UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3
Jauna biologiska kanalizaacija ar duunju paliidziibu
Autors: bete50 ()
Datums: 25/01/2007 03:33

Unikaala sadziives kanalizaacija sisteema bez filtraacijas laukumiem!
Pasaulee sho kanalizaaciju izmanto jau 15 gadus !Taas cena atkariibaa no kubatuuras maksaa no 2000 lidz 5000 ls. Un ,galvenais , ir tas,ka izfiltreeto kanalizaacijas uudeni var izmantot otrreiz! Vinjaa var mazgaaties un mazgaat traukus !Es zinu vienu Latvijas firmu,kas uzstaada sho kanalizaacijas sisteemu.

Re: Jauna biologiska kanalizaacija ar duunju paliidziibu
Autors: u ()
Datums: 25/01/2007 15:19

Nu mazgāties un mazgāt traukus tajā ūdenī es jau nu gan netaisos, bet kanalizācijas tēma man ir aktuāla. Interesē info vispār.

Re: Jauna biologiska kanalizaacija ar duunju paliidziibu
Autors: Daniela ()
Datums: 25/01/2007 19:55

Es zinu vairākas Latvijas firmas, kas to dara :P

Re: Jauna biologiska kanalizaacija ar duunju paliidziibu
Autors: IneseX ()
Datums: 25/01/2007 20:52

Tad nu gan jaunums! Man tāda jau ir gadu! Tikai atpakaļ sistēmā gan neatgriežas ūdens, bet pagaidām nejūtu pēc tā vajadzību!

Re: Jauna biologiska kanalizaacija ar duunju paliidziibu
Autors: zampa ()
Datums: 25/01/2007 21:05

Inese X,
pastāsti lūdzu par savas mājas kanalizācijas sistēmu. (ja esi to jau darījusi, tad iedod hintu kurā topikā :)
Tieši interesē uz cik cilvēkiem(m3/dienn.) tā izveidota, cik apmēram platību aizņem, kura firma taisīja. Nu kautkā tā.
Pašlaik kanalizācija ir katuāls jautājums un Uponor, lai arī ir kvalitatīvs produkts, tomēr tā cena....

Paldies!

Re: Jauna biologiska kanalizaacija ar duunju paliidziibu
Autors: VanRaiks ()
Datums: 25/01/2007 21:10

EkoStandarts tehnoloģijas. Man ir, tiesa darbojas 1/2 gadu, bet esmu aizmirsis kurā virzienā tās iekārtas ir. Nav bijis vajadzīgs uz turieni iet.

Re: Jauna biologiska kanalizaacija ar duunju paliidziibu
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 25/01/2007 23:47

Ja jūs visi esat tik gudri, tad izstāstiet, kur šajā sistēmā paliek smiltis un citas cietās nešķīstošās daļiņas kā - mati, kaļķis no ūdens. Jo man kā aksioma, lai pat naktī uzceļot es zinātu, iemācīts , ka viens cilvēks gada laikā rada ~0,5m3 cietus pārpalikumus. Te gan es nezinu , vai atlikumi no grīdas mazgāšanas ierēķināti.

Re: Jauna biologiska kanalizaacija ar duunju paliidziibu
Autors: IneseX ()
Datums: 26/01/2007 00:10

Man arī Ekostandarts tehnoloģijas.
Būvinženierim Ivaram Brinkmanim
Domāju, ka tās cietās daļiņas izsūknē kopā ar dūņām, kad veic apkopi. Katrā ziņā tas ir viens liels bundulis, kurā ir grozs lielo cieto daļiņu izķeršanai (to var vienkārši iztīrīt), nosēdzona cieto daļinu nosēdināšanai, aerobā (ar skābeki un baktērijām) un anaerobā (bez skābekļa) zona. Tam visam tā secīgi iziet cauri un ārā nāk vizuāli tīrs, ne pēc kā nesmaržojošs ūdens. Dabas procesu imitācija. Bundulim ir vāks un to noņem un pēc vajadzības dūņas atsūknē, ja tās par daudz savairojušās.
Problēma var rasties 2 gadījumos - kad ilgstoši pārtrūkst elektrība un nedarbojas sūknis (2-3 dienas baktērijas izdzīvo), un kad aizbraucat atvaļinājumā un nav kas "baro" baktērijas. Tad viņas apmirst un ir jāielaiž jaunas dūņas. Viss.

Zampa
tehniskie cipari nav mana stiprā puse - kā izdzirdu, tā aizmirstu.)))) Tā kā kubikmetrus nepateikšu. Bet paredzētas 3-6 cilvēku ģimenei patstāvīgai lietošanai, īslaicīgi tiek galā arī ar lielākām masām (ciemiņu reizēs).
Mēs dzīvojam 3 cilvēki patstāvīgi, tātad trauki, dušas, tualetes, veļas mašīna...
Liels (nu tiešām liels! bet kubikmetrus atkal nepateikšu) plastmasas bundulis ar piltuvi un plauktu kompresoram iekšā. Pienākošā caurule, aizejošā caurule, vāks pa virsu....
No bunduļa izejas nāk parasta kanalizācijas truba, kas ieraksta zemē kādus 30 m uz upes pusi, tālāk grāvītis, lai ūdens tiek līdz upei. Nekādi filtrācijas lauki, kas var aizsērēt, nekā.

