UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 2 no 4
Re: Ātrā uzsildīšana
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 23/01/2016 08:14

Jaudīgie gaisa sildītāji ar gāzi ir risinājums celtniecības laikā, nevis tad, kad tev pilnvērtīga dzīvojamā māja. Gāzes (propāns) balonos, lai tu mīļais cilvēk sajustu gāzes noplūdi, pievienota specifiska viela - rada gāzes smaku. Tā, ka gāzi dedzinot aparāts patērē telpā esošo skabekli un sadegušo kopā ar šo smakojošo vielu izmet telpā, tad nekas labs no tā nesanākts!
Tātad risinājums: A) sarunāt ar blakus patstāvīgi dzīvojušu kaimiņu, lai iepriekš iekurina;
B) vienā telpā jaudīga kamīnkrāsns - atklātai liesmai vajag specifisku dūmeni, lai nodrošinātos pret telpas piedūmošanu, taču zināms laiks jāsēž kažokos
C) dārga un komplicēta automātika - kas vadāma pa internetu un "knowhome" - gudrā māja, kur var palaist automatizētu apkures katlu uz granulām vai gāzes balona vai elektrības - zemes siltumsūknis, bet tad loģiski prasītos apsildāmas grīdas - jo tajās sistēmā vismazākais speciālā neaizsalstošā šķidruma tēriņš.

Re: Ātrā uzsildīšana
Autors: Sieriņi ()
Datums: 23/01/2016 08:15

Paldies par padomiem. Siltās grīdas un centrālapkure protams ir forši, bet liekas pagaidām no izmaksu viedokļa neracionāli priekš dažām vizītēm ziemā. Pie kam māja ir saglabājušas labas koka grīdas no bieziem platiem dēļiem, kuras gribētos saglabāt, cik saprotu dēļi ar silto grīdu īsti neies kopā.

Ja nolemju ielikt kamīnu vai Bullerjani vai čugunku, tad kā ir ar pieslēgumu esošā vietā. Jo šobrīd tas ir parastais kieģeļu skurstenis pie kura pieslēgta podiņkrāsns un apaļa krāsns. Sadzīvo abi ļoti labi. Bet vai tādam kamīnam vai metāla krāsnij nebūs problēmas atrasties uz viena skursteņa ar podiņkrāsni?

Ir dzirdēts, ka Bulerjanim var aizvilkt atzaru no tiem ragiem uz blakus telpu, lai iepūš siltumu arī tur?

Sākumā bija doma uzlikt elektriskos konvektorus un kautko šādu [www.medusaka.lv] Tad izbraucot no Rīgas varētu ieslēgt un pēc divām stundām kad ierodas māja jau varētu būt kāds siltums. Bet māja ir tikai vienfāžu 16A tīkls un ievilkt trīsfāžu tīklu ir kosmiski dārgi. Un cik es nopratu esošais pieslēgums nav īsti sildelementu draugs.

Re: Ātrā uzsildīšana
Autors: specs ()
Datums: 23/01/2016 09:51

Dārgais, Ivar vai nešķiet, ka jūsu komentāri ļoti bieži ir attālināti no realitātes? Cilvēks grib reti, bet ātri un lēti uzsildīt māju, bet jums ir monologs par siltumsūkni, piekam ar grīdu apsildi???
Interesanti, kapēc nav gāzes smakas, kad gatavojam ēdienu uz plīts?

Re: Ātrā uzsildīšana
Autors: Didzisp ()
Datums: 23/01/2016 10:07

Ja skurstenim tikai viena cuka, tad diez vai visas krāsnis varēs reizē kurināt. Tur jāskatās pēc apstākļiem. Citādāk Bulerjanu vai citi metāla krāsniņu mierīgi var slēgt klāt parastam skurstenim. Galvenais, kurināt to dzelzsgabalu ar švunku. Smacēšanas, jeb ilgdegšanas režīms tad nav lietojams.
Konkrētā situācijā šāds risinājums būtu variants. Iekurina buržuiku un parasto krāsni, buržuika dod situmu uzreiz, bet kad to beidz kurināt, sāk sildīt parastās krāsnis. Kā jau te teica, brīnumi nenotiks un māju uzreiz uzsildīt neizdosies ne ar ko, jo fizikas likumus neviens vēl nav atcēlis. Protams, var nezkādu interneta automātiku uzstādīt, bet prātīgāk sarunāt ar kaimiņieni, lai iepriekšējā dienā māju izkurina. Gan jau viņai pilsētas labumus gribas pagaršot un var sarunāt barteri :)

Re: Ātrā uzsildīšana
Autors: Ansis295 ()
Datums: 23/01/2016 10:24

Jāpērk gaisa siltumsūknis un caur mobilo internetu jāuztur mājās 5 grādi. Dienu pirms ierašanās sāk celt uz vajadzīgo temperatūru. Atbraucot slēdz ārā un kurina krāsnis.

