UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Kanalizācijas aka
Autors: Aha ()
Datums: 25/05/2013 22:04

Vajadzīgs padoms, varbūt kāds jau ir ar šo lietu saskāries un izgājis šim visam cauri.
Šobrīd privātmājā ir kanalizācijas nosēdaka - divi betona grodi [failiem.lv] , bet lai nebūtu katru nedēļu jāsauc automašīna ar mucu, kas to izved (it īpaši ziemā ir čakars) ir doma pieslēgties pilsētas centrālajai kanalizācijai. Protams, viss oficiāli ar projektu u.tt.
Lai sanāktu lētāk, vai ir lietderigi akas grodam apakšā izveidot caurumu un ievietot kanalizācijas trubu, kas aiziet uz pilsētas centrālo kanalizāciju. Bet rodas jautājums, vai tādā veidā neveidosies aizdambējums lējā pie izejošās trubas, jo būtībā visi sūdi nosēžas un netek projām tā kā pa kanalizācijas cauruli.
Jeb tomēr jāliek tā speciālā PVC kanalizācijas kontrolaka???? Tā izmaksā apmēram 100Ls + ierakšana. + esošo betana grodu izrakšana un kaut kur nogādāšana.

Re: Kanalizācijas aka
Autors: Aha ()
Datums: 25/05/2013 22:08

[failiem.lv] šis laikam ir pareizais variants ielikt attēlu. Atvainojos, jo pirmo reizi lieku ko tādu tekstā.

Re: Kanalizācijas aka
Autors: khe ()
Datums: 26/05/2013 09:09

Aizber ciet un pieblietē tik augstu, lai pretī mājas rorei var izurbt jauno, uz kanalizāciju. Iebetonē tad grīdu ar grāvīti no vienas rores uz otru un būs tev kontrolaka...

Re: Kanalizācijas aka
Autors: :-/ ()
Datums: 26/05/2013 12:08

Pirms kautko tādu zīmēt ir jāzina kādā augstumā var pie akas pieslēgt pilsētas vadu, tikai tad tu zināsi kur tev jāsit caurums grodā. Kaut ko betonēt kādu laiku lietotā fekālajā akā ir jauks pasākums :)

Re: Kanalizācijas aka
Autors: aaaa ()
Datums: 26/05/2013 13:39

Pudele ACE balinātāja, un no sūdiem nebūs ne smakas. Nav tak ar galvu tas betons jāstampā - pareizi te saka - aizber, iegāž 2 ķerras stipra betona un no augšas kaut ar grābekli izlīdzina. Nākošā dienā izperforē jauno caurumu, ieliek rori un piecementē ar javu, aizber. Viss. Ar augstumu gan - vispirms jāzin pieslēguma augstums, jo šitajās lietās kritums ir diezgan svarīga lieta.

Re: Kanalizācijas aka
Autors: parks2007 ()
Datums: 26/05/2013 16:17

Man tieši tā uztaisīts un dārbojas,kā otrajā zīmējumā parādīts,bet no savas pieredzes iesaku ienākošo un izejošo caurules savienot,jo man nav savienotas un pagalmā konkrēti dzird to ūdens krituma troksni pēc katras tualetes lietošanas un krāna atgriezšanas......

Re: Kanalizācijas aka
Autors: khe ()
Datums: 26/05/2013 21:53

Ja pieprasa kontrolaku, tad nevis savieno, bet izveido betonā grāvīti no mājas rores uz aizejošo!

Re: Kanalizācijas aka
Autors: Rx ()
Datums: 26/05/2013 22:08

Pareizi khe! Man arī, taisot kontrolaku, kura kalpoja arī kā pagrieziena punkts, izveidoja betona slīpu reni, tā savienojot akā ieejošu un izejošo cauruli. Viss peld prom, nekas neuzkrājās. Tai pašā laikā, var arī tīrīt, apsekot. Slīpums betona renei ... man bija ap 30 grādi...

Re: Kanalizācijas aka
Autors: Aha ()
Datums: 26/05/2013 23:36

Paldies par padomiem. Tas otrs zīmējums bija tikai kā ideja vispār. Bet izskatās, ka tas variants ar trubu savienošanu un akas grodu izmantošanu iespējams nesanāks, jo augstumā starpība starp ietekas un iztekas trubu varētu būt kāds pus metrs. Nosēdaka aka ir gandrīz pie paša žoga un uzreiz otrpus žogam ir arī pilsētas kanalizācijas atzars.Bet kaut ko sīkāk varēšu pateikt, kad būšu pieracies pilsētas kanalizācijas atzaram, kas pievilkts pie mana īpašuma robežas.

Re: Kanalizācijas aka
Autors: Arnis ()
Datums: 03/06/2013 14:37

Man līdzīga sāpe, taču ne tik ļoti. Mājai ir palikusi vecā "sūdbedre", no kuras agrāk visus iekrājumus izsūknēja. Tad pievilka pilsētas kanalizāciju, taču tas tika izdarīts pa brutālo - 1/2m no sūdbedres ietaisīja aku, tālāk no akas uz sūdbedri ielika cauruli (tā teikt, kas plūst pāri - tas iet uz aku un attiecīgi tālāk uz pilsētu).

Par cik šobrīd norit remonta darbi, tad vēlos sūdbedri bērt ciet un te nu ir jautājums. Šobrīd uz aci izskatās, ka akā abas caurules ir vienā līmenī, tas ko ietekmē? Kas notiks momentā, kad pieslēgšos pie akas pa tiešo? Nebūs tā, ka visi sūdi nodambēs to aku? Te shēma: [content28-foto.inbox.lv]

Šitādas akas man pie mājas ir 3 gab (par cik ir 3 pagriezieni) un visās liekas, ka līmenis caurulēm vienai pret otru ir vienāds. Tik daudz, cik slīpumā aiziet uz pilsētas akām.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **      **        **        **  **    **        ** 
 **  **  **        **        **  ***   **        ** 
 **  **  **        **        **  ****  **        ** 
 **  **  **        **        **  ** ** **        ** 
 **  **  **  **    **  **    **  **  ****  **    ** 
 **  **  **  **    **  **    **  **   ***  **    ** 
  ***  ***    ******    ******   **    **   ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727