UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3
Re: apkures katls-plīts.
Autors: ...... ()
Datums: 06/04/2013 03:27

cilvēk, Tu, izskatās, nespēj pats saprast savu jautājumu. ja Tev nevajag gatavot ēdienu uz šī apkures mezgla, bet vajag sildīt pārējo platību, tad kas liedz risināt to visu kā nākas un arī glīti? ...cik saprotu, pats neesi tehnisks cilvēks, bet tādēļ ir daudz cilvēku kas spēj izdarīt. ir iespējams pasūtīt kārtīgu malkas katlu pēc tavām vajadzībām, izmaksās ap 300ls(pēc taviem izmēriem un iegribām). dekoru tam taču vari pats izveidot? ja nevari, arī tad ir cilvēki, kas palīdzēs. nu, nezinu. ja vajag ko uzzināt par malkas katlu lietām, man ir divi vīri gados ar milzīgu pieredzi, kas var to izgatavot. vajag tik saprast pašam ko gribi. jautā pats.

Re: apkures katls-plīts.
Autors: yorenz ()
Datums: 06/04/2013 09:13

jā par apkuri neēsmu gudrs,tapēc arī jautāju,-kapēc šīs plītiņas ir "tik sliktas"tā liekas.jo neviens viņas neatzīst pagaidām.bet ir cilvēki kas lieto.tad kapēc arī viņi neizvēlas kārtīgus apkures katlus?

Re: apkures katls-plīts.
Datums: 06/04/2013 10:05

Neesmu šo plītiņu lietojis, bet es domāju, ka cilvēki tās pērk, lai nomainītu savas vecās malkas plītis, kuras negrib, nevar pārmūrēt un grib ko modernāku, kādu ēdienu pagatavot un sildīt ūdeni un vēl kādu radiatoru pieslēgt. Tā teikt ar vienu šāvienu vairāki zaķi.
Es nedomāju, ka viņas ir ļoti sliktas, noteikti jau tās funkcionē kaut kā, tikai jautājums kā un konkrēti:
- vai plīts virsma tik tiešām saprātīgi sasilst pie saprātīga malkas patēriņa (tur nav riņķi kā klasiskajam pavardam, bet karstums iet caur metālu - neapkvēpj katli),
- vai tā cepeškrāsns silst vienmērīgi,
- ja to slēdz pie radiatoriem, tad cik daudz siltums reāli paliek pavarda telpā un cik transportējas prom - resp. lai nesanāk tā, ka pavarda telpa maza un ļoti karsta, kad cenšas ar to krāsniņu apkurināt vairākas telpas,
- kas notiek ar to krāsniņu, kad to nedarbina pilnā jaudā (piem, kad nav siltumakumulators) - vai veidojas darva, kur tā veidojas, cik viegli tīrīt un cik dūmu temperatūra (likt vai nelikt čaulu skurstenī),
- galu galā cik tā ir labi nostrādāta - lai neizdeg bleķi, lai blīvejas utt.
- lietderības koeficients, malkas izmēri (noteikti vajag smalkāku malku par malkas katlu un mazāk var iemest kurtuvē) utt.
Ja es nebūtu ticis ar šiem jautājumiem skaidrībā, tad to krāsniņu nepirktu.
Vislabāk to protams redzēt pašam savām acīm pie kāda mājās nevis klausīties pārdevēju.

Re: apkures katls-plīts.
Datums: 06/04/2013 10:26

Nu jā, tā uzmanīgāk apskatot bildes:
Mr heat - pēc izskata ir ļoti vienkārša neizolēta tērauda kaste, visticamāk ar vienu šahtu. No viņas siltumu var sagaidīt tikpat kā no parastajām "buržuikām" + vēl sasilst ūdens kaut kā un cik ne cik. Lietderības koeficiens noteikti nav augsts, es teiktu ka dzīvē gan jau robežās 40-60 max. Galvenā problēma ka viņš diezgan daudz silda tieši to pašu telpu un attiecīgi tam ūdenim mazāk jauda paliks (uz aci sadalījums 65% telpā, 35% sūta prom uz citām telpam vai ūdens boileri). Bet tie ir tikai mani minējumi. Paprasta tiešām.
Hoseven jau ir acij glītāks un ar izolētām sienām un virtuves funkcijām.
Protams, ka malkas katls apkurei ir vislabākais, tur strīdu nav. Bet ja kategoriski nevar, tad es vēl ieteiktu izskatīt centrālapkures kamīnus, jo tie tomēr ir rūpnīcā atstrādāti, pēc smalkākiem siltumtehnikas aprēķiniem taisīti un dizains protams labs.
Mr heat ir ļoti robusts, gribas lietot salīdzinājumu - labs samopals, 70tie gadi. :)

