

man visa labā pieredze rovna 1 sezona ar ATMOS serviss normāls džeki normāli elastīgi, man jau liekas ka ļoti ekonomisks, bet tas jau atkarīgs 90% kā māja uzcelta

Re: Granulu katla izvēle.
Autors: igaunis ()
Datums: 06/05/2013 15:08

Luks, padalies savā pieredzē par to Atmos katlu.

Kādas modifikācijas Atmos katls Tev ir?
Cik m2 jāapkurina?
Vai Tev bija vai ir siltumaakumulācijas tvertne?
Kāds bija granulu patēriņš ziemā?
Kā ar tīrīšanu?Cik es redzēju tam Atmos katlam kad jātīra siltummainis ar tām birstēm tad pats noteikti esi ļoti netirs un visa katlu telpa netīra?
Cik Tev maksāja tas katls?

Es arī vienu brīdi domāju par to Atmoss ,bet kad redzēju kā tas jātīra un vēl ,kad man viens santehniķis izteicās,kā tie dzēki no SB Santehnikas Maksavas ielā ir tikai pārdevēji ,bet ja ,kas tad vienmēr saimnieks vainīgs tad man pārgāja tas funktieris par to katlu?
Jā un vēl viņi man mēģināja iestāstīt ,ka jāliekot šim katlam arī siltuma akumulācijas tvertne ,kas arī ir nopērkama pie viņiem :))) ,bet tas sadārdzina visu pasākumu vismaz par kādiem 700 Ls un es nesaprotu kāpēc granulu apkures katlam ir jāliek siltuma akumulācvijas tvertne?!Tāda jāliek jau tikai ja ir malkas apkures katls!

Re: Granulu katla izvēle.
Autors: specs ()
Datums: 06/05/2013 22:01

igauni, visu cieņu, bet, ja man atmiņa neviļ, tad forumā par granulu katlu tu jau interesējies no 2011. gada. Manuprāt, pa diviem gadiem var gana labi noskaidrot visus plusus un mīnusus un izvēlēties ražotāju.

Visiem slinkajiem, kas nevar izlasīt šeit esošos ne vairāk kā piecus topikus, gribu uzsvērt, ka pats būtiskākais šajā visā ir uzticams kantoris, kas tirgo šos katlus vismaz gadus piecus, ja ne vairāk. Ar kantori domāju birojs+noliktava, nevis aģents vecā opelī vai lielveikals, kas tirgo 5 markas un pats neko nejēdz. Pārējais jau atkarīgs no saimnieka racionalitātes vai tieši pretēji. Es lietoju poļu katlu un strādā uz tip top. Jā pirmajos mēnešos bija ķibeles, bet pārdevēji visu novērsa garantijas ietvaros. Nepārmaksāju savus 1500-2000Ls, ja salīdzina ar čehiem vai letiņiem, kuri negarantē ne latu zemākus apkures rēķinus un pat, ja šiem izdotos 0.5t granulu gadā ieekonomēt... Parēķiniet paši!

Re: Granulu katla izvēle.
Autors: ... ()
Datums: 06/05/2013 23:00

specs. kā Tev iet ar atmaksāšanos? moš esi granulu razotni ierīkojis sievasmātes vajadzībām, ne sev? kad atmaksāsies? .....tagad raujam vaļā loteriju- kuram ātrāk atmaksāsies vai kurš ātrāk apkakāsies? ok, specs? :D

Re: Granulu katla izvēle.
Autors: meitene ()
Datums: 07/05/2013 01:11

Specs, kur Tu pirki savu katlu? Kurš ir tas nopietnais kantoris, kuram var uzticēties?

Es arī tagad vācu informāciju un gribu nākamajai sezonai uzstādīt jaunu apkuru. Man gan doma bija par kombinēto - malka+granulas, bet... laikam jau tas nav tas labākais variants...

Re: Granulu katla izvēle.
Autors: igaunis ()
Datums: 07/05/2013 14:57

Spec ,Tev taisnība jau no 2011 gada pētu situāciju ar granulu katliem.Arī es sākumā vēlējos uzlikt kombinēto malkas granulu katlu ,bet pēc tam apkopojot visu cilvēku(fizisko lietotāju ne pārdevēju) pieredzi nonācu pie secinājuma ,ka tas tomērt nav visai ekonomiski jo kas der visam tas neder nekam.Vismaz pēc efektivitātes mērauklām mērot.

Līdz šim brīdim neesmu vēl nevienu katlu iegā'dajies ,bet šoruden noteikti to darīšu.
Pilnīgi nepiekrītu Tavam viedoklim ,ka uzticams kantori sbirojs+noliktava, kas tirgo šos katlus vismaz gadus piecus, ja ne vairāk.Visiem Grandeg,Ecoliesmais,SB Santehnika,Comoduss ir baigie offisi un tirgo viņi jau ilgi šos katlus ,bet jēga no tā visa ir tas ,ka viņi tirgo un viņu lielākā velme ir pārdot pēc iespējas vairāk,bet nez kāpēc viņi nesaprot ,ka tas ir tikai īstermiņā priekš viņiem,bet tā jau laikam visas Latvijas sāpe.

Tāpēc arī rūpīgi pētu visus viedokļus jo negribās kļūdīties.Ir cilvēki ,kas tos visus katlus ir reāli izmēģinājuši un tāpēc es ticu vairāk praktiķiem nevis tirgotājiem.

Re: Granulu katla izvēle.
Autors: Bisolid ()
Datums: 08/05/2013 12:38

Ko spečuki teiktu par šo malkas/granulu katlu? [www.commodus.lv] Te arī manuālis [www.bisolid.eu] Konstrukcija izskatās vienkārša/laba...

Pašreizējā: 7 no 9


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  ******   ********   ******    ********   ********  
 **    **     **     **    **   **     **  **     ** 
 **           **     **         **     **  **     ** 
 **           **     **   ****  **     **  **     ** 
 **           **     **    **   **     **  **     ** 
 **    **     **     **    **   **     **  **     ** 
  ******      **      ******    ********   ********  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727