UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
radiatori
Autors: aigis ()
Datums: 20/06/2006 02:21

labdien. man tāds jautājums, varbūt kāds var dot padomu. mēģinu saviem spēkiem ierīkot centrālapkuri. veidoju sistēmu ar vienu cauruli. vis tā kā būtu skaidrs tikai kā pareizi pieslēgt radiatorus. piemākošo augšā aizejošo pa diognāli lejā. cik resnas trubas jāizmanto? vai abas vienādas, vai kā? ja kāds dotu padomu būtu ļoti pateicīgs .citādi ka nesataisu ziepes un no siltuma nebūs ne vēsts.

Re: radiatori
Autors: Rx ()
Datums: 20/06/2006 04:26

Protams laižot pa vienu cauruli uz priekšu virknē, neliekot apejas ceļu čiks vien iznāks! Kā tad regulēsi siltumu radiatorā? Pirmie būs karsti, tālākie vēsi. Kas būs kad sistēma sāks atdzist- salsi tākajā istabā....Tāpēc nav jāskopojas un jāliek divu cauruļu sistēma- tas atpērkas komfortā un ekonomiski. Resnums caurulēm: Jo resnākas un mazāka radiatoru caurplūdes pretestība, jo mazākas jaudas sūkni var likt- mazāk patērēs, mazāk sistēma skanēs, ilgāk sūknis kalpos, vienmērīgāka temperatūra būs radiatoros. Pieņemts tā: sākumā resnākas, tālāk pieslēgumi pie radiatoriem tievāki. Jāņem vērā ka plūsmas jādala pa virzieniem ar vienādām plūsmas pretestībām, kaut vai teorētiski. Kāda grāmata jāpalasa....

Re: radiatori
Autors: zibens ()
Datums: 04/07/2006 16:13

Driizaak otraadi sakumaa tievaakas taalaak no sukna resnaakas trubas. Alternatiiva - balanseshanas varsti.

Re: radiatori
Autors: vgy7 ()
Datums: 16/07/2006 06:44

Varbūt tomēr kādreiz uzklausīsim speciālistus, zibens jau sistēmas pārbūvi neatmaksās, bet pēc tik konkrētiem ieteikumiem būvēta sistēma neko vairāk kā naudasmaku nesildīs...

vgy7

Re: radiatori
Autors: zibens ()
Datums: 18/07/2006 05:14

Fizikā un dzīvē esmu novērojis ka ūdens izvēlās plūst pa vieglako celu tā kā speciālist vgy7 sēdi un nespridzi!

Re: radiatori
Autors: viktors ()
Datums: 18/07/2006 18:29

tā kā zibens "Fizikā un dzīvē esmu novērojis ka ūdens izvēlās plūst pa vieglako celu," tad ieraugot sūkni šim acis aizmiglojas un pirms sūkņa tiek taisīta mākslīga pretestība, kas ne tikai samazinās caurplūdi tā ka nebūs vairs ko balansēt, bet uz gaudojošām trubām saimniekam ieteiks iegādāties kādu citu sūkni...
Visticamāk gan ka šis būs no klasiskajiem Zelta Zivtiņas amatniekiem, kas pēc katra objekta nomaina telefona numuru un visi gali...kanalizācijā
ne velti portālā nav reģistrējies, jo kā saka suns zin ko ēdis

Re: radiatori
Autors: vgy7 ()
Datums: 18/07/2006 19:40

Kāpēc zibenim vajadzīgs sūknis, ja ūdens plūst tāpat?
Ar fiziku un dzīvi varbūt pittiek zibenim, bet apkures specīālisti nez kāpēc apgūst termodinamiku un hidroliku.

vgy7

Re: radiatori
Autors: zibens ()
Datums: 18/07/2006 21:06

Vot jalamajas gan. Ja suknim japumpe caur divcaurulu sistemu ntie radiatroi un pirmaa radiatora atgaitas ventilis buus liidz galam vajaa un peedeejam puspieverts tad mulkim skaidrs ka peedeejaa radiatoraa siltuma nebuus.

Taa pat ar trubaam. Ja suuknim tuvaak ir radiatori pieslegti ar resnaakaam trubaam tad udens izpludis pa taam. Wobshem forums ir visadiem gudriniekiem prieksh dizhoshanas. Davai labaak piedaavaajiet man normaalu automaatiku par 500 Ls ar ko vadiit telpaas temperatuuru. Skat. blakus.

