UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 3 no 4
Re: Boileris
Autors: alrumee ()
Datums: 11/12/2012 10:30

Turpinot šo tēmu vēl viens jautājums. Boilera pieslēgšanas vietā pie sistēmas (boileris jau ir bijis bet tagad noņemts) ir 5 gab savienojumi amerikankas (karstais ūdens, apkure turp, apkure atpakaļ, aukstais ūdens, cirkulācija). Visas amerikankas ir misiņa bet viena ir dzelzs vai čuguna (sarūsējusi) tā ir apkures ieplūde.
Vai varētu būt tā ka dzelzs amerikanka ir likta speciāli ar domu ka viņa strādās kā anods - sarūsēs pirmā un daļēji pasargās boileri no korozijas.

Varbūt kāds var pakomentēt.

Re: Boileris
Autors: soseds2 ()
Datums: 12/12/2012 21:25

Anodu izvieto boilera slapjajā daļā iekšienē saimniecības ūdens daļā. Amerikanka ir tikai savienojums.

Re: Boileris
Autors: Rx ()
Datums: 12/12/2012 21:52

Meistari, kas zina savu lietu ( manā uztverē, protams...) saka ka tērauda krāsnīm apsaiste ap katlu jātaisa ar tērauda caurulēm, tāda paša izmēra, kā izvads krāsnij. It sevišķi tā daļa, kas strādā augstā temperatūrā. Kāpēc? tāpēc, ka starp Fe un Cu ( kuru daudz lieto) veidojās elektriskā strāva, jeb ir sprieguma starpība. Notiek pastipināta korozija. Boileris, izgatavots no tērauda. Iekšpuse pārklāta ar keramiku. Bet neviens nevar garantēt, ka pārklājums ir 100% un ūdens nepieskarās nevienai tērauda vietai. tāpēc liek boilerī aizsardzības anodu, vai speciālu nedilstošu elektrodu ar āreji pieliktu sprieguma avotu ( elektroniskā korozijas aizsardziba). Tātad nav nekāds brīnums, ka amerikanka, pieslēgta pie boilera, pastiprināti rūsē, jo boielerī ir vara elementi, kā arī vara ( misiņa) citas pieslēguma caurules.

Re: Boileris
Autors: Puis ()
Datums: 13/12/2012 00:25

Mājās pārstāja strādāt boileris. Nedeg lampiņa, bet ar strāvas padevi viss ir kārtībā no tā secināju, ka vainīgs termoregulators. Lieta tikai tāda, ka ,iespējams, tas termoregulators salūza dažas dienas iepriekš, bet es visu boileri atslēdzu no strāvas tikai šodien(12.12.), tāpēc gribu jautāt vai nav iespēja ka tika sabojāts tālāk arī kaut kas vairāk par termoregulatoru?
Un otrs jautājums, ja maina tikai termoregulatoru, tad ūdens taču nav jāiztecina no boilera vai tomēr tas ir jādara?

Re: Boileris
Autors: Rx ()
Datums: 13/12/2012 16:30

Tiem boileriem, ko esmu redzējis, termoregulators ļoti elementāri izņemams, bez ūdens izliešanas. Tikai jānoņem vadi, pirms tam atslēdzot spriegumu. Pēc tam var parbaudīt tā darbību ar testeri, fēnu. Ja nestrādā, perk tādu pašu. Ja strādā, meklē citu vainu.

Re: Boileris
Autors: ibm ()
Datums: 17/12/2012 12:03

Ja tikai termoregulators, tad tiešām, cik esmu redzējis boilerus, tas maināms bez ūdens izliešanas un spiediena samazināšanas. Tā jūtīgais "gals" maucas iekšā speciālā čaulā, kas iestrādāta boilera korpusā vai tajā pamatnē, kur stirpinās sildelements un anods; un tāpēc ar ūdeni šim tieša kontakta nav.

