UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: Ūdens sūkņa ražības izvēle
Autors: p2002c ()
Datums: 21/04/2014 23:47

Bet ko darīt, ja pretvārstu akā neliek?
Sūcvads (metāla) daļēji ir iebetonēts - ja pa ziemu tajā paliks un sasals ūdens, tad nebūs labi (māja pamatā tiek apdzīvota vasarā) - tādā aspektā būtu labi, ja varētu "nolaist" ūdeni, lai tas ziemā būtu atplūdis akā.

Re: Ūdens sūkņa ražības izvēle
Autors: khe ()
Datums: 21/04/2014 23:56

nevajag tik pamatīgi pievilkt ar ''kruto'', jo var pārspiest to plāno caurules daļu, kas starp ribām. Nogriez nost to gab, kas bija piespiests, uz eglītes uztin nedaudz fum lentas, tad uzmauc sūccauruli, uzliec divus parastus savilcējus, vēl tieši zem tiem uz caurules var stingri uztīt izoleni, lai spiediens vienmērīgāks. Sūcpusē,ja nav pretvārsts akā, ir retinājums vienmēr, tāpēc caurule tiek piesūkta klāt. Nevajag tur pārcensties ar nožmiegšanu,

Re: Ūdens sūkņa ražības izvēle
Autors: ibm ()
Datums: 23/04/2014 10:13

Man ir tieši Pedrollo JSWm 10MX. Ūdeni ņemu no spices, tiesa gan spice 18m, jo pa vidu nekā īpaša nebija, virspusē, ap 6m dziļumā laba debita, bet draņķīga ūdens slānis. Nu, bet rezultātā tajā 18, spicē ūdens stabs paceļas līdz dažiem metriem. Spice - standarta truba (1,5 collas laikam..), tajā ielaidu armētu "mīksto" sūcvadu kādus 15 metrus garu, ar pretvārstu apakšā. Otrs pretvārsts ir sūkņa ieejā. Kā jau te rakstīja, armētā mīkstā šļauka man uz "eglītēm" pievilkta arī ar spēcīgu savienojumu, tieši uz pašām "eglītēm" uztinu izoleni pāris kārtas, jo tomēr citādi drusku laiž garām. Vītnes, par cik collīgās, tomēr pakotas ar pakulām un pastu. FUMs pāris vietās arī, bet tas no pro kategorijas, biezais. Nekas nekur garām nelaiž.
Sūknis "sēž" tieši uz spices, regulators-relejs sūkņa korpusā. Aiz sūkņa ap 18m horizontālais spiedvads līdz mājai, mājā hidrofori (2x60l). Viss darbojas pieklājīgi kopš 2006.gada, cauru gadu (mājā dzīvojam pastāvīgi). nesaku, ka sūknim viegli, jo ūdens slānis nav pārāk bagātīgs, bet nākamā iespēja būtu dziļurbums par naudām, kuru īsti uzreiz nebija un nav arī šobrīd :) Tāpēc riskēju un paliku pie spices, bet nu... pagaidām ir OK. Sūknis vienu gadu bija peldējis, kad aizsprostota meliorācijas grāvja dēļ gruntsūdeņi pacēlās tuvu zemes virsmai, domāju, ka ar to būs cauri, taču nu jau 3 gadi kopš tā notikuma un iet. Pedrollo tiešām rullē.

Re: Ūdens sūkņa ražības izvēle
Autors: auseklis ()
Datums: 25/04/2014 12:29

Vislabāk ieteiktu iegremdējamo sūkni un hidroforu ar spiedienslēdzi likt mājā. Mazāks enerģijas patēriņš, jo sūknim nav jāveic divi darbi (jāsūc un jāspiež) un vairāk ūdens. Ja var atļauties, ir frekvenču regulators konkrēti ūdenssūkņiem, kas var darboties bez hidrofora vai ar mazu hidroforu un nodrošināt vienmērīgu spiedienu pie dažādiem patēriņiem.

Re: Ūdens sūkņa ražības izvēle
Autors: binary ()
Datums: 25/04/2014 14:05

ausekli, tas "bez hidrofora vai ar mazu hidroforu" jebkurā gadījumā rada zināmu diskomfortu - ūdens neesamība elektrības padeves traucējumu gadījumā.

Nesapratu frāzi "jo sūknim nav jāveic divi darbi (jāsūc un jāspiež)" - kas tad veic spiešanas darbu?

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  **      **  **    **  **    **  **    ** 
 **   **   **  **  **  ***   **  ***   **  ***   ** 
 **  **    **  **  **  ****  **  ****  **  ****  ** 
 *****     **  **  **  ** ** **  ** ** **  ** ** ** 
 **  **    **  **  **  **  ****  **  ****  **  **** 
 **   **   **  **  **  **   ***  **   ***  **   *** 
 **    **   ***  ***   **    **  **    **  **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727