UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Cirkulācijas sūknis
Autors: Enrike ()
Datums: 15/01/2013 09:06

Izskatās ka manam Grandegam nomira katla cirkulācijas sūknis , kaut kāds ķīnīzers ( 25-6s ) , iet tikai 3 ātrums , varētu darboties protams tā - bet skaņa man nepatīk , vēl pie tam gaidāmi sali :O) un būtu baigi nepatīkami ja galīgi "nomirst" tieši tad , tapēc jautājums zinošajiem - kapēc uzreiz nomira 1 un 2 ātrumi , ja strādāja tikai 1-ajā , un vai to iespējams labot ? , vai arī uzreiz jāpērk jauns ?

Re: Cirkulācijas sūknis
Autors: Rx ()
Datums: 15/01/2013 09:28

Ja sistēma ir no Kapara caurulēm, tad tā ir sistēmas "slimība" jaunībā... Tas ir, lodējot, daļa lodēšanas pastas nonāk siltumnesējā. Tā sastāv no alvas-svina pulvera, kas sūknim darbojoties, berzes rezultātā uzsēžās uz bukšu iekšpuses, tā ķīlājot asi...Tīrīt to iespējams tikai pilnīgi izārdot sūkni, vai arī citādi, jā kāds to atklās. Daļēji- uz laiku var palīdzet ar skrūvgriezi spaidot- skrūvējot asi pa galu, tā labāk iekustinot rotāciju.

Re: Cirkulācijas sūknis
Autors: Enrike ()
Datums: 15/01/2013 09:53

Sistāma būvēta no metāla caurulēm ( apsaiste ) + PEX siltās grīdas - tā kā ķīlēšanai šajā gadījumā nevajadzētu būt , tagdd paklausījos sūkni : 3-jā ātrumā cirkulē , 1 un 2 var knapi dzirdēt ka tikšķ tik - tik -tik bet necirkulē , nevar "paķert" plūsmu laikam

Re: Cirkulācijas sūknis
Autors: Rx ()
Datums: 15/01/2013 10:43

Atskrūvējiet atgaisošanas skrūvi, un paskatieties- ar skrūvgriezi, kā, cik viegli rotors griežās bez sprieguma. Tad paskatiek, ko viņ dara 1 ātrumā, 2, ātrumā, 3 ātrumā.

Re: Cirkulācijas sūknis
Autors: Enrike ()
Datums: 15/01/2013 15:06

Atslēdzu spriegumu - Atskrūvēju , rotors bez sprieguma ar skrūvgriezi griežās visos trīs ātrumos vienādi - bez problēmām . Pievienoju 220 , uz 1-mā ātruma negriežās vispār uz 2-ā griežas bet lēni , uz 3-ā ātri ( reizes 3 ātrāk kā uz otrā ātruma ) . Ceturtā sezona katlam

Re: Cirkulācijas sūknis
Autors: Rx ()
Datums: 15/01/2013 15:15

Tad kad ieslēdzāt 1 ātrumu, pamēģinājāt ar skrūvgriezi: Ja strāva būs pievedīta tinumam, tad jutīsiet, ka atvieglinās rotācija ar skrūvgriezi, varbūt dūks. Pilnīgi iespējams, ka piepalīdzot ar skrūvgriezi, sāks rotēt. Ja sāks, tad par lielu pretestība rotācijai- jātīra sūknis. Ja ar skrūvgriezi griezās viegli, bet ar spriegumu mazajā jaudā negriežās, vai nu kontakts- slēdzis beigts, vai motors . Paslēdziet vairākkārt slēdzi turpušurpu. Varbūt atjaunojās kontakts.... Ja nē: ....jāpēkr jauns, un šo var dot kādam ārdīt- remontēt. Ja izdosies atremontēt, būs rezervē.