Vairāk neko sabojāt nevar, - tā shēm air pārāk vienkārša. Ja nestrādā, tad nestrādā. Vispirms paskaties, vai kāds vada gals nav nolūzis, man reiz tā bija - pie pašas klemmes atlūzis vadiņš nost. Ja vizuāli viss OK, tad, kā jau Rx rakstīja. Tu vari arī lēni pagrozīt regulatoru no viena gala līdz otram, pat neraujot ārā no boilera, viņam būtu klusi jāklikšķ brīdī, kad tas "ieslēdzas", tas ir, domā, ka sasniedzis uzstādītās temperatūras slieksni (tur tipiski ir bimetāla plāksnītes). Tad var ar testeri pamērīt, vai kontakti savienojas/atvienojas. Ja vispār nav nekāda klikšķa, liela varbūtība, ka beigts. Es gan neesmu redzējis iekšas pēdējiem modes kliedzieniem, varbūt, ka tur jau ir elektroniskas padarīšanas, tad var arī nekas neklikšķēt :)

Re: Boileris
Autors: marks ()
Datums: 15/01/2013 19:53

Labdien.
man ir apkures katls KOSPEL un boileris KOSPEL,apkures katls ir uz elektrību,katls silda boilera dzeramo ūdeni ar apkurē uzsildito ūdeni(bolera kreklā).ir mazais loks boilerim un lielais loks apkurei.boileris horizontālais.boilerim uzrāditās pieslēguma vietas.
1.aukstā ūdens padeves pieslēgums.(apakšā)
2.karstā ūdens izejas piesleguma vieta.
3.siltumnesēja turpgaita.(boilera kreklā)
4.siltumnesēja atpakaļgaita.(boilera kreklā)
5.recirkulācijas pieslēgs??????Kas tas ir????sūknis cirkulācijai siltajam ūdenim???bet kā viņš var veikt cirkulāciju ja ir tikkai viens pieslēgums????
paldies.

Re: Boileris
Autors: soseds2 ()
Datums: 17/01/2013 21:41

Recirkulācija notiek caur recirkulācijas ievadu un aukstā ūdens ievadu.

Re: Boileris
Autors: ibm ()
Datums: 17/01/2013 21:55

Sosed, es galīgi neesmu specs, tikai amatieris, kas sev un radiem skrūvē. Tomēr, cik redzēts un cik pats esmu taisījis, tad recirkulācija notiek starp karstā ūdens izvadu un recirkulācijas ievadu. Tas ir, karstā ūdens truba būtībā iet pa cilpu: no boilera karstā ūdens izejas, gar krāniem un atpakaļ boilerī recirkulācijas ieejā. Ideja veca, kā pasaule - ātri tiekam pie karstā ūdens sanmezglos. Tas darbojas perfekti, protams, uz sanmezglu iet 2 karstā ūdens trubas - turpgaita un atpakaļgaita (uz recirkulācijas ieeju). Tādas shēmas netā arī var atrast.

Tu mani samulsināji vai arī es ko nesapratu. Kāda ideja cirkulēt starp auksto un nedaudz sasildīto?

Re: Boileris
Autors: ibm ()
Datums: 17/01/2013 21:57

Jā, protams, pie iepriekš rakstītā - karstā ūdens cirkulācijai vajadzīgs savs sūknis. Un protams, katram pašam jāvērtē, cik bieži un ilgi to dzenāt, jo protams, kad nevien nav mājās, nav jēgas dzenāt karsto ūdeni uz riņķi.

Pašreizējā: 3 no 4


Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **      **  **         **    **   ******  
 **     **  **  **  **  **    **   ***   **  **    ** 
 **     **  **  **  **  **    **   ****  **  **       
 **     **  **  **  **  **    **   ** ** **  **       
  **   **   **  **  **  *********  **  ****  **       
   ** **    **  **  **        **   **   ***  **    ** 
    ***      ***  ***         **   **    **   ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727