UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 3 no 6
Re: Temperatūra apkures sistēmā
Datums: 07/01/2016 17:42

Jāņem vērā, ka šim katlam gan jau ka ir sava automātika, kura nolasa no devējiem info un tad attiecīgi kāpina vai mazina jaudu. Jāskata instrukcija tam katlam, kur kam jābūt, bet skaidrs arī tas, ka 4gaitnieks bez servomotra un devēja uz katla atpakaļgaitu konstanti temperatūru neuzturēs.

Re: Temperatūra apkures sistēmā
Autors: Rx ()
Datums: 07/01/2016 19:18

Kāpēc bez automātikas neuzturēs? Katlā pietiekoši daudz kurināmā. Gaisa padeves regulators ieregulēts uz- piemēram 90C grādiem. Ja katla jaudas pietiek ( un tā tam būtu jābūt!!!), tad 90 grādi būs izejā, tērē daudz vai maz vai daudz siltumu. Lielajā lokā prakses rezultātā regulē tā, ka kādā kontroles telpā ir vajadzīgā temperatūra, pārējās telpās griež ciet vai vaļā, kamēr puslīdz vienāda temperatūra ir, vai arī tāda temperatūra, kas apmierina. Var arī termogalvas salikt. Būs nosacīti sabalansēta sistēma. Ja ārā paliek siltāks, pagriež vārstu uz mazākās siltumapmaiņas pusi un viss. Principā var pat graduēt vārstam vietas, kur kāda iedaļa atbilst temperatūrai telpā ( laika gaitā to izveido). Pavasara- rudens mēnešiem krāsnī var arī 80C grādus turēt, tad vārstam būs cits regulējums. Bet automātika protams palīdzētu to visu savaldīt rāmjos bez domāšanas.

Re: Temperatūra apkures sistēmā
Datums: 07/01/2016 20:29

Šeit ir stāsts par granulu katlu un tam vadība atšķiras no parastajiem katliem - dedzina tik cik vajag mājā un izejā var svārstīties temperatūra ievērojami, kas arī izraisa to, ka nekāda konstanta pozīcija manuālam 4 vai 3 gaitniekam nav iespējama, lai iegūtu konstantu atpakaļgaitu. Cik nu nācies redzēt, tad viņiem mazajā lokā mēdz likt klasiku nevis 4 gaitniekus.

Re: Temperatūra apkures sistēmā
Autors: pitons ()
Datums: 07/01/2016 20:38

Man arī ir granulu katls (paštaisīts) un 4 gaitnieka vārstu. Katlā ir 85 grādi. Uz radiatoriem 55 grādi. Atpakaļgaitā katlam 70 grādi.

Re: Temperatūra apkures sistēmā
Autors: Rx ()
Datums: 07/01/2016 20:59

Reinis_LLLLLL Wrote:
-------------------------------------------------------
> Rx : kurā no sūkņiem, kas ir lielaja lokā vai
> arī mazajā?


Lielajā , protams, jāpalielina sūkņa jauda. tas nodrošinās vienmērīgāku siltuma sadalījumu katrā radiatorā un kopā arī sistēmā un atpakaļgaitā nebūs tik zema temperatūra. Bet kopumā radiatoru ķēdes summārajā atpakaļgaitā var būt zema temperatūra, galvenais ka telpas siltas. Bet krāsns atpakaļgaitas ieejā gan nedrīskt būt zem 65-70 grādiem, un to nodrošina četrvirziena vārsts, kas dozē maisīšanās proporcijas tā, lai krāsns ieejā temperatūra būtu virs 65-70 grādiem.

Re: Temperatūra apkures sistēmā
Autors: puu ()
Datums: 07/01/2016 22:22

Ļoti līdzīga pieslēguma shēma, nu pēc apraksta, atšķirība man , ka sūknis uz lielo loku atpalaļgaitā ielikts. dotajā brīdī, katlā 66, atpakaļgaita 63, 4plūsmas vārsts uz 3 ar pusi... uz radiatoriem aiziet 56. mazajā un lielajā lokā cirkulācijas sūkņi uz mazāko jaudu (1 st mājā) 2st., pēc drauga pieredzes uz max.
ieteikums- griežam 4 plūsmas vārstu uz 3, skatamies , kas notiek ar atpakaļgaitas temperatūru, ja ceļas, bet telpā paliek pa aukstu, palielinam katla temperatūru uz kādiem 75, un visam jābūt bumbās.

Re: Temperatūra apkures sistēmā
Datums: 08/01/2016 09:07

Sveiki. Šajā saitē izveidoju katla apsaites shēmu, tad būs uzskatāmāk ka viss izskatās - varbūt tagad būs kādi varianti kā visu dabūt labak??

[failiem.lv]

Re: Temperatūra apkures sistēmā
Autors: SerViss ()
Datums: 08/01/2016 10:31

Kā rakstīju pirmajā postā tūliņ aiz jautājuma, tad arī tagad apstiprināšu jau trešo reizi - jāpalielina apgriezieni cirkulācijas sūknim mazajā lokā (zaļais 2. un 3. bildē). Un būs karstums katla ieejā un nedarvosies.

Re: Temperatūra apkures sistēmā
Autors: aae ()
Datums: 08/01/2016 10:50

Ja pareizi saprotu slēgumu, bildē redzamais termometrs, kas rāda ~42, jau ir no lielā loka pienākošā temp, nevis mazā loka katla ieejas temp. Mazajā lokā ieejā visdrīzāk būs vairāk kā 42.

Re: Temperatūra apkures sistēmā
Datums: 08/01/2016 11:15

Labi, tad pie ši visa rodās vēl jautājumus - kāpēc tad lielajam lokam atnāk tik maz atpakaļ? Vai tas norm?

Pašreizējā: 3 no 6


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **    **   ******   **        **    ** 
  **   **    **  **   **    **  **        **   **  
   ** **      ****    **        **        **  **   
    ***        **     **        **        *****    
   ** **       **     **        **        **  **   
  **   **      **     **    **  **        **   **  
 **     **     **      ******   ********  **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727