UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Probleemas ar skursteni (un ATMOS)
Autors: Mr.T. ()
Datums: 22/12/2005 16:46

Hi!

Man lauku maajaa ir uzstaadiits ATMOS gaazgjeneraacijas katls. Viss buutu OK, bet ir lielas probleemas ar skursteni - tas darvojas ciet, un jaatiira vismaz reizi nedeeljaa, savaadaak aizvelk pilniigi ciet. Turklaat tiek kurinaats ar sausu malku, nevis kaadu pagadaas. Malka tiek tureeta 2 gadus, bet taapat iipashi nepaliidz.
Sevishkji aatri aizsit skursteni, ja kurina tikai taa pa druskai.
Skurstenis nav nekaads labais - kaa jau liivaaneneem lika senaak - keramikas truba (kaadi 150-200 diametraa), kura itkaa siltinaata ar stikla vati.
Cik saprotu, tad duumgaazu temperatuura ir par zemu. A ko dariit? Samazinaat skurstenja diametru? Ielaist iekshaa teerauda trubu?

Pladies,
T.

Re: Probleemas ar skursteni (un ATMOS)
Autors: rex ()
Datums: 22/12/2005 17:08

Vai apsaistē ir četrgaitas vārsts? Kāda temperatūra atpakaļgaitā? Kā ar darvu katla tīrāmajā aizmugures daļā? Pie kādas temperatūras tiek lietots katls(turpgaita)?

Re: Probleemas ar skursteni (un ATMOS)
Autors: veezitis ()
Datums: 23/12/2005 00:45

Iemesli ir divi- nepilnīga sadegšana un zema dūmgāzu temperatūra. Nepilnīgā sadegšana ir tad, ja katla degšana ir nobremzēta, t.i. ventilators ir izslēdzies, bet malka, protams, turpina gruzdēt. Šī gruzdēšana, starp citu, ir ļoti kaitīga katlam, jo izsauc kurtuves koroziju. Otrs iemesls, ka Jūs jau esiet secinājis, ir zema dūmgāzu temperatūra. Zemai temperatūrai parasti galvenais iemesls ir tā pati gruzdināšana, jo, katlam strādājot pilnā jaudā, dūmgāzu temperatūra var pārsniegt 200 grādus. Protams, sava nozīme ir arī sliktajai skursteņa siltumizolācijai. Čaulas ievietošana problēmu daļēji atrisinātu, ja varētu ievietot kaut nedaudz siltinātu čaulu, lai neļautu dūmgāzēm atdzist. Kardināls risinājums, bet varbūt neiespējams, ir siltuma akumulatoru uzstādīšana, lai katls varētu darboties pilnā jaudā.

Re: Probleemas ar skursteni (un ATMOS)
Autors: Mr.T. ()
Datums: 28/12/2005 23:47

Nu jaa, ir 4-gaitas vaarsts. Temperatuura turpgaitaa - ljoti tuvu pie 100 graadiem, biezhi kautkur iekshaa katlaa pat vaaraas, bet atpakaljgaitas temperatuura ljoti zema - ap 50 graadu vai zemaak.
Darvas katla aizmugureejaa daljaa arii pilns.
Katla ventilators parasti saak iesleedzaas iekshaaa tikai tad, kad beidzas malka. Laikam jau ekspluateejam to katlu pilniigi shkjeersaam?
T.

Re: Probleemas ar skursteni (un ATMOS)
Autors: Rx ()
Datums: 29/12/2005 02:59

Mr.T.: Nav pareizs režīms apkures sūknim! Tā nedrīkst būt ka 100/50!!! Nav plūsmas radiatoros. Sūkņa jauda par mazu, vai nav salāgotas pretestības- tādā gadījumā ir radiatori, kam visam temperatūra 100, bet ir arī tādi kam augšā karsts- apakšā auksts. Protams jābūt atgaisotai sistēmai. Tam radiatoram, kam viss karsts- jāsamazina plūsma. Var būt ka tas palīdzēs izlīdzināt plūsmas. Vai krāsns cilpā ir sūknis?

