UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Eko Krāsnis Tev atsauksmes / viedokļi.
Autors: Oskars93 ()
Datums: 22/09/2024 12:07

Labdien. Vai šeit ir kāds kuram mājā ir izgatavota, uzstādīta un funkcionējoša krāsns no šī ražotāja / uzņēmēja - www.ekokrasnistev.lv

Labprāt uzklausītu atsauksmes vai viedokļus par šādu apkures veidu.

Esmu jaunas apkures iekārtas meklējumos un gribētos apskatīt un izsvērt visus variantus. Šobrīd ir Viadrus apkures katls ar pašteces sistēmu.

Re: Eko Krāsnis Tev atsauksmes / viedokļi.
Autors: ETT ()
Datums: 24/09/2024 20:52

Uzņēmējs ir labs pierunātājs. Diemžēl viņš tāpat kā daudzi citi uzņēmēji ir ļoti jāpieskata. Viņš nav šīs krāsns izgudrotājs, un izgatavo to vienkāršotā variantā. Nepielieto materiālus, kurus iepriekš apsolījis. Tieši katla metāla markas un biezuma ziņā. Līdz ar to solītā ierīces ilgmūžība ir zem jautājuma zīmes. Man nācās katlu pēc 5 gadiem pārmetināt, un vēl pēc 2 gadiem to uzparikti nojaucu. Papildus, toreiz Raitis vēl siltuma akumulatoru pieslēgumu nepiedāvāja - bija viņam nelāga pieredze ar kaut kādiem plastmasas bunduļiem akumulatoru vietā (?) Līdz ar to nācās darīt to, ko pats tagad stāsta par skābi, piķi un koksēšanos, skursteņa čakarēšanu un visu citu. Lai ilgāk būtu siltums, Raitis ieteica ielikt kādu resnāku bluķīti un piegriezt gaisu. Mūrētājs viņam bija kāds radinieks, kurš savu darbi veica kvalitatīvi. Galējo apdari gan veicu pats.
Ideja pati par sevi ir laba. Tikai noteikti vajag siltuma akumulatoru (tas gan attiecas gandrīz uz visām ar malku kurināmiem katliem), lai var noņemt lieko siltumu un nodrošinātu lietderīgu degšanu. Katls jāizgatavo no tam paredzēta, attiecīgi leģēta un biezuma tērauda markas. Uzņēmēja mājas lapā redzams, ka katlus tur mēdz gatavot no profilēta metāla, kas drīzāk domāts, norobežojošām un konstrukcijām, pa kurām pārvietojas transports un gājēji. Neticu, ka tur ir vajadzīgā tērauda marka. Vēl papildus šai vienkāršotajai konstrukcijai, lai papildus noņemtu siltumu virs kurtuves, tāpat kā daudziem citiem katliem, mēdz iemetināt vairākas caurejošas caurules, bet tas protams izgatavošanas procesu nedaudz sarežģī, un tāpēc uzņēmējs gājis vieglāko ceļu. Krāsns mūris arī ir ir savdabīgs siltuma akumulators. Var teikt, ka tas daļēji veic krāsns funkcijas. Vēl viens no šīsdienas skatījuma mīnuss bija sekundārās sadegšanas trūkums.
Bet tas bija sen, un tā nebija taisnība :) Šo domu lidojumu pēc vecu bilžu rekvizītiem spriežot nojaucu 13 gadus atpakaļ, bet vēl pirms tam 7 gadus atpakaļ es biju krietni mazāk zinošs, vairāk pierunājams un mazāk spējīgs pateikt "nē"...

Re: Eko Krāsnis Tev atsauksmes / viedokļi.
Autors: kubiks ()
Datums: 25/09/2024 15:42

Ir pieejams demontēts šādas krāsns metāla kodols. Lietots ar akumulatoru apmēram 6 gadus.
Atdošu par 150 eur ar pašizvešanu no Cēsu novada.



Labots 1 reizes. Pēdējo reizi labots 25/09/2024 15:42, labojis kubiks.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.