UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Inženiertīkli :
Building.Lv Forums
Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 3 no 4
Re: Apmetums vecam skurstenim
Autors:
gints_
()
Datums: 25/02/2013 10:48
Par to silikonizējamo plaisu es mazāk uztraucos, kā par kopējo šuvju un ķieģeļu smakas/darvas u.c. caurlaidību. Pats uzjaukt kaļķa apmetumu no figzinkā es, diemžēl, nēesmu spējīgs dēļ zināšanu trūkuma par izmantojamajiem komponentiem - tā ka atliek vien gatavie maisījumi. "Speciālā vecu skursteņu" gatavā maisījuma veikalos nav, gribētos saprast kas no dabūjamā ir labākais manai situācijai. Īsti laika arī nav, tas nolāpītais skurstenis kavē citus darbus. Magnezītu (kaut gan dabā vēl nēesmu viņu apčamdījis) minēju, jo gribu būt drošs par 110%, ka smaka vairs nebūs.
Autors:
Vienstāvs
()
Datums: 25/02/2013 11:12
Silikons 1+ x 2 cm šķirbās sanāks dārgi. Varbūt var gruntēt, tad izkasītās šķirbas dibenā un tālākās plaisās, ja lien, silikonu, atlikušo daļu aizsmērēt ar to pašu.
Daži ātri gūglējumi
[www.fireplaceandchimneysupply.com]
[www.uksealants.co.uk]
[www.lacrysil.com]
Daži ātri gūglējumi
[www.fireplaceandchimneysupply.com]
[www.uksealants.co.uk]
[www.lacrysil.com]
Autors:
Vienstāvs
()
Datums: 25/02/2013 11:13
... ar to pašu Clay Mortar vai apmetumu.
Autors:
aaaa
()
Datums: 25/02/2013 14:09
Vai tam magnezītam, līdzīgi kā reģipsim, tomēr nav papīrs virsū, jebšu stiklašķiedra tomēr? Rēķinies, ja apšūsi ar plāksnēm, kaimiņa siltums par freiju tiks zaudēts. Es tik tā prātuļoju, vai tur tiešām vajag mālu javu jaukt tajā pasākumā iekšā? Galu galā skurstenis takš ir labākajā gadījumā silts, ne jau karsts, tur vajag parastu cementa apmetumu, nu labi, kaļķa-cementa, jo māls, nu kā keramikas pods - tas kā švamme, tam pilnīgi viss iet cauri. Man domāt D-eiropā māju fasādes vasarā uzkarst vairāk kā tas tavs skurstenis, un tur ar cementu visu met. Kaļķis atkal palielina plastiskumu, bet samazina hermētiskumu. Man domāt, ja tā šķirba ir nohermetizēta, tur tas laukums jau nav tik liels - nu cik tad tas skurstenis, 50cm-100cm labākajā gadījumā ir, tur nekādas dižās deformācijas nebūs - tīra cementa apmetums būs visblīvākais no pieejamajiem - vai tad tieši maksimāls blīvums nav tas, ko tu gribi? Man domāt tev jāņem pats parastākais uz cementa bāzes esošais apmetums/mūrjava, japieliek kāds plastifikators vieglākai iestrādei un pielipšanai un jāmet uz attīrītas un obligāti nogruntētas skursteņa virsmas.
Autors:
Dunduriņš
()
Datums: 07/12/2016 10:22
Man ir veca lauku māja ar pamatīgi mūrētu no Daugavas radzēm skursteni. Skurstenis ir neglīts, no virspuses robains, bet plaisu gan viesistabas pusē nav. Dūmgāzes viesistabā nenāk, bet ir neglīts
. Ar ko nolīdzināt skursteni, vai varu likt pa virsu flīzes? Tā esmu iedomājusies, bet neko īsti nezinu par šādām lietām.
Lasot te diskusiju, saprotu, ka katram ir savs viedoklis par šīm lietām.
. Ar ko nolīdzināt skursteni, vai varu likt pa virsu flīzes? Tā esmu iedomājusies, bet neko īsti nezinu par šādām lietām.
Lasot te diskusiju, saprotu, ka katram ir savs viedoklis par šīm lietām.
Autors:
arre
()
Datums: 07/12/2016 10:34
Par gaumi jau nestrīdas, bet kā var lauku mājā no radzēm pamatīgi mūrēts skurstenis būt neglīts? Un ja tam pielīmēs poļu flīzes, tad kļūs glīts? Eiroremonts uber alles?
Autors:
Dunduriņš
()
Datums: 07/12/2016 15:36
Tā varbūt izliekas, bet skurstenis pēc tam vēl ir apmests, bedrains un tiešām neglīts, bez tam vietām cauri sūcas melnā darva. Arī manā skurstenī nav metāla vai čuguna čaulas.
Autors:
arre
()
Datums: 08/12/2016 10:38
Nekādas flīzes likt nevajag - tās traucēs skurstenim atdot mitrumu (izžūt), pēc tam būs problēmas. Vajag apmest un nokrāsot (vispirms notīrīt un noņemt bojāto apmetumu). Es ieteiktu kaļķa apmetumu vai kaļķa ar nelielu cementa piešprici. No gatavajiem, piemēram, Sakret HML 1 vai HML 4 - atkarībā no kārtas biezuma. Ja tuvumā atrodas apkures ierīce vai skurstenis stipri uzkarst, tad var ar māla apmetumu. Nokrāsot ar kaļķa vai silikāta bāzes krāsām. Lai netecētu darva vajag pareizi kurināt krāsnis ar sausu malku un nepieslēgt mūra skurstenim dažādas ilgdegšanas krāsnis bez čaulas.
Autors:
Vilnis_Radio
()
Datums: 08/12/2016 11:38
Ja vietām spiežas iekšā darva, tad pareizākais būtu nojaukt un uzbūvēt mūsdienu siltināto skursteni. Darvainu skursteni praktiski neiespējami apmest tā, lai tā darva vēlāk nenāktu uz tīrās apdares - viņa tur nonāk salīdzinoši ātri. Ja vēl ir lietus stiprāks, tad jo īpaši. Varbūt var likt ar nelielu distanci regipsi vai ko tamlīdzīgu - tas darvu aptur, bet tas ir tikai vizuāls risinājums.
Darvainie skursteņi ir praktiski visi mūrētie, kuriem ir bijis pavards pieslēgts. Krāsnīm mazliet retāka šī problēma.
Darvainie skursteņi ir praktiski visi mūrētie, kuriem ir bijis pavards pieslēgts. Krāsnīm mazliet retāka šī problēma.
Autors:
Dunduriņš
()
Datums: 08/12/2016 12:49
Paldies par padomu!!!Tas noderēs.
Pašreizējā: 3 no 4