UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3
Aka
Autors: Kaspars_D ()
Datums: 08/04/2013 18:59

Sveiki. Man ir aka izrakta , tagad gribu ūdeni no viņas ievilkt mājās.
Iesakat kādas trubas labāk , sūkni utt ,
Aka ir 1om dziļa , un atrodas 30m no mājas.

Re: Aka
Autors: Jankouzs ()
Datums: 08/04/2013 20:34

Man laukos bija tieši tāda pati situācija! izrakām tranšeju ūdensvadam 1.7metra dziļumā,lai tā ar rezervi,lai neaizsalst ūdensvads-ūdensvads plastmasas 32mm diametrā laikam bija-viens gals akā otrs mājās(galvenais,lai tas ūdensvads tai vietā kur pienāk mājā arī būtu ievilkts dziļi zem pamatiem un nostāk no pamatiem vismaz puss metru,jo savādāk tajās vietās viņš var aizsalt ja būs tuvu pie pamatiem!nu un attiecīgi mājās ieliku sūkni kas velk ūdeni no akas uz māju!Vienīgais kas man tā īsti nepatīk ir tā skaņa no sūkņa mājās,kad viņš darbojās,bet tur viņam var uztaisīt kautkādu kasti ar vates vai butaplasta siltinājumu,lai kalpo kā skaņas izolācija!Tā viss kalpo godam un galvenais ka nav ziemās aizsalis ūdensvads ne reizi!Vienīgais aka kad liels aukstums var nedaudz aizsalt,tāpēc ir svarīgi lai tas ūdensvads akā ieiet uzreiz ūdens līmenī(lai pienākošais ūdensvads akā ieiet zem ūdens,jo ja viņš ir kādu gabalu virs ūdens,tad lielos salos iespējams ka aizsals!Nu tas tā pēc savas pieredzes:) Ir jau arī tādi sūkņi kurus var iegremdēt akā un viņš pumpē ūdeni no akas uz mājām,tad mājās nav sūknis un troksnis,bet nu tie sūkņi arī ir dārgāki!

Re: Aka
Autors: eildens ()
Datums: 08/04/2013 21:37

ja aka ir tik dziļa un tik tālu no mājas, un ja māja vēl papildus uzkalniņā no akas, tad noteikti domātu par sūkni akā, hidroforu un slēdžus var ielikt mājā. Pavasarī, kad akā ūdens daudz, ieliekot sūkni mājā varbūt arī viss būs ok, bet kad aka patukšosies var iestāties moments, kad kirdik, sūknis nespēj uzvilkt, ... cauruli ieteiktu melno no ruļļa 32 vai 40mm, atkarībā cik un ko iecerēts no tās barot. vispār cik zinu 10 vertikālie metri ir priģels, ko sūkņi spēj uzvilkt, turklāt ūdens padeve diez gan tieši proporcionāli samazinās uzsūkšanas augstumam.

Re: Aka
Autors: ints45 ()
Datums: 08/04/2013 22:34

Man ir līdzīga situācija, tiesa, aka ir nedaudz seklāka 6m un zemes līdz ūdenim. Lai gan neiesaka, esmu ielicis sūkni-automātu ar hidroforu akā. Tā kā arka ir salīdzinoši sekla, tad sākumā sūkni ieliku kādus 50 cm virs ūdens uz speciāli ierīkota plaukta. Pavasarī man viņš applūda, nācās nomainīt slēdzi, kas slēdz iekšā ārā sūkni. Vienreiz noklājās kondensators, esot bieža problēma. Vēl ir problēma ar pretspiediena kontroli un papildināšanu spiedkatlā, bet to var atrisināt ar vara caurulīti un ventili+manometru akas augšā. Tavā vietā es liktu sūkni uz plaukta 4 m virs ūdens, 6 no zemes - neapplūdīs un nesasals. Vēl pieliktu sistēmai parasto iegremdējamo sūkni, ko ieslēgt manuāli, ja automāts saniķojas , jo ūdeni vajag vienmēr un nevar uzreiz ķerties pie remonta.
Ar 32 mm melno cauruli pietiek atliektiem galiem privātmājai un dārza laistīšanai

