UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
bullerjan
Autors: 45cm pagale ()
Datums: 17/03/2023 12:02

Sveiki. Gribu piepirkt Bullerjana tipa krāsni. Jau padsmit gadus tādas lietoju, laikam bija no Salaspils, bet tur vairāk netaisa. Jautājums, kurš ražotājs labāks. Parakājos pa internetu - atradu bulerjan.lv (man mājas viducī tagad ir tāda, kā viņu lielākais modelis, tikai specversijā, ar 8 trubām - zvērs), bullerjans.com (pēc sertifikātiem spriežot Ukraina), krievu Termofor (simpātiskas, ar gatavošanas virsmu), vēl Termomax, kas saucās NufNuf teorētiski atstāja labu iespaidu. Padalieties pieredzē par ekspluatāciju, cik kvalitatīvas utml. Paredzams dzīvojamās mājas apsildei. Līdzīgs jautājums par malkas plītīm - kaut kā visādi poļu-spāņu-horvātu izstrādājumi uzticību nerada.

Re: bullerjan
Autors: Ivara Godmaņa vārdabrālis ()
Datums: 17/03/2023 13:34

Uzkarsētā caurplūstošā gaisa lielākā nelaime dzīvojamā vidē saistāma ar to, ka no mums un drēbēm uzturoties tādās telpās noberžas un gaisā nokļūst organiskās daļiņas. Tām nokļūstot uz šādām sildvirsmām ar virsmas temperatūru virs 80 grādiem, notiek to pārogļošanās un tad mēs esam spiesti to elpot - līdzīgi kā smēķējot. Tapēc tipa Bullerjan apkure lietojama tikai darbnīcās vai siltumnīcu tipa telpas - visur tur, kur cilvēka uzturēšanās epizodiska. Kanādā plaši izmanto tādus apsiildes veidus, bet tiem komplektā nāk speciāli dārgi gaisa fiiltri. Ja tā ņem. tad Bullerjana pievadam vajadzētu pieslēgt gaisa recirkulācijas ietaisi, kur no telpas izplūstošais gaiss aptapināti sasilda ieplūstošo un tad tālāk notiek tā papildus piesildīšana. Ja iepazīsies ar krāsns teoriju, tad kvalitatīvām krāsnīm noliegta to virsmas sasildīšana virs 100 grādiem. Tā, kā jebkurai plītij - vismaz čuguna virsmai ir tāda pati problēma kā bulerjanam - vienīgi virtuvēm mēs papildus radam vēdināšanu.
Katrā ziņā telpu apsildei vispareizākās ir masīvas krāsnis no ķieģeļiem, tad nav jābaidās no sistēmas sasalšanas un tai nav šo sadegušā gaisa smēķēšanas problēmas.
Taču manā skatījumā šobrīd visloģiskākā apsilde ir grīdas apsilde, jo te lielai virsmai var uzturēt ļoti zemu siltu temperatūru +25..+30 grādi un tātad putekļu konvekcija telpās ir vismazākā. Vasrā tādu grīdu var izmantot dzesēšnai...



Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  ********  **     **  ********   ********  
 **     **     **     ***   ***  **     **  **     ** 
 **     **     **     **** ****  **     **  **     ** 
 *********     **     ** *** **  **     **  ********  
 **     **     **     **     **  **     **  **        
 **     **     **     **     **  **     **  **        
 **     **     **     **     **  ********   **        

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727