UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: pārmērīgs dūņu daudzums bioloģiskajā kanalizācijā
Autors: MW ()
Datums: 09/08/2013 17:47

Nu redz, arī to, ka sāli nelieto ūdens atdzeļžošanai, bet mīkstināšanai, Jūs nezināt, forumā šādu prolēmu neatrisināt. Man bioloģiskā nonāk infiltr. grāvī, dūņas tur nenonāk, paliek akā, Jums tur jāatrod kāds kas patiešām saprot kā strādā sistēma, tad arī būs skaidrs.

Re: pārmērīgs dūņu daudzums bioloģiskajā kanalizācijā
Autors: khe ()
Datums: 10/08/2013 08:41

Dūņas nedaudz noteikti nonāk arī grāvī. Tas gan vairāk par iekārtas kvalitāti... Dūņām vajadzētu saķerties lielākās pārslās un nosēsties nekulstot ūdeni. Airlifts tās atkal no apakšas atmet atpakaļ uz sākumu. Ja iekārtā nav zonas, kur tās pārvietojas bez gaisa padeves, tad sevišķas pārslas arī nav ko gaidīt.

Re: pārmērīgs dūņu daudzums bioloģiskajā kanalizācijā
Autors: amatieri ()
Datums: 20/11/2015 11:24

Es labprāt nopirktu tās dūņas, jo vajag palaist mājas bioloģisko iekārtu.
Vai kaut kur var nopirkt un cik daudz man vajag nopirkt palaišanai nepieciešamās dūņas?

Re: pārmērīgs dūņu daudzums bioloģiskajā kanalizācijā
Datums: 20/11/2015 13:05

Man kad uzstādīja, tad domāju, ka tās dūņas bija vismaz 500L ja ne tuvāk 1000L. Busā bija 1m3 plastmasas kubs un īpaši daudz man šķiet tur nepalika. Pats iekārtas tilpums varēja būt virs 2m3. Es esmu drošs, ka tie uzstādītāji dūņas iesmeļ kādas pilsētas attīrīšanas iekārtā, jo nevar būt viņiem tik jaudīga ražotne, lai saražotu dūņas, kad sezonā viņi uzstāda pa 3-4 iekārtām nedēļā. Nedomāju, ka kādas mazpilsētas komunālajā saimniecībā varētu būt lielas problēmas sarunāt kaut ko. Paņēmi piekabi, ieliki to pašu kubu un iesūknē ar iegremdējamo. Bet lai nebūtu jāmokās piezvana tiem pašiem uzstādītājiem un viņi to izdarīs par salīdzinoši mazu summu, kura finālā var sanākt lētāka par piekabi, kubu un ņemšanos pašam.

Re: pārmērīgs dūņu daudzums bioloģiskajā kanalizācijā
Autors: amatieri ()
Datums: 20/11/2015 13:40

[www.hidrostandarts.lv]
Vai šitās ir tās dūņas? Vai kautkāda piedeva?

Re: pārmērīgs dūņu daudzums bioloģiskajā kanalizācijā
Datums: 20/11/2015 14:23

Noteikti nē. Dūņas tak nepārdod majonēzes trauciņos. :) 1m3 ir orientieris apjomā! Šis ir kaut kas priekš tiem kam septiķi gan jau un arī velns viņu zina vai strādā. Kaut ko no līdzīgiem preparātiem izmantoju sausajā un nekādu efektu nemanīju, tāpēc es tā skeptiski skatos uz visām šiem trauciņiem. Tak piezvani kādam bioloģiskās uzstādītājam un uzprasi par cik viņi ir gatavi tev uzpildīt sistēmu. Ja cipars neapmierinās, tad kombinē tālāk.
Teorētiski tu gandrīz pa velti vari dabūt no tā kurš šobrīd pumpēs ārā gada ražu, bet ej tu atrodi tādu un tad vēl ņemšanās ar transportu un tilpumu.

Re: pārmērīgs dūņu daudzums bioloģiskajā kanalizācijā
Autors: No savas pieredzes ()
Datums: 23/11/2015 14:49

Man šāda tipa iekārta darbojas 6. gadu. Sāli saņem no ūdens mīkstinātāja skalošanas ūdeņiem, bet ne par to stāsts. Pašas firmas iebūvētais infiltrācijas tunelis "izbeidzās" pēc divi gadi, šajā laikā iekārtu apkalpoja pati firma. "Izcilie firmas meistari" skaidroja, ka nepareizi izbūvēts, neesot starp tuneli un iekārtu ievietots grods, pēc jautājuma, kādēļ paši nepareizi izbūvēja sekoja klusums un šķiršanās arī apkalpošanas jautājumā. Gribu arī atzīmēt, ka tajā apkalpošanas laikā meistari iekārtu daļēji izsūca busā esošajā 1m3 bundulī, pagaidīja 15 minūtes un sapūta visu to labumu atpakaļ iekārtā - nespēju saprast, kas šajā laikā varēja uzspēt nogulsnēties? Teikšu tā - iekārtā dūņu netrūka arī neilgi pēc meistaru darbošanās - varbūt tā bija viņu viltība daba nodrošināšanai, bet muļķīga.
Par cik nonācu pie slēdziena, ka sev varu palīdzēt tikai pats, ķēros pie darba, nomainīju infiltrācijas tuneli un izbūvēju arī nelielu grodu nosēdaku, bet ne par to īsti viss stāstītais. Nu jau 4 gadus 1x gadā izsaucu mašīnu, kura izsūc un aizved visus iekārtā esošos "labumus", minimāli atstājot "sēklai". Pēc mašinas apciemojuma piepildu iekārtu ar tīru ūdeni. Uz gadu par iekārtu var piemirst - par dūņu daudzumu nevarētu sūdzēties, infiltrācija arī pilda savas funkcijas un grodā dūņas ir, bet minimāli. Izmaksas - izsūkšana 60 EUR, domāju, ka līgums ar firmu par apkalpošanu ir dārgāks. Gari sanāca, bet no savas pieredzes.

Re: pārmērīgs dūņu daudzums bioloģiskajā kanalizācijā
Autors: amatieri ()
Datums: 16/12/2015 09:33

Varbūt varētu sarunāt tās izsūknētās dūņas dabūt kautkur kurzemes pusē?

Re: pārmērīgs dūņu daudzums bioloģiskajā kanalizācijā
Autors: AD ()
Datums: 17/04/2016 23:57

Sveiki, lūdzu atskaities Ziilenu vai varbūt arī kādu citu, interesē kā esat tikuši galā ar lieko dūņu pieaugumu. Man ir līdzīga problēma iekārtu lietoju mazāk kā gadu bet visu laiku dūņas plūst filtrācijā un drenāžas aka aizsērē un tā jātīra.

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  **     **  **        **     **  ********  
  **  **   **     **  **        **     **  **     ** 
   ****    **     **  **        **     **  **     ** 
    **     **     **  **        **     **  ********  
    **     **     **  **        **     **  **        
    **     **     **  **        **     **  **        
    **      *******   ********   *******   **        

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727