Re: apkures katls-plīts.
Autors: nkn ()
Datums: 06/04/2013 11:30

ieliec epastu nosūtīšu bildi ar krāsns apdari

Re: apkures katls-plīts.
Autors: bern ()
Datums: 06/04/2013 13:31

nkn Wrote:
-------------------------------------------------------
> ieliec epastu nosūtīšu bildi ar krāsns apdari

bermunds at inbox.lv

Re: apkures katls-plīts.
Autors: yorenz ()
Datums: 06/04/2013 17:45

skaidrs!viens mineeja ka apkures katls labs esot pa 300ls,cik es esmu atradis ir tikai ap 450ls tas man pa dārgu. e-pasts ir joren22(et)inbox.lv

Re: apkures katls-plīts.
Datums: 06/04/2013 19:20

Katls ir mazākā bēda, jo diemžēl ir vēl pamatīgas izmaksas pieslēgt to sistēmu - gan materiāli gan darbs. Es kad nebiju iepazinies ar šīm sistēmām, tad arī domāju, nopirku katlu un radiatorus un pārējais būs kapeikas. Tā nesanāca, lai gan taupīju vareni. Priekšstatam cik nu precīzi atceros - katls 800, pārējais 1500. Pēc tam vēl nākamajā etapā liku akumulāciju un automātiku, tas viss sanāca ap vēl 1000. Un neko lētāk tur nedabūt, man ar daudz ko vēl paveicās un šādi tādi loriņi bija no saimniecības rezervēm. Un nav ļoti lielas starpības kas ir galā - katls vai mrheat, kaut kā tas viss tāpat ir jāpieslēdz. It kā skumji, bet tagad kad paskatās uz to pagātni, tad tas viss ir atmaksājies dažādākajos veidos, gan mīlestībā gan enerģijas (savas un dabas) ietaupījumā. :)
Mans ieteikums ir šāds - palūdz lai tev notāmē tev vēlamo sistēmu kādi 2 siltumtehnikas uzņēmumi un viens individuāli praktizējošs santehniķis, kurš ir licis centrālapkures. Tad tās tāmes pareizini ar 0,7 un tas būs reālais cipars ar kādu gribi negribi ir jārēķinās.

Re: apkures katls-plīts.
Datums: 06/04/2013 19:22

Ja summa nesaskan ar iespējām, tad jādomā par krāsniņām parastajām. :(

Re: apkures katls-plīts.
Autors: ...... ()
Datums: 07/04/2013 21:26

autoram. nav skaidrs par šīs 60m2 platības apkurināšanu kā tādu. Jūs vēlaties apkures iekārtu, kura šo platību kurinās kā Jūsu minētā riņķu krāsns no viena punkta telpā, vai vēlaties veidot centralizētu apkuri ar radiatoriem? ja gribat vienu apkures elementu telpā, tad Jums nepieciešama ir parasta ķieģeļu/podiņu krāsns(visefektīvāk). ja vēlaties citādi, tad malkas apkures katls. spriežot pēc bildes, Jums vajag otro variantu. tad katls, pašu metināts, maksās ap 300ls plus pārējais, kas Jums vajadzīgs. varbūt no sākums pats saprotiet ko Jums vajag?

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **      **  **     **  **     **  ********    *******  
 **  **  **  ***   ***  ***   ***  **     **  **     ** 
 **  **  **  **** ****  **** ****  **     **  **     ** 
 **  **  **  ** *** **  ** *** **  ********    ******** 
 **  **  **  **     **  **     **  **                ** 
 **  **  **  **     **  **     **  **         **     ** 
  ***  ***   **     **  **     **  **          *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727