UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: Jaudas samazinājums privātmājām! Lētāk, bet vai labāk?
Autors: Olimps ()
Datums: 26/10/2016 10:00

to JanisJanis:
Tavā stāstijumā kaut kas ir pazudis tulkojumā.
Nekāds transformators nav jāliek parastajai 380V līnijai, lai cik mazu jautdu tev vajag.
Ja tuvākā ir 10kV līnija, tad transformators jāliek jebkurā gadījumā.
Laiki ir mainījušies, bet Sadales Tīks arī neko nemeloja.
Izskatās, ka pats pārējiem mēģini pūst miglu acīs.

Re: Jaudas samazinājums privātmājām! Lētāk, bet vai labāk?
Autors: J ()
Datums: 26/10/2016 10:24

Būtu tikai godīgi, ja sadales tīkls pārejot uz zemāku jaudu kompensētu tos tūkstošus, kuri tika viņam samaksāti, lai pārietu uz augstāku jaudu!
Otrkārt pie šitik nenormālas abonēšanas maksas būtu nepieciešama daudz elastīgāka un brīvāka bezmaksas iespēja mainīt jaudu turp atpakaļ!

Re: Jaudas samazinājums privātmājām! Lētāk, bet vai labāk?
Autors: bern ()
Datums: 26/10/2016 12:12

Samazināt jaudu nav liela māksla, pirms to darīt es ieteiktu uzzināt cik tūkstošus maksās pieslēgt atpakaļ, ja tāda nepieciešamība parādīsies. Man ir šāda pieredze -nopirku divus blakus esošus dzīvokļus, kurus iepriekšējais īpašnieks bez jebkāda projekta bija apvienojis, atstājot vienu elektrības pieslēgumu. Lai atjaunotu likvidēto pieslēgumu, man paprasīja virs 2000 EUR. Pamatojums -kamēr pieslēguma nebija kaimiņi esot attiecīgo jaudu pievākuši sev un viss jābūvē no jauna. Ņemot vērā, ka lielākā daļa kaimiņu ir pensionāri, kaut kā nenoticēju, bet izvēle nekāda. Un šajā es gadījumā stāsts nav par 3 fāzēm ar daudziem ampēriem kaut kur meža ielociņā, upītes krastā, bet gan par vājstrāvas pieslēgumu pilsētas centrā!

Re: Jaudas samazinājums privātmājām! Lētāk, bet vai labāk?
Autors: SerViss ()
Datums: 26/10/2016 13:02

[www.sadalestikls.lv]

Frāze:
..........Ikvienam klientam ir iespēja analizēt savu elektroenerģijas patēriņu, izvērtēt esošās elektroiekārtas, to efektivitāti, un nepieciešamo elektrotīkla jaudu to darbināšanai. No liekās jaudas klienti var atteikties, bet gadījumā, ja klients būs kļūdījies aprēķinos un elektrotīkla jaudu samazinājis par daudz, nepieciešamības gadījumā līdz 2017. gada 31.jūlijam to varēs atjaunot bez maksas......

Re: Jaudas samazinājums privātmājām! Lētāk, bet vai labāk?
Datums: 26/10/2016 15:44

Es tieši pirms pāris gadiem palielināju no 25 uz 32A 3'fazēm. Maksāju naudu, turpretī ja samazināsi būs par velti, gadu vari eksperimēntēt un ja nepaspēj, tad atkal jātaisa projekts un par naudu. Daudzem liek par savu naudu izbūvēt infrastruktūru, uzstādīt transformatorus.... Ja būvē normālu sadali un simentriski sadalot, tad privātmājai vajag 3 fāzes. Ja vienu izsit stādā pārējās. Iedomājies, ka neesi mājā un sievieši nesaprot kāpēc pēkšņi tumsa. kā ieslēdz tā sit ārā visu māju. Atšķirība starp 32A un 25A manā gādījumā ir 1 Eur mēnesī. Toties ja es samazainu ieejas automātu tad gan var būt risks ka mani patērētāji ar 20 un 25A jaudu ir vienādi ar ieejas automātu kurš atrodas ārā. Vai gan pie pārslodzes gribēsies katru reizi skriet ārā slēgt iekšā, nakts un lietus laikā. Tas nav to vērts.
Ar katru gadu elektroierīču skaits aug. Padomājiet gludeklis, plīts virsmas, cepene, fēns, Veļene žāvētājs, tosteris , tējkanna, mikrene, kafijas automāts...... Varbūt kādam vēl el. boileris. Nemaz nerunājot par to ja sagribēsi pirtiņai pieslēgt katlu. Pastātstiet sievai, ka uz svētkiem varēs darbināt tikai vienu - cepeni vai plīts virsmu. Lai negludina vai nelieto fēnu, kamēr uzsilst boileris.;; :))

Tas Andra un Aigara nodoklis ko zēni veikli sashēmoja, kad bija pie varas, lai tauta bez iebildumiem maksātu vismaz 99 gadus OIK. Tas no viņu Puses ir gājiens ar zirdziņu, lai varētu kāst tautu. Nav forši Aigar , Nav forši Andri. Mēs to atceramies katru reizi, kad maksājam OIK>

Re: Jaudas samazinājums privātmājām! Lētāk, bet vai labāk?
Autors: JanisJanis ()
Datums: 26/10/2016 22:07

Man teica, ka kaimiņi esošo trafu ir noslogojuši un man jāpērk jauns.

Re: Jaudas samazinājums privātmājām! Lētāk, bet vai labāk?
Autors: rbm ()
Datums: 26/10/2016 22:33

Nu samazinašu no 25A uz 16A, ietaupīšu aš veselus 26EUR gadā. Pēc gadiem 5iem vajadzēs atpakaļ un kādus 9*20=180 EUR samaksāšu par jaudas pieslēgumu vien.

------------------------------------
Ceļu savu māju - [gimenesmaja.wordpress.com]

Re: Jaudas samazinājums privātmājām! Lētāk, bet vai labāk?
Datums: 26/10/2016 22:42

Latvenergo monopols un augstprātība sastībā ar tiem transformatoriem ir pielīdzināms tādam piemēram:
Es eju un vēlos nopirkt kafejnīcā kafiju un man pavēsta, ka man jāpērk kafijas automāts. Vēlos bulciņas un man piedāvā nopirkt kafūzim krāsni.
Mēs taču ņemam produktu, bet Latvenergo piedāvā, lai izviedojam viņiem infrastruktūru. Tad ja esmu reiz samaksājis to šaušalīgo naudu, par stabiem un kabeļiem un atsakos no pakalpojuma, viņiem būtu jāatmaksā mana ieguldītā nauda infrastruktūras būvniecībā vai jāatlaiž maksa par elektrību par ieguldīto summu. Civilizētās valstīs tā būtu jābūt.
Vai zinājāt ka mūsu "civilizētajā" valstī 2016. gadā vēl joprojām ir viensētas, kur joprojām nav elektrībās, jo šim nonopolistam to izveidot nav izdevīgi. Lai paši būvē un maksā par kabeļiem un trafiem... Ārprāts!

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  ******   ********   ******   **     **  **     ** 
 **    **  **        **    **  ***   ***  **     ** 
 **        **        **        **** ****  **     ** 
 **        ******    **        ** *** **  **     ** 
 **        **        **        **     **  **     ** 
 **    **  **        **    **  **     **  **     ** 
  ******   ********   ******   **     **   *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727