UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 4 no 5
Re: PAR malkas gāzģenerācijas katla apkuri
Autors: SerViss ()
Datums: 20/05/2014 19:54

MartinsT Wrote:
-------------------------------------------------------
>............ Siltās
> grīdas, tātad bez akumulātora.
>
Šis pieņēmums saimniekam kārtīgi jāizstudē, jo tas neder vienkārši jebkurai situācijai.
Lai izbēgtu no dažādām mehāniskām grīdas seguma deformācijām un iemītnieku diskomforta, tad siltajās grīdās cenšas nelaist ūdeni, kas karstāks par ~35 grādiem.
Ja negrib izmantot akumulatoru, kas spēj sevī norīt arī vārošu ūdeni, katlam kuroties optimālajā režīmā, un vēlāk siltumu pakāpeniski atdot, kad katls vairs nekuras, tad regulēšanai nāksies izmantot degšanas procesa bremzēšanu jeb gruzdināšanu, kas ir nepatīkama un neekonomiska no daudziem citiem viedokļiem saistībā ar cieto kurināmo.

Re: PAR malkas gāzģenerācijas katla apkuri
Autors: MartinsT ()
Datums: 20/05/2014 22:31

Grieta - jā, būs jautri. apkure ir tikai viena no pozīcijām :)

SerViss - biju šo dzirdējis. būs vēl jāpastudē. akumulātors it sevišķi noderot rudenī/pavasarī.....varbūt kāds neliels jāuzliek.

Re: PAR malkas gāzģenerācijas katla apkuri
Autors: zigmars ()
Datums: 20/05/2014 22:35

Vai es ko nesapratu no dažiem iepriekšējiem komentāriem - Jūs ar malku kuriniet kad ir lielāki mīnusi? un pārējā laikā ar granulām?

Mana 1.gada pieredze rāda, ka tieši ar granulām kurinu kad ir lieli mīnusi un ar malku tika lai piesildītu boileri un paekonomētu granulas. Māja (240m2) man vēl pacaura, jumtā tik 15cm vate, pie -10..-15 dedzināju ap 60kg granulas diennaktī, katls un deglis no šī džeka [www.ss.lv]

Re: PAR malkas gāzģenerācijas katla apkuri
Autors: zigmars ()
Datums: 20/05/2014 22:44

Vēl piebilde - par cik dzīvojot dzīvoklī bijām pieraduši pie siltuma, tad arī šajā 1.ziemā mājā nebija zemāka temperatūra par +23. Apsmiekls un dārgi, bet pieradumam liels spēks!

Re: PAR malkas gāzģenerācijas katla apkuri
Autors: Jankouzs ()
Datums: 21/05/2014 08:48

Man vēl granula degļa nemaz nav , kurinu ar malku,briketēm,vienkārši biju domājis ar laiku varbūt kādreiz iegādāties granulu degli! Bet skatīšos vai tas vispār būs vajadzīgs,jo māja nav siltināta un plānoju to darīt tuvākajā laikā,tad arī skatīsies varbūt viss būs baigi labi un tā kurināšana nebūs tik liela!
Ar manu līdzšinējo čuguna katlu nebija diez ko ekonomiska tā kurināšana,skatīšos kā būs nākamziem ar jauno metāla katlu,kam lietderībai jābūt krietni labākai!
Zigmār! A cik tev aizgāja tās granulas ar to degli kurinot tā reāli uz pagājušo sezonu?
Es pagājušo sezonu kurināju tikai ar kūdras un skaidu briketēm un man aizgāja naudas izteiksmē 500ls uz manu itkā ne tik lielo 130m2 māju, tiesa mēs ar esam siltummīļi un uzturam diezgan augstu temperatūru mājās! Lai gan es vēlreiz uzsveru ka man māja nav siltināta,tikai bēniņus kārtīgi piepūtām ar vati un ielikām 2 stāvā 3 pakešu logus,ja tas nebūtu izdarīts ,tad vispār nezinu cik aizietu briketēm nauda! :)

Re: PAR malkas gāzģenerācijas katla apkuri
Autors: Didims ()
Datums: 21/05/2014 10:23

Ar malku kurinu rudenī un pavasarī, pa ziemas vidu uzliek granulas. Bet man arī viss vēl nav pabeigts, gala rezultātā platība būs ap 250m2

Re: PAR malkas gāzģenerācijas katla apkuri
Autors: zigmars ()
Datums: 21/05/2014 13:00

Kurināt sāku augustā (tad vēl jumtam ne kripatiņas vate nebija :) ) un pabeidzu maija sākumā. Izdedzināju apmēram 7 tonnas. Naudas izteiksmē ir apmēram vidēji 170 Eur tonna. Vasaras beigās granulas paņemu pa 150 Eur tonnā, janvārī pa 200 Eur tonnā, tad vēl kur nekur pa ceļam.

