UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
udens urbums
Autors: abols ()
Datums: 25/07/2025 10:08

Labdien!

Vēlos painteresēties par situāciju ar dziļurbumu.

Urbēji uztaisīja urbumu ļoti zemā vietā pie Rīgas HES, Daugavas krasta ~45 metrus, lai gan tika prasīta ūdens ieguve tikai dārza aplaistīšanai. Izmaksas 90 eur metrā... Vispār diez gan maldinoša sajūta, godīgi sakot. Nav ne analīzes un urbumam dokumenti uz 20 metriem.

Kaimiņiem ir urbums uz 10 metriem un nekādu problēmu - ielaiž dziļumā sūkni un laista dārzu.

Situācija tāda, ka ūdens no urbuma nāk ar spiedienu un vienīgais, kā to apturēt ir ieliekot trubu virs zemes, tad tas ūdens paceļas 1 m virs zemes un trubā stāv.

Zemesgabals nav apdzīvots un vēlos noskaidrot ko darīt tālāk? Ko ar to tagad iesākt? Kā būs ziemā, ja uznāk kailsals? Vai to spiedienu var kaut kā mazināt? Kā to aprīkot?

Re: udens urbums
Datums: 23/08/2025 08:12

Pilnīgs murgs kaut kāds. Pretīgs kantoris. Strādā bez nekādas atbildības. Izurbj, piecūko un notinās. Un "savā 25 gadu pastāvēšanas laikā" cik dzirdēts šādu gadījumu ļoti daudz...

Autors: agrais ()
Datums: 23/08/2025 08:32

Lasot visu sito aprakstu, redzams ka pats esi bez jebkādas saprašanas kas ir urbums, kas ir spice. Ka vispār tās lietas notiek un kāda secība. Tev tur murgs kaut kāds pec apraksta, bet galvenais ka tas ir ar vairaku tukstošu atšķiribu. ja prāta nav visu pirms tam noskaidrot, komunicet ar urbejiem, tad nav ko pēc tam čīkstet. par teritoriju...man urba, tapat palika diezgan sacūkota apkārtne...bet tas proces ir kāds ir, un nezinu nevienu urbuma vietu, un daudziem paziņām ir urbts, kur urbeji pēc tam ar grābekli kaut ko līdzina un zali iesej. Tas jau nu saimniekam pašam jārēķinās un jadara. Gan jau ka ir kantori kas to izdara, bet drosi vien par atsevisku samaksu.Tapat kā sukna, akas utt uzstādīsana ir papildus pakalpojums...Nu vismaz cik man ir bijusi ar vairakiem urbumiem saskare.Un tava gadījuma vispār spici vajadzeja, nevis urbumu. Cenu atsķirība drosi ka sanaktu vairakos tūkstošos...Tas ka ūdens nak bez sūkņa...nu cik zinams tā ir sava veida problema, bet risināma. Un vispar jau parasti pameklē kāds atsauksmes, ieteikumus par urbejiem. tas nav grūti izdarāms...Personīgi zinu kādus padsmit cilvēkus kuriem veikts urbums, un katram sava pieredze.Tad nu no ta ar var secinat ar ko saistities.Par dokumentiem jau atkal pats esi kaut ko salaidis grīste. Tas jau nu pašam bija jasaprot ko vajag, un ko nevajag. Bet oficāla urbuma papīri 5 gadus atpakal maksaja 1200 eiro...tagad drosi ka vairak. Nu par analīzem nezinu, man pat prata nenāca urbējiem tās prasit, pats, kad vajadzeja, vedu...Kaut kā tā...

Autors: Aldiss ()
Datums: 23/08/2025 09:35

Urbums var būt arī sekls, spices līmenī-tam nekādus papīrus nevajag. Ir vietas, kur ar skalošanu vai stumšanu zemē neko nedabūsi, priekšā akmeņi vai dolomīta slānis. Vienīgā iespēja urbt.
No otras pusee- ir urbēji,kas izurbt 50 metus, bet,lai nevajadzētu rakstīt dokumentus,norāda 20m.

Datums: 23/08/2025 14:22

Liels paldies par atbildēm!

Es tiešām esmu bez nekādas saprašanas, bet tāpēc es vērsos pie profesionāļiem.

Atradu spices ierīkotājus, paprasīju uztaisīt ūdeni - nevarēja uztaisīt, sākas dolomīts ātri, nevar izurbt cauri ar savām iekārtām, saka, ka tur vajag nopietnu tehniku.

Atradu firmu, kas kā paši saka, nodarbojas ar ūdens iegūšanu no deviņdesmito sākuma.
Lai gan atsauksmes un sūdzību portāli, tajā skaitā šis forums diez gan slikti izsakās par uzņēmumu, domāju, ka varbūt kaut kāda nomelnošana no konkurentu puses. Uzticējos, ka cilvēki godprātīgi un darbu dara atbildīgi.

Par to zemes līdzināšanu - tiešām štrunts.

Atzīstu, jā, vajadzēja vairāk izprasīt vai arī netaisīt neko, jo 4.5 tūkstoši ir iztērēti.

Par analīzēm es atsaucos uz tematu: [building.lv]-

kur Ambrosio labi visu izstāsta.

Varbūt var kāds pastāsīt kā uztaisīt tā, lai viss šis nav problēma? Tika uzlikts siltināts 1 m grods, truba nozāģēta un galā adapteris ar noslēgflanci. Vai tā uz ziemu var atstāt?

Autors: agrais ()
Datums: 24/08/2025 07:41

Man ir metrīgs betona grods, apberts ar zemi, nesiltinats, plastmasas vāks. Truba agriezsta lidz ar zemi, udens truba uznāk noslēdzošā vaka aukspusē,daži likumi, arrī nav siltināti.. Pa 6 ziemam nekas nav aizsalis. Bet nu Liepjas puse jau nekadu dizo salu sen nav bijis. Vienīgi ka tev tur ar gruntsūdeņiem, neapludīs ta aka?

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  ********  ********    ******   **    ** 
 ***   **     **     **     **  **    **   **  **  
 ** ** **     **     ********   **           **    
 **  ****     **     **         **           **    
 **   ***     **     **         **    **     **    
 **    **     **     **          ******      **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.