Re: Probleemas ar skursteni (un ATMOS)
Autors: Rx ()
Datums: 29/12/2005 03:24

Mr.T.: Nav pareizs režīms apkures sūknim! Tā nedrīkst būt ka 100/50!!! Nav plūsmas radiatoros. Sūkņa jauda par mazu, vai nav salāgotas pretestības- tādā gadījumā ir radiatori, kam visam temperatūra 100, bet ir arī tādi kam augšā karsts- apakšā auksts. Protams jābūt atgaisotai sistēmai. Tam radiatoram, kam viss karsts- jāsamazina plūsma. Var būt ka tas palīdzēs izlīdzināt plūsmas. Vai krāsns cilpā ir sūknis? Kāda tad temperatūra krāsns atpakaļgaitā? Krāsnij jāstrādā 65/85grādu robežās. Cik liela jauda krāsnij un cik liela telpa tiek sildīta? Var but ka krāsns jauda par lielu un tai nav kur likt siltumu...Tāpēc tā visu laiku gruzd, jo siltuma patēriņš niecīgs, bet 100grādi jau ir avārijas režīms. Līdz ar to arī skurstenī dūmgāzes aukstas, jābūt vismaz 70 grādiem. Ja tas tā- jāliek akumulators, vai mazākas jaudas krāsns(vai maz malkas...)

Re: Probleemas ar skursteni (un ATMOS)
Autors: rex ()
Datums: 29/12/2005 17:06

Tagad vismaz ir skaidrs ka problēma nav skurstenī,bet gan apsaistē.Četrgaitas vārstam ir tāda opcija ka atskrūvējot priekšpusē skrūvītes to var pagriezt par 180 grādiem,tādā veidā virzot plūsmu atbilstoši izveidotajai apsaistei.Vārsta instrukcijā ir doti šie varianti.Ja vārsts stāv otrādi tad simptomi ir kā augstāk aprakstītie.Ja gadījumā vārsts stāv pareizi,tad vajag atrast cilvēku kurš uz vietas novērtēs apsaisti nu pateiks kas jādara.

Re: Probleemas ar skursteni (un ATMOS)
Autors: osiss ()
Datums: 29/12/2005 20:00

Atmos apkures katlam atpakaļgaitas Temp nedrīkst būt mazāka kā 60-65 grādi, lai to nodrošinātu jābūt uzstādītam bimetāliskam krānam saucamajā katla lokā- tas nodrošina minēto atpakaļgaitas temp.

Re: Probleemas ar skursteni (un ATMOS)
Autors: Dans ()
Datums: 23/11/2022 12:35

1. Atmos nedrīkst kurināt ar skuju koku malku ! Tur arī tā darva rodas.

2. Temperatūras starpība starp turp un atpakaļgaitu normāli ir 10 grādi. Ja vairāk - katlam pietrūkst jaudas. ja mazāk - pārkurināts.

3. Dūmgāzes katla izejā 200 grādi - tas ir OK.

Re: Probleemas ar skursteni (un ATMOS)
Autors: ETT ()
Datums: 23/11/2022 13:01

Dans rakstīja:
-------------------------------------------------------
> 1. Atmos nedrīkst kurināt ar skuju koku malku !
> Tur arī tā darva rodas.
>
> 2. Temperatūras starpība starp turp un
> atpakaļgaitu normāli ir 10 grādi. Ja vairāk -
> katlam pietrūkst jaudas. ja mazāk - pārkurināts.
>
> 3. Dūmgāzes katla izejā 200 grādi - tas ir OK.
Kādas tik muļķības netiek rakstītas pie 17 gadus veca posta...



Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********         **  ********   ********   **     ** 
 **     **        **  **     **  **     **   **   **  
 **     **        **  **     **  **     **    ** **   
 **     **        **  ********   ********      ***    
 **     **  **    **  **     **  **           ** **   
 **     **  **    **  **     **  **          **   **  
 ********    ******   ********   **         **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727