Re: Jauna biologiska kanalizaacija ar duunju paliidziibu
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 26/01/2007 03:24

Tad jau es sapratu. Katru gadu vai divos reizi ir jāsauc speciāli apmācīts cilvēks ar mašīnu, kas veic aprūpi.
Un praksē vienīgais ieguvums ir tāds, ka nav jāveido filtrācijas lauks, jo notekūdeni no bunduļa uzreiz var laist pie mājas uz mauriņa virsū. Ziemā laikam tas nebūtu prātīgi, jo tad atkal jākaisa smiltis.
Vienīgi traki tiem , kam nav elektrība. Un galvenais, kā lai es zinu, ka tās dūņas par daudz savairojušās, vai man pie sienas ir rādītājs un vai man jāiet skatīties pašam pie tām dūņām.
Bet cik nu man tās zināšanas par tām izmaksām. Grodi laikam kādus 50 lašus gabalā maksā un 3..5 cilvēku mājai vajadzētu 6 gabalus nu un vākus. Tad kopā lai iet 400Ls. Filtrācijai 8..10m caurules uz cilvēku ~0,7..1m dziļumā. Materiālos vēl, lai iet 50..100Ls. Nu tam traktoram, kāda pusdiena darba ~50Ls no sirds. Un tie sūdi pūst paši no sevis, man baktērijas nav jāpērk un elektrība arī nav vajadzīga. Nu tad kopā ap 1000Ls. Urā... tātad esmu vinnējis 4000Ls par tiem pašiem sūdiem.

Re: Jauna biologiska kanalizaacija ar duunju paliidziibu
Autors: Didims ()
Datums: 26/01/2007 05:44

Skepse par bioloģiskajām attīrīšanas iekārtām, mandomāt, ir pārspīlēta. Patiesībā jau tas ir dabā esošo pašattīrīšanās principu apkopojums sakoncentrētā veidā. Tāpat darbojas arī lielās apdzīvoto vietu kanalizācijas attīrīšanas iekārtas.
Bioloģiskās attīrīšanas iekārtas notekūdeņu attīrīšanas ziņā ir pārākas par "septiķu" jeb nosēdaku sistēmām (96% pret ~70%), tāpēc iespējama attīrīto notekūdeņu ielaišana ūdens tilpnēs. Tāpat tās veiksmīgāk tiek galāk arī ar dažādiem piemaisījumiem no veļas pulveriem, trauku mazgājamajiem etc. Pie pareizas bioloģisko att. iekārtu darbības nav smirdoņas, "septiķos" turpretī lielā sparā notiek pūšanas procesi, no kā arī dažbrīd neciešamā atejas bedres smaka. Dēļ Latvijā tik izplatītā augstā gruntsūdens līmeņa korekta filtrācijas lauku izbūve daudzviet iespējama tikai veidojot uzbērumus (ja godprātīgi pieturās pie normatīvā noteiktā attāluma līdz gruntsūdens virsai un izbūvē zem sasalšanas dziļuma) un tādā gadījumā bez pārsūknēšanas tikpat neiztikt.
Tāda speciāla apkope šādām iekārtām nav nepieciešama, ja kaut nedaudz iedziļinās tur norisošajos procesos, to ir iespējams veikt paša spēkiem - dūņas var atsūknēt ar netīriem ūdeņiem paredzētu dārza sūkni 1x gadā, asenizācijas mašīnu izsaukt un reizi 5-os gados izsūkt smiltis un u.c. nosēdumus ar lielu mākslu neprasa. Baktērijas šādās sistēmas pietiekamā daudzumā saviešas pašas 2-3 nedēļu laikā.
Lietderīgi izbūvēt attīrīšanas iekārtu uz vairākām mājām, tas dod stabilāku darbību, jo tā nesvārstās cilvēku skaits un arī no izmaksu viedokļa uz vienu saimniecību gan izbūvē, gan ekspluatācijā tas ir izdevīgāk.
Mēs uztaisījām šādu attīrīšanas iekārtu ar jaudu uz 15 cilvēkiem jeb 3 mājām. Grodus un caurules salikām paši pēc firmas aprēķina, iekšas iemontēja viena firma no Ikšķiles, sanāca izdevīgāk nekā gatavās iekārtas no ekostandarta u.c. līdzīgiem piedāvājumiem.

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   *******   **      **  **     **  **    ** 
 **        **     **  **  **  **   **   **   ***   ** 
 **        **         **  **  **    ** **    ****  ** 
 ******    ********   **  **  **     ***     ** ** ** 
 **        **     **  **  **  **    ** **    **  **** 
 **        **     **  **  **  **   **   **   **   *** 
 ********   *******    ***  ***   **     **  **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727