UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3
Re: Jautājumi par skursteņa izveides iespējām.
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 28/12/2012 19:42

Cilvēka, kurš apgalvoja par sašķidrinātās gāzes izdevīgumu, viedokļi parasti ir pamatoti. Iespējams, knifs slēpjas tanī, ka jābrauc uz auto uzpildes staciju un jāpilda balonā, kas, manuprāt, nav 100% legāli. Jo reiz man brālēns bija iedevis propāna prīmusu, ko varēja uzpildīt tikai pa blatu. Tā arī neuzpildīju ne reizi...

Re: Jautājumi par skursteņa izveides iespējām.
Autors: irvits ()
Datums: 28/12/2012 21:32

Cik nu es agrāk salīdzināju, tad gāzes cenas bija vienādas gan auto, gan mājas baloniem. Bija viens brīdis, kad būtu izdevīgāk braukt ar plīšu balonu gāzi, bet runāja, ka tā sliktāk piemērota motoriem. Galvenais jau, ka atstāj balonā tukšu vietu, kur izplesties, kad sakarst. Tādēļ tas jādara profiem.

Re: Jautājumi par skursteņa izveides iespējām.
Autors: NetCat ()
Datums: 30/12/2012 01:49

Mazs skaidrojums. Patreiz tiek apsildīts ar elektrību kas galīgi nav izdevīgi.
'Jotulene" patreiz pat nav pieslēgta. Tāda vienkārši pastāv ja atradīsies veids kā šo iebūvēt.
Virtuvē tas ir patiešām skurstenis. Ventilācija atrodas centimetrus 40 no skursteņa cauruma.
Agrāk pie tā skursteņa bija pieslēgts "titāns" vai kā nu to ūdens sildekli sauc. Sienā sist caurumu baidos jo pašvaldība var paņemt pie dziesmas. Horizontāli būvējot to skursteni, sanāks ap 7 metriem horizontālas trubas (ja slēgt pie īstā skursteņa cauruma).

Es visu šito palīdzu vienai sievietei kurai patreiz finansiālais stāvoklis nav no tiem labākajiem.
Pat tādā gadījumā ja tikšu skaidrībā kā to visu izdarīt, samaksu par to neņemšu.

Tad sanāk ka var mēģināt laist tik garu horizontālo skursteni un slēgt klāt?

Re: Jautājumi par skursteņa izveides iespējām.
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 30/12/2012 10:00

Kad agrāk vajadzēja gandrīz pa krāsnij uz telpu, taisīja vai nu daudz skursteņus vai pievilkās pie viena ar horizontāliem vai slīpiem mūrētiem dūmvadiem. Reiz te kāds bija ielicis īpaši sarežģita mūrēta dūmvadu kolektora bildi no, ja pareizi atceros, Ventspils muzeja bēniņiem. Mūsdienās to ir vieglāk izveikt ar siltumizolētiem nerūsējošā skārda posmiem.
Pārāk vizuāli pievilcīgs tas pasākums nebūs, varbūt tālredzīgāk ieguldīt siltināšanā un ar laiku likt "normālu" autonomu apkuri.

Re: Jautājumi par skursteņa izveides iespējām.
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 30/12/2012 10:13

Ja tai mājā jau ir skursteņi, tad, visticamāk, to skaits ir pietiekošs, bet izvietojums - optimāls dzīvokļu pilnvērtīgai apkurei ar malkas krāsnīm, kuras tur kādreiz bijušas un arī nesošās konstrukcijas to ir varējušas izturēt. Tādā gadījumā viss, ko vajag izdarīt, ir atjaunot pilnvērtīgas krāsnis. Meklē gramataselektroniski.lv un stove.ru par krāsnīm, pērc pilnos Latvijas ķieģeļus, Krievijas šamota veidgabalus ("Aktivators", Maskavas 455), igauņu karstumizturīgās javas un aiziet!

Re: Jautājumi par skursteņa izveides iespējām.
Autors: khe ()
Datums: 30/12/2012 11:28

Tas virtuves skurstenis visdrīzāk plānots bij priekš krievu laiku АГВ. Varbūt var pārdot jotulu un ievilkt vietējo apkuri, bet protams finanses...