Re: radiatori
Autors: Rx ()
Datums: 19/07/2006 00:36

Gudriniekam Zibenim: Lai nodrosinaatu vienmeeriigu visu radiatoru sasilsanu, nepieciesams caur katru radiatoru izlaist noteiktu siltuma neseeja daudzumu proporcionaalu radiatora jaudai. Izejot caur radiatoru tas turpina atpakalj celju uz kraasni. Tatad siltuma neseeja (uudens..) pluusmas lielums(daaudzumas) sisteemas saakumaa ir vislielaakais un katrs radiators sho pluusmu samazina, jo novirza siltuma neseeju atpakalj kraasnij. Siltuma neseeja pluusmas pretestiba ir jo mazaaka, jo leenaak siltuma neseejs kusteesies un jo resnaakas caurules buus. Taa kaa saakumaa pluusmas daudzums ir liels, tad lai buutu maza siltuma neseeja pluusmas pretestiiba (mazaakas jaudas suuknja nepieciesamiiba) liek resnaakas caurules. Taalaak, kur pluusmas daudzums samazinaas, var jau likt tievaakas . Pie pasha radiatora tieshaam liek tievaas, jo caur radiatoru tiek novadiita tikai dalja siltumneseeja pluusmas,(iznjemot peedejam iet viss cauri) bet galvenaa pluusma aiziet taalaak uz citu radiatoru "barosanu". Pareizi un optimaali sadalot pluusmas ekonomeesit materiaalus, vajadzees mazaakas jaudas suukni, klusaaka buus siteema, vienmeerigaak sils radiatori. Kaa piemeeru mazas pretestiibas radiatoriem varu mineet Regulus (tiem ieksaa caurule, neviss saspiests skaarda preseejums). Ar balansesanas vaarstiem tikai labo pieljautaas kluudas projektaa (caurulju, radiatoru un redukcijas izveelee..!!) kaa arii pieregulee to ko nevar prognozeet projektaa. Sorry ka nav Latviski.

Re: radiatori
Autors: veezitis ()
Datums: 19/07/2006 02:21

No pieredzes- reti, bet ir mājas, kur viencaurules sistēmu izveidot ir racionālāk, kā divcauruļu. Šajā gadījumā jāatceras, ka katrs nākošais radiators saņem zemākas temperatūras siltumnesēju, kā iepriekšējais, tātad, lai nodrošinātu vajadzīgo apkures jaudu, ir jāpalielina radiatora izmērs, praksē vienādām telpām apm. par 5-10%. Lai noteiktu caurules diametru, jāaprēķina vajadzīgā plūsma, kas atkarīga no nepieciešamās jaudas un kopējā temperatūras krituma ķēdē. Tā kā plūsma visā caurules garumā ir vienāda, tad jāliek caurule ar vienādu diametru visā garumā. Par radiatoru pievienošanu - jāatceras, ka viencaurules sistēmā plūsmu caur radiatoru nenodrošina sūknis, bet vienīgi siltumnesēja atdzišana, t.i. gravitācija, tāpēc plūsmas regulēšanai jālieto speciāli, palielinātas caurplūdes termoregulatori un atplūdes vārsti. Pievienojuma cauruļu diametrs parasti ir 15 mm. Var vienot pa diagonāli, var arī vienā galā. Pievienojums, ja padeves caurule novietota horizontāli ir šāds: no padeves caurules atzarojas D15 caurule uz radiatora augšu un caur termoregulatoru pievienojas radiatoram. No apakšējā radiatora izvada (pa diagonāli vai tai pašā galā)caur atplūdes vārstu veido pievienojumu padeves caurulei. Starp pievienojumiem padeves caurulei diametrs netiek mainīts. Galvenais, lai radiatora atplūde būtu pievienota plūsmas virzienā pēc padeves.
Tas īsumā viss. Starp citu, ja nepieciešams, padevi var pievienot arī radiatora apakšā, protams, tad atplūde jāvieno otrā galā apakšā.
Kopējās sistēmas izmaksas, salīdzinot ar divcauruļu sistēmu, nebūs mazākas.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **        **      **  ********  **      **  **     ** 
 **        **  **  **  **        **  **  **  ***   *** 
 **        **  **  **  **        **  **  **  **** **** 
 **        **  **  **  ******    **  **  **  ** *** ** 
 **        **  **  **  **        **  **  **  **     ** 
 **        **  **  **  **        **  **  **  **     ** 
 ********   ***  ***   ********   ***  ***   **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727