Re: Ātrā uzsildīšana
Datums: 23/01/2016 10:28

Interneta automātika ir interesanta lieta, bet viņa nav stabila. Ja piemēram telpā ir -7 grādi, tad es neesmu pārliecināts, ka tas aparāts vispār strādās - viņš ir uz baterejas un man neviens bezvadu aparāts ar batereju mīnusos nav strādājis. Es te savās mājās šo un to esmu licis, lai varētu no mājas apskatīties cik piemēram sūkņa grodā ir temperatūra, cik pagrabā cik verandā utt. Nekad nav strādājuši. :) Otrā lieta, ka internetam ir jābūt stabilam un tas nozīmē kaut kādu jēdzīgu modemu rūteri laukos, kas nozīmē fiksēto mēneša maksu. Kapeikas, bet rada neracionalitātes sajūtu. Pieņemsim, ka tas viss strādā un ir iekabināts elektriskais sildītājs. Nezinu kā citiem, bet es izjūtu alerģiju atstāt salīdzinoši lielas jaudas elektroapsildes mantas bez uzraudzības. Varbūt tā alerģija ir radusies no tā, ka esmu redzējis izkusušas rozetes pie sildītājiem, kaut kur neveidojas labs kontakts un tad nav droši. Es labāk salstu nekā ierodos mājās kopā ar ugunsdzēsējiem.

Centrālapkures izmaksas it kā nav lētas, bet pafantazējot es domāju, ka ir iespējams salasīt sistēmu ap kādiem 1500eur. Nopirkt lietotu katlu, turku radiatorus, kausējamās caurules, skursteņa čaulu un paša vai paziņu spēkiem salikt sistēmu. Ja visu pirkt jaunu un maksāt par darbu, tad sanāks kaut kas 2 vai 3 reizes dārgāk, bet intereses pēc nebūtu slikti aprēķināt. Ļoti laba gaisa sildāmā krāsns jau arī nebūs tik ļoti lēta, domāju ka kādi 800 varētu būt.

Re: Ātrā uzsildīšana
Autors: kiegelis ()
Datums: 23/01/2016 10:53

paņem lielo (ir vairāki izmēri) gāzes pūtēju ar gāzes balonu, taškenta būs 5 minūtēs! Cita lieta, kad viņu izslēdz, sienas aukstas, telpa ātri atdziest, bet pa to laiku kurini pārējās krāsnis. Elektrības patēriņš simbolisks, gāze ar daudz neiziet. Mazliet varbūt ir specifisks smaciņš no gāzes iekštelpās viņu izmantojot, bet siltums momentāns un izslēdzot smaciņš pazūd.

Re: Ātrā uzsildīšana
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 23/01/2016 12:24

Uz brīvdienām noīrē gāzes sildītāju un pārbaudi.

Re: Ātrā uzsildīšana
Autors: nokijs ()
Datums: 23/01/2016 13:11

Tikai pie gāzes sildītāja jāatceras, ka jāvēdina telpas. Jo gāzei sadegot rodas co2 un ceļas telpas mitrums. Tas nu nebūtu tas labākais variants kā apsildīt telpu.
Ir bijusi bēdīga pieredze gan būvējot objektus, kad no gāzes sildītāja, itkā sildot un žāvējot telpu, efekts ir tieši pretējs, jo mitruma līmenis ceļas strauji un koka konstrukcijas labprāt to ņem pretī pilnām mutēm.
Un otrs, ir co2 līmeņa bīstamība. Diemžēl, ir bijusi pieredze, kad jauna ģimene aizgāja tai saulē, tieši telpu apkurinot ar gāzes sildītāju. aizmiga un nepamodās...

Re: Ātrā uzsildīšana
Autors: jaunakais ()
Datums: 23/01/2016 13:23

Centrālapkure mājai nedēļas nogalēm – nu nē, pārāk daudz klapatu ar centrālapkuri.
Attālināta vadība caur internetu – pārāk nereāli, ja nav daudz naudas.
Gāzes pūtējs, vairāk vai mazāk smaka. Pamēģini ar parasto gāzes plīti uzsildīt mājokli uzreiz sajutīsi nevēlamu smaku, tikko uz gāzes plīts ir kāds katliņš tā smaka nav. Liesma atsitās pret virsmu – tur ir kaut kāda fīča!
Tomēr es paliktu pie kamīna vai bullerjan, papildus elektrības apkure, kas uztur temperatūru virs nulles (no otrdienas līdz piektdienas pēcpusdienai) nav nepieciešama nereāla automātika. Māja ierodoties nav jāpaceļ no -7, nav labi telpas turēt pie tik zemām T, pelējums utt.
Elektrībai uzsildīt vai uzturēt minimālu T, tās ir divas dažādas lietas! Arī no drošības viedokļa.

Pašreizējā: 2 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********    *******    *******   **     **  **        
 **     **  **     **  **     **  **     **  **    **  
 **     **  **         **     **  **     **  **    **  
 **     **  ********    ********  **     **  **    **  
 **     **  **     **         **  **     **  ********* 
 **     **  **     **  **     **  **     **        **  
 ********    *******    *******    *******         **  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727