UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 3 no 5
Re: compis
Autors: datorists ()
Datums: 12/02/2013 22:00

Es teiktu taa, ka labaak ir vajaks procis bet vairaak Rtitu, em, jo diezvai proci visu izmantosi, bet Ram gan var piedziit atri. SSD disks ari ljoti laba lieta. Varu pardot savu dzelzi. Jau gados, bet strada ka zvers, bet nu laptops tiek primari izmantots. Ja interese, tad raksti dators at ikdiena.lv

Re: compis
Autors: elektriķis Māris ()
Datums: 12/02/2013 22:36

es ar balsoju par sliktāku proci, bet laptopu ar SSD
kautko tādu imho var tikai te [capital.lv]
ja grib jaunu
varbūt vēl kur, nezinu.

Re: compis
Autors: hm ()
Datums: 12/02/2013 22:41

Celeron neiesaku ne1 un nekad,pat ja maz naudas. Pasam i3, nesudzos,dazreiz pie lielas video apstrades tomer karas nost. Tas portativais.
Es gan vienmer iesaku pirkt ar legalu windows,parasti cena nebutiska,bet atkritis daudz problemu un raizu ar hakoshanu.

Re: compis
Autors: durax ()
Datums: 12/02/2013 23:07

Te vēl bija tāda problēma, ka vajadzēja tādu akciju, ka pirmos 3 mēnešus nav jāmaksā kredīts. Tur jau tas suns aprakts.

Re: compis
Autors: elektriķis Māris ()
Datums: 12/02/2013 23:25

neesmu celeron fans, bet tīri no tehnoloģijas tas ne ar ko neatšķiras no i sērijas, tikai atslēgtas dažas instrukcijas un apgriezta atmiņa. Budžeta aparātiem tas neko nespēlē. Ja cienījamais hm runā par video apstrādi, tad te vairs nav nekāds budžeta pasākums.
durax, es saprotu par tavu nostāju, tikai piedāvāju variantu, capital piedāvā līzingu bez pirmās iemaksas, imho praktiski tas sanāk, ka jāsāk maksāt pēc 1 mēneša.

Re: compis
Autors: elektriķis Māris ()
Datums: 12/02/2013 23:28

varbūt ka nav tas gadījums, bet durax, padomā, ja tādas atlaides par 3 mēnešiem, tad jau ir tam pamats, lai pircēju iekārdinātu, tā taču pie mums tikai strādā, aplej sūdu ar šokolādi un par itkā izdevīgu cenu. MAn nav info par gaujas datoriem, domāju vari pameklēt internetā atsauksmes. Iegrābties var jebkurā ierīcē, ja tā būs no brāķa partijas, pašam tā gadījies ar dažiem cietņiem.

Re: compis
Autors: slepnis nelog ()
Datums: 13/02/2013 00:15

aaaa - Vērtīgs ieteikums. Bet, cik paskatījos, SSD ir līdz 64Gb, nu gan jau ir arī lielāki, bet pa normālām cenām mūsu i-veikalos redzu tik līdz 64. Tātad visam nepietiks. Tad kāda ir labākā taktika un stratēģija? Kādreiz viens kompju-geeks ieteica atsevišķu disku tikai priekš Windows bet visas programmas un pārējo likt uz cita diska. Vai tas varētu darboties? Vai labāk uz SSD likt Win un dažas programmas, kuras prasa vairāk resursu? Vai visas programmas? Bet daudzas programmas uz saviem instalāciju folderiem grūž arī visādus starpdatus uc figņas, kam visam grūti izsekot līdzi. Un līdz ar to tas disks pieliksies pilns. Kā Tev pašam tas organizēts un cik liels SSD? Vecam laptpam nez nevarētu tādu iebāzt? Kaut DVD roma vietā?

Re: compis
Autors: aaaa ()
Datums: 13/02/2013 08:06

Protams, ka ir vēl parastais HDD lielu datu glabāšanai. Uzliku sistēmas disku SSD un arī pilnīgi visas programmas turu uz tā. Man ir Intel 330 sērija, 120GB. Pirms pusgada, kad šamo pirku, viņš maksāja, ja nemaldos, 70 Ls, tagad šamie kļuvuši krietni dārgāki. Parasto HDD jāatstāj tikai tīri failu glabāšanai, visas operācijas lai notiek ar SSD, kas ir zibenīgas. Logi lādējas zem 10 sekundēm, jaunais fotošops atveras pāris sekundēs.
Ja par budžeta variantiem runājam - nu tīkla pārlūkošanai tāds celerons ir maksimāli noslogots 5-10%, ja uzliek CPU-metru. Tad kāda pērtiķa pēc likt kaut kādu monstrālu i5 par kosmisku cenu???
Procesora jauda ir vajadzīga tikai un vienīgi lielu attēlu/video apstrādāšanai un spēlēm, pārējais ies kliegdams uz jebkura mūsdienu kompja. Un kāpēc vajag likt Intelu? AMD ir krietni lētāki risinājumi, jo gan mātesdēlis, gan procis ir lētāki.
Ja par portatīvajiem runājam, tad tur vispār visu nobremzē lēnais plānais HDD, tur obligāti ir jāliek SSD. Protams, tas visu sadārdzina, bet no rūpnīcas SSD nāk tikai tādiem portatīvajiem, kas maksā tūkstošus. Labāk nopirkt normālu portatīvo par 300Ls un ielikt 120 GB SSD. Pilnīgi pietiks gan sistēmai, gan pat kādai filmai. Izņemto HDD var ss-ā pārdot, vai ielikt stacionārajam datoram datu glabāšanai.

Re: compis
Autors: DsKs ()
Datums: 13/02/2013 08:18

SSD diska nianses ... ja tas plisis,pa pieskari aizies ari visa informacija kas tur atrodas
nav HDD variants,ka iespejams ir datus atjaunot,ja ir loti liela nepieciesamiba

Re: compis
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 13/02/2013 08:44

Varētu padomāt, ka HDD plīšanas gadījumā vairums veic ripu izņemšanu un nolasi uz cita tāda pat diska vai speciālām iekārtām...
Viens rezēts un vēl viens dzirdēts SSD (ne-intel) plīšanas gadījums izpaudās tādejādi: pēkšņi sākas visādas dīvaini kļūdu paziņojumi un uzkāršanās, pēc restarta tiek baudīts disks, kurā tiek atrastas kļūdas utt. Taču pēc ilgākas atdzesēšanas visi dati atkal vietā, sistēma būtojas un kādu brīdi atkal strādā normāli. Rezultātā neviens baits nepazuda, tomēr SSD nācās nomainīt.
Un SSD vienalga ir un paliek disks, kā ātrums nav salīdzināms ar RAM. Es, piemēram, esmu uzlicis samērā jaunu Linux uz ne tik jauna laptopa, un, ja gadās atvērt pārāk daudz programmas vai citādi apēst pavairāk RAM, sākas tāds gandrīz nebeidzams un nekontrolējams swap process, ka ar kompi pastrādāt vienkārši nav iespējams...

Pašreizējā: 3 no 5


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **        **  **      **  ********   **    ** 
 **     **        **  **  **  **  **     **  ***   ** 
 **     **        **  **  **  **  **     **  ****  ** 
 **     **        **  **  **  **  ********   ** ** ** 
 **     **  **    **  **  **  **  **     **  **  **** 
 **     **  **    **  **  **  **  **     **  **   *** 
  *******    ******    ***  ***   ********   **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727