UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā123
Pašreizējā: 3 no 3
Re: Ventilācijas risinājums.
Datums: 29/09/2015 22:36

Piedod par spamu - pieplūde putikā un fibo apakšā ir baigi vienkārši - tas pats boris centram un kroņurbis, baltais 100nieks un siets vienā galā un pēc izvēles kaut kas otrā galā.
Griestiem arī vertikālais nav problēma, pie sienas pērtuvē diagonēlē no krāsns kaut kā jāizmakarē caurums taisnstūra baltajai, pēc tam to mansardā velk gar slīpni līdz apmēram korei, tur cauri ar jumtiņu virs jumta. Visu to pasākumu apšuj ar koku, pērtuvē izveido lūkas kokā un plastmasā un viss notiek.

Re: Ventilācijas risinājums.
Autors: Pavels.O ()
Datums: 29/09/2015 22:45

Man ir 1,5 stāva ēka, sienas 3,7 m augstumā ir mūrētas no fibo, tad 45 grādos jumts. Mansardā veidojas tas sienas 1 metrs - fibo ar putuplasta siltinājumu (no sijām līdz mūrlatai), bet jumts un gala sienas karkasnieks, kas ir hermētiski notītas un nolīmētas ar plēvi no iekšpuses.
Pirmajā stāvā viss ir labi, man ir gan dabīgā nosūce caur krāsni, gan velk pa dūmvada dzesēšanas (keramiskais dūmvads) "kanāliem". Un ir vairāki caurumi sienās gan pērtuvē, gan atpūtas telpā. Pirmais stāvs vienmēr ir sauss.
Problēma ir otrā stāvā - dzīvojama telpa un wc, nodalīta no 1 stāva, trepes ārā. kondensāts pašlaik (kad sildu) ir uz loga apakšas, jo istabā nav gaisa noplūdes.
Es atradu i-netā releju CRM-2H maksā ~ 26 EUR, bet apskatīšos kas ir iekš DEPO, ventilatoru domāju ielikt silentub 100, gaisa apmaiņa 100 m3/h nav daudz, bet manai telpai cerams pietiks, ventilatora režīmu pielāgošu var ieslēgt ik stundu uz 15 min.

Re: Ventilācijas risinājums.
Autors: Pavels.O ()
Datums: 29/09/2015 22:52

Krāsni ņēmu kadiķi-arv, sver ~300 kg un akmeņu tik pat virsū. Visu pamatīgi izžāvē. Pirmo stāvu es visu biju saplānojis, bet otram nepievērsu tik daudz uzmanības, jo domāju ka ar loga virināšanu tikšu galā. Un šīberi es neliku, jo ir gan savi +, gan -

Re: Ventilācijas risinājums.
Datums: 29/09/2015 22:56

Sapratu.
Manuprāt, jāveido dabiskie izvadi tomēr - nepatiks, nepietiks tad arī ieliksi karlsonu. Izvadu pie griestiem vai griestos un pieplūdi atkal pa diagonāli vai arī no apakšstāva.

Re: Ventilācijas risinājums.
Datums: 29/09/2015 22:59

Komentārs par krāsnīm atkal ir mans spams, bet cik pētīju, tad protams metāliskās krāsnis ir pilnīgi garām. Par lielu temperatūra telpā (kaitīga veselība it kā - vēzis virs 65 grādiem), izdedzina skābekli. Bet tas tā, visi jau tagad liek metālu. Es noriskēju un pats kaut ko uzmūrēju - redzēs vēl kas no tā visa būs iznācis, bet metālu neņēmu, kaut tā mūrēšana sanāca pamatīgi dārgāk un pats mūrēju.

Re: Ventilācijas risinājums.
Datums: 29/09/2015 23:18

Nu jā, šodien grafomānija. No sākuma es vispār pārliecinātos, ka tā ir ilgtermiņa problēma. Varbūt tagad ir rudens valgums un pēc 5 nedēļām viss izvēdināsies caur logu un vispār nekas nebūs jātaisa. Durvis vai vēl kaut kas neblīvs un veido pieplūdi un aizplūde caur logu.
Un ja par kanāliem, tad cik esmu skatījies skandināvu video, tad tur bez stresa visas ventilācijas taisa pēc apšuvumiem, griežot ārā iekšējo un ārējo apšuvumu un ejot cauri tvaika izolācija. Karlsonus viņi tā kā neliek jaunbūvēs. :)

Re: Ventilācijas risinājums.
Autors: ETT ()
Datums: 29/09/2015 23:50

Atkārtošana -zināšanu māte ;)
[www.youtube.com]

Re: Ventilācijas risinājums.
Autors: Pavels.O ()
Datums: 30/09/2015 07:57

Par krāsnīm neiedziļināšos, jāveido atsevišķs topiks, jo diskusija ir apjomīga.
Video noskatījos, tur minēja, ka nosūce jāliek tuvāk grīdai, bet šādu risinājumu diemžēl maz izmanto sadzīves telpās. Visi ērtuma pēc liek pie griestiem vai griestos.
Noplūdi realizēšu caur wc sienas caurumu, jo tas jau ir un papildus caurumi sienās vai griestos nav jātaisa.

Re: Ventilācijas risinājums.
Autors: Pavels.O ()
Datums: 30/09/2015 08:34

Parēķināju telpas kubatūru, dēļ slīpajiem griestiem telpa ir 42 m3, atrodoties telpā, piemēram, 10-12 stundas 2 cilvēkiem tur fiziski gaisam nav kur likties.

Iet uz lapu: Iepriekšējā123
Pašreizējā: 3 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******    *******         **  **     **  ********  
 **     **  **     **        **  **     **  **     ** 
        **  **               **  **     **  **     ** 
  *******   ********         **  *********  **     ** 
        **  **     **  **    **  **     **  **     ** 
 **     **  **     **  **    **  **     **  **     ** 
  *******    *******    ******   **     **  ********  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727