UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 2 no 4
Re: fum lenta vai pakulas ???
Autors: ^*^ ()
Datums: 20/05/2006 07:28

Palasi visus šos tekstus - nu baigie zinātnieki salasījušies. Spečuki visās jomās, zina vielu sastāvu, noturību. Tāpēc arī dominē ''MANS'' viedoklis, pārējie ir un paliks duraki. Bet no manas pieredzes - savienojumos izmantojot linus tie nekur nebriest, ja savienojums tek - tad viņš tek, un tecēs vēl vairāk, jo ūdens izskalo. Un starp citu tas organiskais materiāls nemaz tā nepūst. Paskaties kas ir māju logu ailēs sabāzts, tie paši lini.
Bet kāda tam visam gan nozīme, katrs tāpat būs sev meistars.

Re: fum lenta vai pakulas ???
Autors: Rx ()
Datums: 20/05/2006 15:52

Ja paņem nepuvušus linus- to šķiedras ir ļoti stipras, ja puvuša- plīst tirkšķēdami. Man linu šnore uz zemes pagulēja- vairs nav šņore... tā ka pūst. Logos nav mitruma... Ja izkustina vecu savienojumu, tiešām tecēs, bet ar laiku tā samazināsies, tapēc ka sausā daļa uzbriedīs. Par to ka tecējot skalo kautko ārā-sviests....Tāpēs arī papildus smēre tiek likta- lai skrūvējot slīdētu un labāk noblīvētu, nesaraujot linu šķiedru. Bet ja vēlaties čatot- tad uz Delfi.Pēc daža "teiktā" redzams, kapēc tik daudz sliktu būvnieku...meistaru nav....slikti būvē....baigā haltūra....Jo neizglītojaties!

Re: fum lenta vai pakulas ???
Autors: Didzisp ()
Datums: 20/05/2006 16:06

^*^,"spečuki" raksta reklāmas prospektus un skalo veikalos smadzenes pircējiem. "Spečuki" iesaka plēst nost ulmaņlaika šīferi un viņiem pofig, ka tas nostāvējis astoņdesmit gadus un netek, bet"spečuiku" ieteiktais jumta segums labi ja izturēs desmit gadus. "spečuki" liek baļķu guļbūvi iepakot vatē un plēvē, jo to pieprasa Eiropas normas un viņiem pofig, ka tā sapūs u.t.t. Mūsdienās "spečuks", kurš no trim reizēm sitot pa naglu divas trāpa pa to ir jau darbu vadītājs. Šis forums ir cilvēkiem, kuri domā paši un nepaļaujas tikai uz "spečuku" semināros iegūtajām zināšanām. Cilvēku pozitīvā un arī negatīvā pieredze ir daudz vērtīgāka par "spečuku" konsultāciju."MANS" viedoklis ir labākais kas cilvēkam var būt un ir tikai jāpriecājas, ka tāds mūsdienu patērētāju sabiedrībā vēl nav iznīcis.

Re: fum lenta vai pakulas ???
Autors: vgy7 ()
Datums: 16/07/2006 07:20

Visi diži pakošanas speciālisti, mācās no tautas gudrībām: viena tante teica!
Lini piebriestot, bet fums nē.
nez kāpēc liniem jāsāk piebriest tikai tad, kad ūdens sāk tecēt? starp citu arī ar fumu pakotie ūdens savienojumi aizkaļķojas unaizvelkas ar rūsu.
p.s. profesionāli gāzinieki ar fumu un liniem strādā jau 50 gadu un tur kur jāizmanto lini, tie tiek izmantoti arī šodien.

vgy7

Re: fum lenta vai pakulas ???
Autors: binary ()
Datums: 05/09/2013 01:24

Gribētos pacelt veco tēmu…

Autors uzdeva jautājumu - "cik daudz jātin FUM lenta, lai būtu labi?" Arī man tas ir aktuāli. Pēdējās divas dienas nez cik reizes ir pārjaukti mezgli, lai tajos neveidotos "lieki" ūdens pilieni ("lieki" tāpēc, ka no ūdens pilieniem pilnībā izvairīties nav reāli - visur veidojas kondensāts lielā daudzumā). Vai ir kāda būtiska atšķirība starp biezākām un plānākām lentām? Nomocījos gan ar 0.2mm, gan ar 0.075mm un 0.1mm biezām. Vītnes gan jau ka rupjās, savienojumi uz 1/2 un 3/4.

Līdzīgu jautājumu gribētos uzdot arī par pakulām. Iepriekš te viss bija notīts ar pakulām, bet tas izskatās pabriesmīgi. Vai tā ir jābūt, ka pakulas lielā daudzumā lien ārā no savienojuma? Jebšu viņām nav jābūt redzamām? Uz teflonu pārgāju lielā mērā tāpēc, ka tas, ja arī kaut kur ir redzams, tad smuks un nelielā daudzumā (un nesmērē). Vecos savienojumus gan vajadzēja likvidēt ne tik daudz estētisku kā praktisku iemeslu dēļ - vajadzēja uzlikt filtru priekš veļasmašīnas un boilera.