Re: Aka
Autors: udyd ()
Datums: 09/04/2013 00:03

Nu nezinu kur jums ta problema ar aizsalsanu. Man udensvads, kadu 1m zeme, nu jau kadus gadus 6 ierikots un nav aizsalis. Vieniga problema, kur salst ir aka un ar pa siem gadiem tik 2x aizsalis, jo aka nav kartigi noslegta, tur cita problema

Re: Aka
Autors: parks2007 ()
Datums: 09/04/2013 07:08

Man aka apm. 25m no mājas 6m dziļa,PVC caurule 32mm,vienkāršs Itāļu sūknis ar hidroforu(veikalā ap100lvl)ielikts pusceļā no akas līdz mājai atsevišķā 1,3m dziļā grodu kontrolakā.Sākumā bija doma likt sūkni mājā,saimniecības telpā ,bet troksnis bija nenormāls.
Dzīvoju pirmo ziemu,kontrolaka pat nav nosiltināta,jo nepaspēju,bet,kad uzsniga pirmais sniegs,apbēru to ar pamatīgu sniega kalnu un nekas nav aizsalis ne akā,ne pie sūkņa. Galvenai,sūknim viegli tikt klāt un neatrodas tas tādā mitrumā,kā novietojot to pašā akā virs ūdens.

Re: Aka
Autors: Begemotc ()
Datums: 09/04/2013 09:14

Man ar melnā 32mm caurule, sūknītis mājā, aiz wc poda. Ciemiņi, kas nezin, ka tur sūknis, parasti palecas, kad tā manta ieslēdzas. Karoč patīkami nav. Protams, viegli piekļūt, apkopt. Tas sūknis nokalpo dažus gadus un tad pie viņa jāsāk 2-3x gadā piestaigāt, jo kaut kas sāk nolietoties, kaut kas jāmaina, gaiss sāk no izplešanās trauka izlaisties palaikam utt.

Neviens nepiemin vienvirziena vārstu, kuram jābūt akā trubas galā un protams kādam rupjākam filtram.
Par pareizu ierakšanu pie pamatiem arī viens jau minēja.

Man zem mājas, kur pienāk truba, ir dubults siltinājums ap cauruli, piedevām ierakta nevis tiešajā zemē, bet smiltis sabērtas. Dīvaini, bet kaut kā mitrumu maz uzsūc, tieši pagājušogad bija vajadzība ielūkoties un smiltis bija sausas, birstošas, kas arī uzlabo iespēju, ka nekas neaizsals.

Re: Aka
Autors: Guchii ()
Datums: 09/04/2013 13:48

Lasot diskusiju secinu, ka problēma ir ļoti aktuāla. Es savās lauku mājās arī vēlos ierīkot normālu ūdens vadu, šobrīd akā ir sūknis bet pašvaks. Akas dziļums ir 18m bet nevaru izdomāt kādu sūkni lai liek. Viens paziņa teica, ka jāliekot dziļurbuma, jo citi sūkņi nepacelšot. Šobrīd ir Itāļu, ja nemaldos Pedrollo ar spiedkatlu. Lai pats ieslēgtos nevar noregulēt, tad nu sākumā ir jāsūknē rezervuārā. Sūknis ir iekārts akas trepēs, kādu metru virs ūdens. Varbūt būtu situācija cita, ja paceltu par kādiem pāris metriem augstāk bet daudz tas nemainītu.

Re: Aka
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 09/04/2013 14:21

Ērtāki par kautkur virs ūdens iekaramiem inžekcijas sūkņiem būtu iegremdējamie spiediensūkņi tipa
[100.al-ko.com]
tomēr, ja vēl atliek krietns cēlums līdz mājai, tad praktiski nepaliek spiediena rezerves priekš spiedkatla.

Re: Aka
Autors: Kaspars_D ()
Datums: 09/04/2013 15:08

Nu šādu variantu es biju domājis arī veikt! Sūkni man ieteica ņemt akvajet esot laba kvalitāte! Trubas cik saprotu ir collīgās domātas ja ?

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  ******   **      **        **  **    **   ******   
 **    **  **  **  **        **  ***   **  **    **  
 **        **  **  **        **  ****  **  **        
 **        **  **  **        **  ** ** **  **   **** 
 **        **  **  **  **    **  **  ****  **    **  
 **    **  **  **  **  **    **  **   ***  **    **  
  ******    ***  ***    ******   **    **   ******   

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727