UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 3 no 4
Re: nolūzt skrūve
Autors: Rx ()
Datums: 20/12/2012 17:53

Skrūvju ieķīlājošās izskrūvēšanas uzpariktes komplekts bija Būvniecības ABC, Mūkusalas ielā. Bet gan jau arī citur ir.

Re: nolūzt skrūve
Autors: - - - ()
Datums: 20/12/2012 19:06

Paldies! Nu jau te vesela mācību grāmata sanāk.
Pie reizes. Es ņēmos padaudz ar kokskrūvēm un aķa skrūvgriezi un vēl daudz priekšā, un ir nokaitinājis, ka krustiņ skrūves pie beigām sāk raut riņķī, nomuļļajot galu. Tad nu meklēju skrūves ar torx galu, bet ne velna neatradu. Dažas īpatnējas bija, bet nenormāli dārgas. Jocīgi, ka šāda aktuāla problēma nav risināta.

Re: nolūzt skrūve
Autors: - - - ()
Datums: 20/12/2012 19:09

Tāpat 6 kantīgās galviņas arī ir tikai milzīgām kokskrūvēm.

Re: nolūzt skrūve
Datums: 20/12/2012 19:28

Slinkums rakstīt, bet Rx nevaru tā īsti piekrist ne par to eļļu ne vītņgriežiem. Es tik tiešām no labas gribas esmu centies to petroleju izmantot, bet nu nedod viņa neko pie mirušas skrūves. Turklāt skrūves jau nemarinē - tās vajag atskrūvēt uzreiz. Bet es neuzmācos, lai katrs dara pa savam. :)

Ar vītņgriežu numuriem un veco vītni maz sakara, problēma tā, ka vecā vītne nāk ārā ar gabaliem vai tur vai kādu numuru dzen iekšā. Dažreiz pat paraujot vītņgriezi ārā izdodas tās vecās vītnes saķert un ar stangām un īlenu izplēst ārā, jo reāli vītni nav iespējams uzgriezt uz tā paša numura un vecās vītnes paliekām, jo vecā vītne neturas - tikai iztīrīt pa to pašu vītni, vai kaut kādu brāķīti radīt pa vidu vai griezt nākamo numuru pa tīro.

Galīgi nav jābūt meistaram tai metināšanas piemērā. Ja mājās aparāts, tad pašiem viss skaidrs ;)

Re: nolūzt skrūve
Autors: aaaa ()
Datums: 20/12/2012 22:37

---: Ja tu saki, ka krustiņam apraujot nomuļļā galu, tad 100% pie vainas pats gals. Es no LUX sērijas K-rautā iepirku Profesionālos uzgaļus, gan PH, gan PZ (abus 3. izmēra). Dārgi, gandrīz 4 Ls gabalā! Dzelteni, izskatās pēc bronzas. Bet celtniecības lietās šie es teiktu ir visvērtīgāk manis iztērētie 4 Ls. Ja godīgi, es pat 10Ls par šitiem bez minstināšanās būtu gatavs maksāt un tūlīt pat! Noteikti nopērc, ja ir plānots daudz skrūvēt, un pat ja nav - tas toč ir tā vērts. Parastajām kokskrūvēm ir PZ gals, finierenēm un reģipša skrūvēm, kā ārī metāla samoreziem parasti PH. Ir svarīgi šos nejaukt un lietot atbilstošai skrūvei atbilstošu uzgali. Viņi ir tik nenormāli cieti, ka pēc manām nu jau vismaz 5000 saskrūvētām skrūvēm izskatās kā vakar pirkti. Ne skrambas, par kaut kādu izļurkāšanu vispār nerunājot. Un dīvainākais, ka ar šitiem labajiem uzgaļiem arī skrūvi sabojāt ir krietni grūtāk kā ar kaut kādu lēto mēslu, kas pie pirmās aprautās skrūves jau sāk bojāties un neveido labu kontaktu ar skrūvi.
Vienīgās lētās kok-skrūves ar T-galvu ir nopērkamas Delve 2. Galā iefrēzējums lai pašurbšanās notiktu, dalītā vītne, T-galva. Cinkojums pasūdīgs, bet, ja tas nav tik svarīgi - pilnīgi labas. Protams, impregnētam kokam tādas kategoriski nē, tur tikai nerūsējošās, vai ar speciālu pārklājumu - niķelis, keramika utt.

Re: nolūzt skrūve
Autors: khe ()
Datums: 21/12/2012 08:10

Ja tas impregnētais koks atrodas sausumā, vai tad arī spec skrūves, jebšu reakcija sausumā nenotiek? Ko tad, ja naglas? 90% no visām stāvbūvēm, kas taisītas no impregnēta materiāla un naglotas ar naglām drīz sabruks? :)

Re: nolūzt skrūve
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 21/12/2012 08:30

Mana pieredze ar brūnā, impregnētā finiera veidņu skrūvēšanu arī liecina, ka 2 no 10 skrūves diametra milimetriem tiek noēsti vienas slapjās sezonas laikā...

Re: nolūzt skrūve
Autors: aaaa ()
Datums: 21/12/2012 09:57

Sausumā jau arī cinkojumu nevajag, runa ir tikai un vienīgi par vietām, kur var tikt klāt mitrums - žogi, terases, margas utt. Mana pieredze - 90% no cinkotām skrūvēm spiedienimpregnētā materiālā pārrūsē uz pusēm 1 sezonas laikā! Stāvbūvēm brūnie NAV spiedienimpregnēti, bet antiseptizēti un karkasam antiseptizētus vai impregnētus materiālus izmanto tikai homo sovieticus, jo pamatojums tam ir nulle. Vienīgais dēlis karkasam, kas ir spiedienimpregnēts un kas tāds obligāti arī ir vajadzīgs ir vainagdēlis, ko liek uz pamatiem. Bet arī tur stiprinājumi ir sausumā un līdz ar to nebojājas.

Re: nolūzt skrūve
Autors: - - - ()
Datums: 21/12/2012 10:59

Tad nu nevar saprast ar kādām skrūvēm žoga dēlīšus skrūvēt. Agrāk naglas turēja 40 gadus, bet tagad jau vajag skrūves, jo daudz pļurļjaku saradies, kuriem jārausta dēlīši.

Re: nolūzt skrūve
Autors: - - - ()
Datums: 21/12/2012 17:04

Tad tik jāiet pirkt to PZ galu uz k-rautu. Žēl tik ka tie Delves veikali tādās neparocīgās vietās.

Pašreizējā: 3 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **    **  ********  **     **  **    ** 
  **   **   ***   **  **        **     **   **  **  
   ** **    ****  **  **        **     **    ****   
    ***     ** ** **  ******    *********     **    
   ** **    **  ****  **        **     **     **    
  **   **   **   ***  **        **     **     **    
 **     **  **    **  **        **     **     **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727