Re: fum lenta vai pakulas ???
Autors: Sybase ()
Datums: 16/09/2013 16:21

Kaut kad sens dzīvojot 9stāvenē saku tīt ar fum , jo šī lenta mājās vienkārši bija un problēmu ar tās palīdzību varēja novērst , cik tad tas vajadzības ir 9 stāv mājā , labi ja reiz 2 gados kaut ko jāsalabo .

Līdz sāku dzīvot privātmājā un parādījās vajadzība pēc jau apjomīgākiem santehnikas darbiem.
Nu ņemu to ko pazīstu FUM ;-) +/- ja viss OK līdz brīdim kad nācās skrūvēt sarežģītākas konstrukcijas kur krāns krānam krāns un treigabals treigabala galā. Tad ari bija pilnīgi skaidrs ka uz šādām konstrukcijām fum ir galīgi garām:
1) lai ari cik labi un blīvi satin FUm uz aci ir ok bet rezultāta ~2 savienojumi no 10 jāpārtaisa.
2) situācijā ja konstrukciju nepieciešams pagrozīt turpu šurpu FUm gandrīz ar garantiju sāks sulot.

Patrepēs un citās šaurās vietās kur man otrreiz līst negribēsies izmantoju pakulas ,--- ja vītne maza 1/2 un viegli tikt klāt šad tad uztinu fum lai nav rokas jāsmērē ;-) manam 8 gadīgam dēlam labāk patīk FUM ;-)

Tie kuri kādu čupiņu ir satinuši ar FUm mierīgi ņemat paklulas un nebūs nekādu problēmu , pēc x20 piegājiena ari estētika parādīsies un no vītnes barda ārā nespīdēs.

P.S. sākotnēji likās ka FUM ir kaut kas jaunāks un progresīvāks , bet mana nelielā praksē pierādījies ja gribi ilgspēlējoši un ar pirmo piegājienu -> pakulas.

Re: fum lenta vai pakulas ???
Autors: MārtiņšS ()
Datums: 30/08/2014 22:30

Vai kāds var pateikt kā un cik daudz uztīt pakulas uz lodveida krāna? Vītne ir tik slidena, ka ikreiz kad mēģinu krānu uzskrūvēt, pakulas sagriežas.

Re: fum lenta vai pakulas ???
Autors: soseds2 ()
Datums: 31/08/2014 00:55

Vītne jāsaskrāpē, lai pakulas neapgriežas.

Re: fum lenta vai pakulas ???
Autors: Rx ()
Datums: 31/08/2014 08:41

Jasamazina pakulu kušķis. vītnes sākumā šķidrāks. Jāsasmērē ar pakulu smēri.

Re: fum lenta vai pakulas ???
Autors: aaaa ()
Datums: 31/08/2014 10:15

Man visā mājā ekskluzīvi ir tikai un vienīgi pakulas - ar teflonu notīt savienojumu hermētiski ir praktiski neiespējami. Auksto ūdeni jā, bet tur, kur ir siltuma izraisīta izplešanās/saraušanās - tur ar nevis kaut kādu, bet ar 100% garantiju agri vai vēlu tecēs. Un kā te jau minēja - ja kaut kur jāpagroza turpu/šurpu (piem. dušas vai krāna ekscentrs), tad tur teflons tek momentā - pilnīgi bez variantiem - tin tu cik biezu viņu gribi. Nesaprotu, kā var uztīt pakulas tā, lai tās rēgotos ārā??? Ja gadījumā savienojums ir kaut kur viesistabā uz galda un vajag nu pavisam sterilu skatu, vai netīšām gadās uztīt par daudz, tad pēc savienojuma saskrūvēšanas es parasti ar asu nazi (rezaku) apgriezu vītnei apkārt un liekās pakulas noņēmu - tad sanāk pavisam ideāli - neviena lieka matiņa.Ja vītnē nav robiņi, tad ņem parastu metāla zāģīti un perpendikulāri vītnes līnijām to no visām pusēm saskrāpē - tad nekas nekur neslīdēs. Grafīta smēre ir obligāta - ja grib pavisam pamatīgi, vai grafītene izbeidzas, var pirms saskrūvēšanas tām pakulām pa virsu uzziest silikonu - tas tad vēl sacietēs ar laiku un tāds savienojums vispār būs mūžīgs.

Pašreizējā: 2 no 4


Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  **     **  **     **  ********   ******** 
 **   **   **     **  ***   ***  **     **     **    
 **  **    **     **  **** ****  **     **     **    
 *****     **     **  ** *** **  **     **     **    
 **  **    **     **  **     **  **     **     **    
 **   **   **     **  **     **  **     **     **    
 **    **   *******   **     **  ********      **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727