UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Gaisa maisīšana, kurinot kamīnkrāsni
Autors: binary ()
Datums: 10/02/2014 19:15

Apkure ir realizēta ar kamīnkrāsns palīdzību. Pirms pāris dienām apguļoties uz paklāja, jūtu - vēss (lai nebūtu lieku jautājumu - ar suni spēlējos :D). Izstiepjot rokas - karsts. Nu tad vakar nolēmu pamērīt temperatūras - plecu augstumā 23°C, pie griestiem - 33°C, grīdas līmenī - 17°C. Stulbi kaut kā… Kurināšanas sākumā plecu augstumā bija 15°C.

Kā varētu ikdienā apmaisīt to gaisu, lai temperatūra būtu +/- vienmērīga visos augstumos?

Re: Gaisa maisīšana, kurinot kamīnkrāsni
Autors: dijs ()
Datums: 10/02/2014 19:30

Neko tur nevar darīt. Tā vienmēr un visur ir bijis un būs. Vējš un troksnis kritīs uz nerviem.

Re: Gaisa maisīšana, kurinot kamīnkrāsni
Autors: DsKs ()
Datums: 10/02/2014 20:05


Re: Gaisa maisīšana, kurinot kamīnkrāsni
Autors: binary ()
Datums: 10/02/2014 20:37

dijs, vai tiešām vējš un troksnis būs tik izteikts un kritīs uz nerviem vairāk nekā 16 grādu starpība starp grīdas līmeni un 2.5m augstumu?

DsKs, tas būtu overkills mūsu gadījumā… Istaba ap 30m², griestu augstums ap 2.5m, pat griestu lampas tādas, kas vizuāli nesamazina telpu. Ieliekot tādu monstru 90cm diametrā, no teplas nekas pāri nepaliktu.

Varētu kādā stūrī ielikt trubu no grīdas līdz griestiem un ielikt kādu PC ventilatoru, lai dzen gaisu augšā. Viens stūris kā reiz kam tādam būtu piemērots. Vai tas varētu līdzēt? Kā lai sarēķina ventilatora airflowu, lai tas spētu uzcelt to gaisa masu (t.i., lai nevis maisītu trubas iekšienē, bet lai pa augšgalu tiešām pūstu ārā)?

Re: Gaisa maisīšana, kurinot kamīnkrāsni
Autors: DsKs ()
Datums: 10/02/2014 20:48

Panem noperc parastu gaisa ventilatoru un iemet kada sturi un lai lenam maisa visu gaisu ... iet vins faktiski bez troksna ... un to vari ari taja sturi ielikt ... vasara jebkura gadijuma tads var noderet

[www.expressshop.lv]

Re: Gaisa maisīšana, kurinot kamīnkrāsni
Autors: SerViss ()
Datums: 10/02/2014 20:53

Atradu postu no tēmas par pelējumu dzīvoklī. Nebūs konkrēti, bet būtība apmēram tā pati.
......."Telpa ir kā dīķis, kur visaukstākais gaisa slānis, protams, ir pie grīdas. Metāla krāsniņai ir ļoti maza siltuminerce, un gaisa slāņu maisīšanu un telpas žāvēšanu viņa faktiski veic tikai kuršanās laikā un kādas pāris stundas pēc tam, kamēr virsmas temperatūra izlīdzinās ar apkārtējo gaisu. Turklāt aukstā gaisa līmenis pie grīdas praktiski ir mazkustīgs, jo krāsniņas virsmas uzsildītā un paceltā gaisa vietā vispirms pieplūst gaiss no sāniem krāsniņas līmenī, nevis smagais, aukstais gaiss no grīdas. Sevišķi tad, ja krāsniņa ir uz kāda postamenta, vai augstām kājiņām.
Situācijas uzlabošanai varētu veikt divas lietas. A) Siltuminerces palielināšanu un B) piespiedu plūsmas radīšanu grīdas līmenī.
A) ........
B) Pamatmērķis - panākt gaisa pacelšanu no iespējami zemākā-grīdas slāņa. Risinājums - izveidot ap krāsniņu kaut ko nosacīti līdzīgu skurstenim, kur gaiss vilkmes rezultātā ieplūst apakšā un izplūst augšā, bet netiek klāt, jeb daļēji tiek ierobežota pieplūde no sāniem. Uz grīdas, nepilna metra attālumā ap krāsniņu, viens otram blakus novietojami vairāki ~ 1m augsti ugunsdroši vairogi, kas apmēram 5-10 cm piepacelti no grīdas, lai pa apakšu varētu ieplūst gaiss. Vēlams caurspīdīgi, lai nebremzētu infrasarkano starojumu. Piemēram, kādi veci autobusa logi iefrēzēti ķieģeļa kājiņās, vai kas cits pēc saimnieka izvēles.
Ceru, ka ideja skaidra. Veiksmi aukstā gaisa dīķa maisīšanā un tapešu žāvēšanā!"......

Re: Gaisa maisīšana, kurinot kamīnkrāsni
Autors: binary ()
Datums: 10/02/2014 21:15

DsKs, "tajā stūrī" tādu ventilatoru nesanāks ielikt. Tas ir (nosacīti) virtuves stūris, starp plīti un sienu ir ~22cm. Pietiekoši, lai uzliktu kādu trubu un to normāli noslēptu, bet tādam ventilatoram vietas nepietiks. Turklāt gaisu ventilatora augstumā no plīts arī negribētos dzīt :) Pārējie stūri aizņemti. Izmērs un izskats ventilatoram arī pabriesmīgs.

SerViss, vai nu es lāgā nesaprotu to postu, vai arī nespēju iedomāties, kā to gaumīgi realizēt. Turklāt vieta pie kamīnkrāsns arī stipri ierobežota. Telpa maza, mēbeļu daudz :)

Re: Gaisa maisīšana, kurinot kamīnkrāsni
Autors: Rx ()
Datums: 10/02/2014 21:26

Ar Silent 100 ( Ventilators ar ļoti klusu darbību, apmēram 8W) gaiss pietiekoši maisās. Uzliek uz grīdas, lai pūš uz augšu. Tā panāk to, ka aukstais nonāk karstajā zonā, karstais tiek atšķaidīts, un nāk lejā... bet aukstais tiek sūkts un sūkts...Pilnīgi pietiek, lai telpā temperatūra būtu patīkami vienmērīga. Es jau vairākas ziemas tā to izmantoju, zem maziņa radiatora...



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
       **  **     **  **    **        **  **     ** 
       **  **     **   **  **         **  **     ** 
       **  **     **    ****          **  **     ** 
       **  **     **     **           **  **     ** 
 **    **   **   **      **     **    **   **   **  
 **    **    ** **       **     **    **    ** **   
  ******      ***        **      ******      ***    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727