Re: Cirkulācijas sūknis
Autors: Enrike ()
Datums: 15/01/2013 15:23

Vēl par sūkni : tā kā izskatās ka no rudens cels elektrības cenu tad man ir viena ideja kā vērst par labu nākotnei manas problēmas risināšanu . Tā kā man apkurei ir 2-vas cilpas , viena uz silto grīdu , otra uz vienīgo mājas radiatoru guļamistabā un dvieļu žāvētāju vannā , abās cilpās ir savs sūknis
grīdā Grundfos Alpha 2L 25-60 , radiatoram / dvieļu žāvētājam ir Grundfos 25-20 . Tā kā izgājis no ierindas katla cirkulācijas sūknis kas dzenā ūdeni mazajā lokā + nodrošina kombinētā boilera uzsildi , tad mana ideja skan šādi : radiatoram ņemam nost Grundfos 25-20 sūkni , savienojam cauruli pa taisno , ķīnieti metam ārā un viņa vietā liekam noņemto Grundfos 25-20 , pēc idejas domāju ( jo patreiz radiatoru dzenā uz 1-ā ātruma ) šim pietiks jaudas ( uzlikšu uz 2-ā , sliktajā gadījumā uz 3-ā ātruma ) gan mazajam lokam + boilerim + radiatoram / dvieļu žāvētājam , tātad sanāk elektrības ekonomija :O) jo patreizējo 3-īs sūkņu vietā būs 2-vi , ko siltumtehniķi saka par šādu ideju ?

Re: Cirkulācijas sūknis
Autors: slēpnis ()
Datums: 15/01/2013 15:33

Tā arī daudziem strādā. Tikai viena lieta. Jāskatās vai termostats piever mazo loku kad atver lielo. Visdrīzāk ka nē. Līdz ar to vajadzētu mazajā lokā kaut kādu pārspiediena vārstu, kas pie lielāka spiediena, kad termostats ciet, atvērtos un nodrošinātu plūsmu caur mazo loku, bet pie atvērta termostata ierobežotu plūsmu caur mazo loku, lai sūknis spiestu uz radiatoru loku.

Re: Cirkulācijas sūknis
Autors: Enrike ()
Datums: 15/01/2013 15:39

tagad uzslēdzu uz 2-o ātrumu - izskatās ka tomēr uz otrā iet arī , brīnums - nedzirdu kās sūknis "sīc" , bet pieliekot ausi pie radiatora dzirdu ka plūsma tomēr ir , pēc temperatūras dačikiem uz radiatora loka redzu ka turpgaitā 55 atpakaļ 45 , bet uz boileri līdzšinējo ( turpgaitā 80 grādu ) vietā redzu ka nokritās uz 60 , boilers man 200L vertikālais - pielikts katlu telpā augšējā stūrī ,un izskatās ka ar 2-o ātrumu nevar tik augstu "pacelt" - ko agrāk varēja mierīgi ( sūknis 25-6S , pēc dokumentācijas 3m3 līdz 6 metru augstumam , ( man katls 25Kw , ūdens daudzums pēc dokumentācijas katlā 90Litri ) - turpinu novērot situāciju ar otro ātrumu

Re: Cirkulācijas sūknis
Autors: Rx ()
Datums: 15/01/2013 15:54

Sūkni nav jaklausās. Pieliek roku un sajūt maigu drebēšanu. Ja atskrūvē atgaisošanas skrūvi motoram, tad redz, vai griežās. Ja griežās, tad sūc- pumpē, jo tās ir lāpstiņas, kas griežās. Nav citu variantu: griežās- sūc-pumpē. Negriežās- nesūc- nepumpē.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   **    **  ********  **     **  ********  
 **     **  ***   **  **    **  **     **  **     ** 
 **     **  ****  **      **    **     **  **     ** 
 ********   ** ** **     **     **     **  **     ** 
 **         **  ****    **       **   **   **     ** 
 **         **   ***    **        ** **    **     ** 
 **         **    **    **         ***     ********  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727