UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: autonomās apkures vadības sistēma.
Autors: Rx ()
Datums: 14/01/2014 14:09

Atbilde elektriķim Marim: Ja atskaite ideālā gadījumā ir energijas pateriņš precīzi sekojot telpas temperatūrai, uzturot to konstantu, kur pieņem, ka telpā gaiss tiek maisīts, lai mērītā temperatūra ir patiesa un ap siltumu ģenerējošo elementu arī gaiss tiek mainīts tad: regulējot temperatūru ar 1 grādu precizitāti, pārsildot telpu par 1 grādu un atdzesējot par 1 grādu , Jūs: zaudēsiet enerģiju to pārsildot un atdzesējot telpu - ietaupīsit. Ja šie procesi vidēji dod konstantu vidējo temperatūru, tad abas sistēmas ir vienādas no enerģijas patēriņa. Tas būtu attiecībā pret siltuma padevi telpai. Bet jāņem vērā visa sistēma. Un zudumi/ekonomiskums sistēmā ir komplicēts jautājums: Krāsns temperatūras uzturēsana, tās ekonomiskuma izmaiņas pie lielākas un mazākas izejas temperatūras, zudumi pievadcaurulēs, kas silda sienas, krāsns liederības koeficients pie dažādiem kurēšanās režīmiem ( kūp- deg-gruzd...). Tāpēc attiecībā pret malkas- ogļu krāsnīm jau senāk bija runa, ka sadedzinot ar aptimālo skābekļa padošanu iegūst vislielāko enerģiju no kurināmā masas. Un to var izdarīt ar siltuma akumulatora ieviešanu sistēmā, kas ļauj kurināt tādā režīmā, kā krāsnij labāk, un patērēt tā, kā sistēmai labāk.

Re: autonomās apkures vadības sistēma.
Autors: elektriķis Māris ()
Datums: 14/01/2014 14:42

principā jau uz zudumu rēķinu, kad man sistēmas temperatūra pie esošās situācijas mainās no 18 grādiem līdz 60, bet pie iedomātās jaunās vadības sistēmas temperatūra ir, piemēram 35-40 grādi, varētu iegūt pāris procentus, kas kopumā ir niecīgs īpatsvars.

Re: autonomās apkures vadības sistēma.
Autors: Rx ()
Datums: 14/01/2014 16:00

Zudumi- energijas atdeve ir lielāka, jo lielāka ir temperatūru starpība starp siltumnesēju un apkārtējo vidi. Ja silda sienu, tad tie ir gandrīz 100% zudumi....Vienīgi, ja uzskata, ka siena silda telpu..tad mazāk. Un tad ir svarīgi, vai sistēmā plūst 50C grādu , vai 70C grādu siltumnesējs. 50C grādu siltumnesējam būs mazāki zudumi transportējot tos līdz izmantošanai. Arī temperatūras starpība telpas punktos rada zudumus: viena vieta pārkarst, otra par aukstu. Tāpēc siltās grīdas ir ietecamas: mazs temperatūras gradients. Ja ir radiatori- tad maksimāla laukuma.

Re: autonomās apkures vadības sistēma.
Autors: slēpnis* ()
Datums: 14/01/2014 16:10

Elektriķis Māris, Tu jau pareizi visu esi sapratis, ieguvums būs labi, ja uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmi procenti. Tā, ka tā vadība atmaksāsies tālā nākotnē. Jo tāpat arī sienu sildošās trubas piedalās mājas termo balansā. Ja vien vien tās neiet pa mājas ārpusi. :) Tas, ka tā truba vai radiātors atdziest no 60 līdz 18 nenozīmē, ka tā ir zemē nomesta enerģija.

Re: autonomās apkures vadības sistēma.
Autors: elektriķis Māris ()
Datums: 14/01/2014 16:28

ja ciparos izteiktu pamatojumu vairāk nav, tad paldies par uzmanību.

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  ******    **     **  **      **  ********   ********  
 **    **   **     **  **  **  **  **     **  **     ** 
 **         **     **  **  **  **  **     **  **     ** 
 **   ****  *********  **  **  **  ********   **     ** 
 **    **   **     **  **  **  **  **     **  **     ** 
 **    **   **     **  **  **  **  **     **  **     ** 
  ******    **     **   ***  ***   ********   ********  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727