Re: Jautājumi par skursteņa izveides iespējām.
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 30/12/2012 13:04

АГВ ir Автоматический Газовый Водонагреватель un izskatās šitāds?

Ņemot vērā, ka no plīts laiž turpat virtuves gaisā, bet no katla - caur sienu, top skaidrs, ka gāzes dūmam taisīts skurstenis nebūs nekāds skurstenis, bet ventilācijas caurums...

Re: Jautājumi par skursteņa izveides iespējām.
Autors: aaaa ()
Datums: 30/12/2012 13:21

Man radiem tas gaazes udenssilditajs bija, pats esmu vinju lietojis - tas bija identisks muusdienu automatiskajiem caurpludes silditajiem, tikai liesmas elektroniska aizdedze nebija - ar seerkocinju vajadzeja aizdedzinat mazo liesminju un tad, kad atgrieza uudeni, aizsvilaas lielaa flamme. Darbojaas ar balongaazi. Par skurstenjiem runajot - radiem ir muretas krasnis, kas pievaditas lielam majas centralam skurstenim ar slipiem dumvadiem. Dumvadi ir buveti >100 gadus atpakalj un veljoprojam tiek lietoti ikdiena. Pa sturiem ir 4 lenkjadzelzhi, pats vads murets no pilniem kjiegjeljiem, apmests, nokrasots/nobalsinats. Garums, nu uz aci kadi 3-4 metri, ar vilkmi nav problemu, lai gan maja ir 1.5-staviga, lidz ar to skurstenis nav nekads garais. Aizbiidnis (shiiberis) ir iebuvets shaja slipaja posma (pilnigi horizontals vinjsh nav - ir neliels kritums). Viss jau ir atkarigs, kura stava tas dzivoklis atrodas un cik metru no ievada skurstenii ir lidz skurstenja augshai. Lielajas pilsetas daudzzivoklju majas ta ir standartproblema - pedeja stava skurstenis velk ljoti, ljoti shvaki, jo spiediena starpiba ir nieciga, velk tikai uz siltuma/aukstuma reekjina. Ja velk labi, man arii domaat, ka labakais butu rupniecisks nerusejosha terauda izolets dumvads, ko parasti pardod pa metrigiem gabaliem un nav problemu pasham uzstaadiit. Nu leets nu gan tas pasaakums nebuus. Turklat vinju jau var laist gar griestu stuuri un nokrasot griestu kraasaa, lai nav tik uzkriitoshss.

Re: Jautājumi par skursteņa izveides iespējām.
Autors: ETT ()
Datums: 30/12/2012 13:51

Atceros, ka 1970. gada celtā daudzdzīvokļu mājā Siguldā virtuvēs defoltā stāvēja podiņu malkas plītis bleķa rāmjos uz kājām. Tad nu tās tika izņemtas un aizstieptasuz laukiem, dāčām, garāžām, bet vietā paši pirka gāzes plītis. Tad nu skursteņi priekš apkures šur tur vēl pastāv.
Esošajā mājā, kura celta 30to gadu beigās, garākā horizontālā eja dūmvadam bija ap 4 metriem - 2,5m kanāls mājas nesošajā sienā un leņķdzelža rāmī mūrēts ap 1,5m. Garākā, no skārda veidotā eja ir ap 2m, taču izpildījums ir veidots dubultā - eja ejā, ar atstarpi starp bleķiem apmēram 3cm. Pie kam, ejās izveidotas aizbīdāmas lūciņas tīrīšanai.

Re: Jautājumi par skursteņa izveides iespējām.
Autors: ETT ()
Datums: 30/12/2012 14:01

Ja ar 7m horizontālu cauruli mēģinās Jotul darbināt gruzdēšanas režīmā, pa kurieni to darvu un viņas smaku laidīs ārā?

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **        **     **   ******    **     ** 
 ***   ***  **        **     **  **    **   **     ** 
 **** ****  **        **     **  **         **     ** 
 ** *** **  **        **     **  **   ****  ********* 
 **     **  **         **   **   **    **   **     ** 
 **     **  **          ** **    **    **   **     ** 
 **     **  ********     ***      ******    **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727