Re: PAR malkas gāzģenerācijas katla apkuri
Autors: steiss ()
Datums: 21/05/2014 14:23

Māja 200 m2. Nav lkārtīgi nosiltināta. Divpadsmit gadus kurinu (z-b), muguru sačakarēju skaldot un staipot. Katls Čehu Atmos 32. Gadā 30-35 kubi. Ziemā pēc darba 3st kamēr uzdzenu mājā t. No rīta jau pavēs. Pa dienu nav kam kurināt. Bija doma likt akumulātorus. Lāga nav kur likt+ cena ~1500EUR. Tad sāku domāt pielikt granulu degli. SB veikalā sarēķināja deglis, šneks, bunkurs +pievienošana ~1800 EUR. Fināls nav diez ko ekenomisks, ja grib kurināt ar malku, jāņem deglis nost, vai arī jāmaina durtiņas. Rezume cik garš tik plats. Nākamais no 2000 EUR jau var sadabūt Granulu malkas katlu. Tik daudz ka nedēļa 100kg granulas manai mugurai nebūs pa smagu. Gaisa siltumsūknis. 6000EUR katls + elektrība ... Nezinu. Kaimiņam Zemes siltumsūknis 7g atpakaļ ar uzstādīšanu ~13000Ls. Tai laikā provizoriski parēķināju nopērkot elekteo radiātorus pa 400Ls vēl 10g kurini lai 13000Ls izkurinātu. Divi gadi atpakaļ sk. viņam pa ziemu skurstenis kūp. Saka ka par elektrību daudz jāmaksā, ar malku lētāk.
Šobrīd doma pārdot savu Atmosu un uzstādīt granulas malkas katlu. Padomā Poļu Moderator,vai Metal-Fach. Pa sakarīgām naudām te vai pa taisno no Polijas sk internetā. Šodien abus dabā taustiju. Moderator izplatītājs vēl ieintriģēja ar LV ražojumu Sildi. Saka ka projektēts ņemot vērā citu katlu trūkumus, ar 6-8mm tērauda korpusu , Izskats un apraksts labs. + var vienlaicīgi kurināt granulas un malku. Malka apsilda granulas atslēdzas.

Re: PAR malkas gāzģenerācijas katla apkuri
Autors: zigmars ()
Datums: 21/05/2014 14:39

Bunkuram gan naudu netērēju - 200 litru metāla muca un bunkurs gatavs.

Re: PAR malkas gāzģenerācijas katla apkuri
Autors: Jankouzs ()
Datums: 21/05/2014 15:49

Nu jā tā padaudz jau sanāk 7 tonnas, ņemot vērā kāda bija pagājušā ziema,ja būtu bargāka,tad visas 9 gan jau kad aizietu! Pats galvenais vaig nosiltināt kārtīgi bēniņus ,tas ir visefektīvākais,ātrākais un lētākais variants,kā samazināt apkures izdevumus! Man pirms nesapūtu kārtīgi ar vati bēniņus,vispār nevarēju normāli dzīvot otrajā stāvā viss siltums pa griestiem aizgāja,vajadzēja nonstopā kurināt 24h diennaktī,tagad ir kā diena pret nakti otrajā stāvā var normāli dzīvot,var just uzreiz ka siltums turās! Cik finansiāli varēšu maksimāli šovasar siltināšu pamatus un māju un meiģināšu kurināt ar to pašu malku,un skatīšos cik izmaksās apkure nākamajai sezonai un ja galīgi piegriezīsies ar malku,tad domāšu par degli!

Pašreizējā: 4 no 5


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   *******   **     **  **     **  ********  
    **     **     **  **     **  **     **  **     ** 
    **     **         **     **  **     **  **     ** 
    **     ********   **     **  **     **  ********  
    **     **     **   **   **   **     **  **        
    **     **     **    ** **    **     **  **        
    **      *******      ***      *******   **        

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727