UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Termoregulators
Autors: Danimars. ()
Datums: 27/10/2014 18:45

Sveiciens. Situācija: malkas/brikešu/ogļu katls kuroties padod siltumu uz akumulatoru 1.2T. Cirkulācijas sūknis "padod" siltumu uz māju ņemot signālu no devēja, kas uzlikts uz atpakaļgaitas caurules, tāds kā ar atsperi. Mājā nevar noregulēt konstantu temperatūru, telpās nav termostatu, kas regulētu cirkulācijas sūkņa darbību. Noskatīju šādu:
[www.ebay.co.uk]
modelis RT500RF Vai kāds nevar pakomentēt savu pieredzi ar vienkāršiem termoregulatoriem. Varbūt ieteikt ko lētāku? Nosacījums - bezvadu, lai varētu migrēt pa telpām vajadzības gadījumā! Paldies.

Re: Termoregulators
Autors: Danimars. ()
Datums: 27/10/2014 19:21

Papildinājums iepriekšminētajam - ar termoregulaturu vēlētos panākt ka cirkulācijas sūknis ieslēdzas piemēram pie 21C un izslēdzas pie 23C, kaut kā tā...

Re: Termoregulators
Datums: 27/10/2014 19:49

Īpaši lētāki šitās sugas regulatori nebūs un tā viņi strādā - ieprogrammē temperatūru un nedēļas grafiku un tad tie slēdz iekšā un ārā sūkni vai jebko citu.
Bet es neesmu pārliecināts vai tas ir labākais risinājums. Ar šādu vienu regulatoru varētu regulēt vienas telpas siltumu, bet ja ir vairākas istabas??
Lētākais standarta risinājums radiatoru gadījumā ir uz katra radiatora uzlikt termogalvu. Siltās grīdas gadījumā noregulēt atbilstoši kolektora plūsmas. Abos gadījumos sūknis strādā visu laiku un liek mūsdienu sūkni kas tērē mikroskopisku enerģijas daudzumu. Rezultātā ir ideāls komforts - katrā istabā atbilstoša temperatūra.

Re: Termoregulators
Autors: Danimars. ()
Datums: 27/10/2014 20:04

Vilni, visās telpās ir radiatori ar mehāniskajām termogalvām. Doma ir visas termogalvas noregulēt uz 4- 4.5 (max ir 6), vienā centrālā telpā izvietot sensoru un iestatīt komforta temperatūru piem 22C un lai sūknis tik slēdzas iekšā un ārā. Kam vajadzēs siltāk (meitai), lai liek uz 5, man guļamistabā būs 3.5 līdz 4. Bet vai visumā ideja pareiza? Vai tas relejs derēs? Novilku lietošanas pamācību, tā īsti nesapratu...

Re: Termoregulators
Datums: 27/10/2014 21:14

Manuprāt, tas termoregulētājs ir pilnīgi lieks šajā gadījumā, jo termogalvas jau pašas arī vadās pēc temperatūras. Resp. termogalvas uz radiatoriem ir tādi paši termoregulatori kā tu taisies pirkt.
Galvenais lai nepārtraukti griežas sūknis, nevis slēdzas iekšā un ārā pēc kaut kāda sensori vienā punktā. Pretājā gadījumā var sanākt tā, ka tas elektroniskais ebay tev konstatē 22 grādus virtuvē un izslēdz sūkni, bet meitai istabā ir tikai 18.
Drīzāk varētu apdomāt par sūkni, cik tas ir ekonomisks. Ja taas ir vecā parauga, tad iespējams ir vērts nomainīt uz jauno ekonomisko sūkni.

Re: Termoregulators
Autors: soseds2 ()
Datums: 27/10/2014 21:25

Aķī t krītas un kurinot paceļas, un ar šādām t svārstībām tiek galā vecais labais trīsgaitnieks ar servomotoru, kas istabas devēja vadīts. Tagad ir modernie servomotori ar vadības bloku iekšā.

Re: Termoregulators
Datums: 27/10/2014 21:35

Arī tas ko saka soseds ir aktuāli. Trīsgaitniekam ar servomotoru būtu jābūt. Faktiski šīs 3 lietas ir standarta apsaiste radiatoriem bez šikošanas - akumulācija, servotrīsgaitnieks un tad termogalvas.
Nevajag aizmirst, ka termogalvām arī ir instrukcija, kur rakstīts kurai cipara pozīcija atbilst cik grādi telpā, resp. piem 4 varētu atbilst kaut kādiem 25 grādiem.

Re: Termoregulators
Datums: 27/10/2014 21:37

Precizējot es nepiekristu soseds, ka trīsgaitniekam būtu vajadzīga vēl istabas vadība, jo šajā gadījumā jau cilvēkam ir termogalvas uzliktas.

Re: Termoregulators
Autors: Danimars. ()
Datums: 28/10/2014 09:56

Ir trīsgaitnieks kas ieslēdzas pie katla temperatūras 60C un sāk kustināt mazo loku un vēlāk arī lielo. Kaut kas iespējams ir ar tiem radiatoriem, jo uzliekot termogalvu uz 2 vai 3 atkarībā no radiatora tas ir auksts, palielinot līdz 4 vai 5 radiators paliek karsts, dabūt tādu "remdenu+" nav sanācis. Cirkulācijas sūknis - wilo Yonos Pico, principā uz apkures ierīkošanu nav šikots un nav taupīts. Bet kaut kas neiet tā kā gribētos.

Re: Termoregulators
Autors: Rx ()
Datums: 28/10/2014 10:02

Man jau sen ir "akumulatora apkure". Ar trīsceļu vārstu un vadību no istabas- Honeywell HMC80 .
Lieliski strādā. Jo: Pilnīgi izmanto akumulatorā uzkrāto enerģiju, to dozēti padodot uz māju. nereaģē uz straujām izmaiņām istabā ( atverot logu), ekonomiska, jo neparkarsē savienojošās caurules, kas rada zudumus. maksimāli ilgi uztur temperatūru mājā, jo, tukšojoties akumulatoram, palielina paņemto siltumnesēja daudzumu no akumulatora, kā arī kurinot, ierobežo sistēmas pārkarsēšanu.Uzstādītā temperatūra noturās ar grādu daļu precizitāti. Ja majā radiatori sabalansēti, viss ir lieliski pat bez termogalvām.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******   ********  **        ********   ********  
 **     **  **        **        **     **  **     ** 
 **     **  **        **        **     **  **     ** 
  ********  ******    **        ********   ********  
        **  **        **        **         **        
 **     **  **        **        **         **        
  *******   ********  ********  **         **        

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727