UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: Necirkulē ūdens pašteces sistēmā pēc katla nomaiņas
Autors: Rx ()
Datums: 27/10/2016 11:25

Man arī bija pašteces...Ja nesilda, tad jādara sekojošais: Jāiet ar roku pa augsējo silto cauruli uz radiatoru pusi. Pie katra radiatora iet uz leju caurule līdz radiatora ieplūdei. Tausta, kāds tai stāvoklis. Cik tālu no augšas tā ir karsta. Tā apskata visus radiatorus. Ja visiem radiatoriem cauri nav plūsmas, tad kļūda ir pie krāsns, vai kāds burbulis, pat apakšā nosprostojis cirkulāciju. Vēl. Izplešanās atvertajam traukam jābūt sistēmas pašā augstākajā vietā, tas ir pie pašas krāsns. Ja sistēma mainīta uz noslēgto, tad obligāti jābūt automatiskajai gaisa izvadīšanai no sistēmas kritiskajā punktā, kur gaiss var stabili uzturēties. Ja ir atvērtais izplešanās trauks, tad var atvērt sistēmas izliešanas krānu un ar lielu strūklu sistēmu parpildīt..arī tad gaiss tiek iešūpots un, cerams , izvadīts. Neaizmirst papildināt izplešanās traukā ūdeni. Un, vēl viltība uzpildē: Sistēmu uzpilda ar ūdeni, spiežot to apakšejā caurulē pie krāsns, nevis lejot ūdeni atvērtajā izplešanas traukā! Mierīgi, bez steigas laiž ūdeni iekšā, lai tas lēni pilda visu ko var. Kad pilns, tas parādīsies pie krāsns izvada augstākā punkta. Tad var jau palielināt plūsmas ātrumu, lieko aizvadot prom...Tā palikušos burbuļus izkustina un aizvada gaisā.

Re: Necirkulē ūdens pašteces sistēmā pēc katla nomaiņas
Autors: JurisL ()
Datums: 27/10/2016 14:15

Paldies visiem par padomiem!

To SerViss: Augšējā maģistrāle toč nav noslīdējusi.

To Rx: Augšējā (turpgaitas) caurule ir iztaustīta - plūsma nav caur visiem radiatoriem, tātad vēl viens apstiprinājums tam, ka kļūda ir pie krāsns. Jā, izplešanās trauks (vaļējais) ir pašā augstākajā vietā (bēniņos, vertikālā caurule no katla - tās galā), un uzpildīšana ir ierīkota no sistēmas apakšas (vibrosūknis no akas), un kā reiz pie krāsns. Pildot veco katlu 40 gadus gan nekādi gaisa burbuļi/nesilšana nav bijusi.:)

To Khe: "Tas atpakaļgaitas pieslēgums ir caurejoša caurule vai atsevišķi piemetināti gali? ... Ja caurumi tai saurbti apakšā..." Atvaino, šo gan nesapratu. Caurejoša caurule cauri kam? Kādi gali, kam? Kādi vēl caurumi saurbti? Jebkurā gadījumā - nekas nav mainīts, salīdzinot ar veco katlu. Vienīgi tas, ka vecā katla apakša bija par ~10 cm zemāk, tā kā bišķīt iegremdēts grīdā, un tam jā - atpakaļgaitai kritums bija tiešām līdz pat pašam katlam. Jauno, par cik tas mazāks, un lai ērtāk ar to darboties, pacēlām grīdas līmenī, un līdz ar to tagad arī atpakaļgaitai sanāk neliels pacēlums pirms paša katla.

Re: Necirkulē ūdens pašteces sistēmā pēc katla nomaiņas
Autors: khe ()
Datums: 27/10/2016 21:38

Saprotu, ka atgaitu var pieslēgt no abām pusēm - tā kādreiz Vienybes katlam bija - iemetināta caurejoša caurule, kam vienā galā uzskrūvējas korķis, bet otrā(vajadzīgajā) pievienojas atgaita. Katla iekšā tajā caurulē bija saurbti caurumi, lai atgaitas ūdens nonāktu katlā. Tas nav shēmās, bet bija redzams skatoties atgaitas pieslēguma caurumā.

Re: Necirkulē ūdens pašteces sistēmā pēc katla nomaiņas
Autors: Rx ()
Datums: 27/10/2016 22:24

Lasām par salizturību :"Fibo: Ilgs kalpošanas laiks. Latvijas klimats ēku konstrukcijas ietekmē diezgan agresīvi un ir īsts pārbaudījums sienu ilgmūžībai. Tiesību aktos, kuri reglamentē produktu ilgmūžību, paredzēts, ka mūra blokiem, kuri tiek izmantoti ārsienām, būtu jāiztur mazākais 25 sasalšanas un atkušanas cikli, pēc kuriem spiedes izturība saglabātos nemainīga.

Salīdzinājums:
Produkti Keramiskie bloki Gāzbetona bloki Silikātbloki Betona blokiKeramzītbloki FIBO
Salizturības cikli F 25 – F 35; F 25 – F 35 F 50 F 50 F 50
(jo rādītājs F lielāks, jo mājas konstrukcija kalpos ilgāk)

Vērts atcerēties, ka mūra blokiem, kuriem ir lielu poru struktūra, ir liela priekšrocība – salizturība. Šo materiālu iegremdējot, tā ārējās poras nekad pilnībā nepiepildās ar ūdeni, bet sasalšanas brīdī ledum, kurš rodas, ir vieta, kur izplesties, un tas neārda bloka struktūru. Tieši šāda struktūra ir FIBO blokiem, kurus var izmantot arī nelabvēlīgos klimatiskos apstākļos.
Tiem kas nesaprata, jeb nevar nolasīt, tad Betona blokiem ir tik pat kā Fibo = 50!

Re: Necirkulē ūdens pašteces sistēmā pēc katla nomaiņas
Autors: Rx ()
Datums: 27/10/2016 22:29

Ne tur iekrita . Piedodiet. Nezinu kā dzēst.

Re: Necirkulē ūdens pašteces sistēmā pēc katla nomaiņas
Autors: JurisL ()
Datums: 28/10/2016 13:12

to Khe: Tagad sapratu - jā, korķi katlam ir abos sānos, bet caurules, kas iet cauri, tur nav, redzēju.

Re: Necirkulē ūdens pašteces sistēmā pēc katla nomaiņas
Autors: pip ()
Datums: 29/10/2016 01:31

Kaa risini sho problemu. Liksi sukni

Re: Necirkulē ūdens pašteces sistēmā pēc katla nomaiņas
Autors: soseds2 ()
Datums: 30/10/2016 17:15

Cik ņemos ar pašteces sistēmām, mainot katlu, atgaitu savienoju tādā pašā augstumā. viss strādā.

Re: Necirkulē ūdens pašteces sistēmā pēc katla nomaiņas
Autors: JurisL ()
Datums: 10/11/2016 23:07

EPILOGS

Izvērtējot visādus par un pret starp katla dziļākas novietošanas iespējām un cirkulācijas sūkņa pievienošanu, izvēlējāmies pievienot sūkni (un termo regulatoru pie turpgaitas caurules). Tagad radiatori kopumā silst ļoti labi, labāk, nekā ar iepriekšējo katlu..Kāpēc kopumā? Tāpēc, ka radiatori nesilst vienmērīgi - vairums ir forši karsti, bet divi silst nedaudz vājāk (pirmais un pēdējais), bet par šo efektu jau biju internetā pirms tam salasījies, tāpēc ar to rēķinājos. Vienkārši jāpabalansē ar ventiļiem, kas ir pie katra radiatora.

Stāsta morāle - mainot katlu pašteces (dabīgās cirkulācijas) apkures sistēmā, NECELIET TO AUGSTĀK PAR IEPRIEKŠĒJO KATLU, LAI SAGLABĀJAS KRITUMS ATPAKAĻGAITAI LĪDZ PAŠAM KATLAM! Un pakonsultējieties ar speciālistiem PIRMS tam.))

Re: Necirkulē ūdens pašteces sistēmā pēc katla nomaiņas
Datums: 12/05/2017 16:22

Tikai nelej ka neiet un nevar. Tu paceļot cauruli pirms katla izveidoji šifonu un tajā sanākušie mēsli pēc skalošanas nosprostoja pašplūsmai caurplūdi. Paceļot uz augšu atgaitā jāatstāj bija zemākā punkta izlaide un viss. Atceries ka pašcirkulācijas sistēmas atpakaļgaitu virzienā uz katlu vari būvēt visos virzienos un augstumos. Ar nosacījumu ka caurule nav nosprostota kā tavā gadījumā ar neapzinātu sifonu pirms katla kuram nav izlaides krāna.

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2


Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **      **  **      **  **     **  ********  **     ** 
 **  **  **  **  **  **  ***   ***  **        **     ** 
 **  **  **  **  **  **  **** ****  **        **     ** 
 **  **  **  **  **  **  ** *** **  ******    **     ** 
 **  **  **  **  **  **  **     **  **        **     ** 
 **  **  **  **  **  **  **     **  **        **     ** 
  ***  ***    ***  ***   **     **  **         *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727